פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

11/03/2009 | 01:10 | מאת: קימברלי

בחודש אוגוסט עברתי ניתוח לכריתת פילונידל סינוס,והכל היה בסדר והפצע החלים (לא תפרו לי),אך חודשיים לאחר הניתוח הופניתי למיון בשל דלקת ולאחר בדיקה קצרה התברר שהציסטה עדיין קיימת. קיבלתי אנטיביוטיקה ואמרו לי שבמידה ותהיה לי שוב דלקת אני אצטרך לעבור עוד ניתוח. כמו כן,אני משתדלת להקפיד לשטוף את האיזור הרבה ולנקות,מאחר והרופא אומר ששיערות מהראש נושרות,מחליקות על הגב ונכנסות לתוך החור-שזה מה שיוצר את הדלקת. לעיתים תכופות מגרד לי האיזור ויורד לי ממש מעט דם,טיפה-שתיים. לפני מס' דקות גירד לי האיזור,אז עשיתי תנועה של ניגוב עם טישו ולהפתעתי ירד די הרבה דם. שמתי עוד חתיכת טישו במקום למס' שניות וכשהוצאתי ראיתי שהוא ספוג בדם. על מה תופעה זו מצביעה?מה עליי לעשות?

13/03/2009 | 11:57 | מאת:

שערות מהראש הנושרות לפצע בבסיס הגב אינן הסיבה למורסה המתפתחת וההסבר שקבלת מהרופא אינו נכון. קרוב לוודאי שהסינוס הנקרא סינוס פילונידאלי עדיין קיים ויתכן כי תדרשי לניתוח נוסף. הצעתי היא כי תפני לכירורג.