ציסטה בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

13/03/2009 | 10:04 | מאת: אילה

שלום ד"ר אני בת 29 נשואה כשנה מנסה להכנס להריון ראשון.קבלתי כאבים בשד ימיני רופא כירורג חושד שזה 2 ציסטות.הרופא שלח אןתי לממוגרפיה ואולטראסאונד. שאלותי??.מה ההבדל בין ציסטה לגידול לפי בדיקה ידנית??.האים מותר לי לעשות ממוגרפיה אם אני 4 ימים אחרי ביוץ ובכלל בגילי ובמצבי הנוכחי?? אבקש תשובתך בהקדם תודתי.

13/03/2009 | 11:59 | מאת:

ציסטה הינו תהליך המכיל נוזל. קשה בבדיקה פיזיקאלית לאבחן גוש סולידי לעומת ציסטי והבדיקה העדיפה בגילך היא אולטראסאונד של השדיים. במהלך הריון אין מבצעים ממוגרפיה אלא כמובן אם עולה חשד לגידול או אז יש צורך באיבחון מהיר וטיפול. הגוש השכיח בגילך הוא גוש הנקרא פיברואדנומה והדרך לאבחנו כאמור הוא באולטראסאונד ובמידת הצורך ביופסיה במחט.