מדוע בכלל?..

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/04/2009 | 14:01 | מאת: דון

בביופסית ערמונית לא נמצא סרטן (אלא אטרופית ודלקת).גם בדיקה רקטאלית ידנית ו- TRUS לא העלו ממצאים חשודים לסרטן. אבל - מדוע בכלל להישאר מתוח מאפשרות התפתחות סרטנית, מ- PSA מתנדנד ובעליה (4.3, 19%), מהשתנות תכופות וליליות, במקום לעבור ניתוח כריתה מלאה של הערמונית? מה היתרונות ומה החסרונות? גילי 63, בריאותי ב"ה טובה. תודה פרופ'.

23/04/2009 | 13:02 | מאת: דון

בן 61, ערמונית מוגדלת, סובל מדלקת כרונית בערמונית והשתנות מאוד תכופות/דחופות ביום ו- 2-4 בלילה (ביופסיה - לא סרטנית). לפי מה יודעים אם פעולת אידוי מתאימה? ולאחר האידוי, סכנת סרטן ערמונית נעלמת? והשתנות תכופות בגין ערמונית מוגדלת מסתדרות? אם כן, היכן ממליץ לבצע? תודה פרופ'.

26/04/2009 | 10:28 | מאת:

הטיפול במחלות הערמונית אינו מתחום התמחותי