בקע מתחבא?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

20/01/2009 | 18:53 | מאת: ber

איך זה יכול להיות...? ברקע: נותחתי עד גיל 12 פעמיים ניתוח שבר. באותו מקום. לאחרונה סבלתי מכאבים שהזכירו לי את אותם כאבים. וכן הרגשתי שהאשך מתרומם לפני שבועיים ביקרתי אצל רופא כירוג שאיבחן אצלי בקע בשני הצדדים. ויעץ לי לעשות ניתוח לפורסקופי עם רשת. כמה ימים אח"כ התייעצתי עם רופא כירוג נוסף. לדעתו ייתכן בקע מינורי בצד ימין. הרופא האחרון שלח אותי לאולטרסאונד בה לא נצפה שום בקע. ומשום כך קבע שאין טעם בניתוח. לעומתו הרופא הראשון לא מתפעל מבדיקת הזUS לדבריו הוא ראה בבירור שאני סובל מבקעים ולכן הוא ממליץ על ניתוח. לדעתו ייתכן מצב של בקע קיים, אך בלתי נצפה. הרופא השני חולק וסבור שלא ייתכן בקע שלא ייראה בכל עת בו נעשה מאמץ. לא הייתי רוצה לחזור למצבים הקודמים בהם סבלתי מאד מבקעים. לסיכום: [א] בעבר היו לי כאבים למרות שכעת אין. [ב] מחלוקת בין שני רופאים אם ייתכן שהיה בקע וכעת אינו נצפה בבדיקה קלינית והדמייתית. למי היית ממליץ לי לשמוע?

21/01/2009 | 16:35 | מאת:

אולטראסאונד אינה בדיקה מהימנה לבקע מפשעתי למרות שחלק מהרופאים משתמשים בה לאבחנה. במידה ובבדיקה הפיזיקאלית לא נמוש בקע- אין מקום לנתח. אני תמיד ממליץ ללכת לפי ההגיון הבריא- אם ההסתמנות הקלינית חלפה, הרופא האחד לא מישש דבר והאולטראסאונד שכבר בוצע אינו מדגים בקע- פשוט להמשיך ולעקוב. במידה וישנו בקע הוא יבוא לידי ביטוי קליני באופן כזה או אחר. עליך רק לזכור כי קיים מצב שנקרא כליאה (במידה וקיים בקע בכז) המתבטא בכאב קשה במפשעה. במידה ובמהלך תקופת ההמתנה תלקה בכאב שכזה עליך לפנות מיד לחדר המיון.