כיבים עמידים לטיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

01/09/2008 | 16:11 | מאת: K

צוהריים טובים , אני בת 25 , בריאה בד"כ , לא נוטלת תרופות אפילו לכאבים לא לוקחת ... כשמונה חודשים סובלת מכאבים חזקים ברום הבטן עם בחילות קשות ולפעמים הקאות וגם כן כמה פעמים הקאות דמיות ... כמובן אושפזת בבה"ח כמה פעמיים לאותן תלונות .... וחוץ מזה בחצי השנה האחרונה סובלת מאנימיה קשה ( HB= 7.5-10.3 ) , בתקופה הזאות לקחתי שש מנות דם ( לא בבת אחת ) ... עברתי יותר מעשרה גסטרוסקופיות בתקופה הזאת , וכולן הדגימו כיבים מרובים ודלקת כרונית בקיבה ולפעמים בתריסריון , המצב לא כל כך משתפר , למרות הטיפול שלוקחת - לוסק 40 מ"ג פעמיים ביום וגסטרו 40 מ"ג פעם ביום . הגסטרוסקופיה האחרונה הייתה היום בבוקר , והתשובה היא כך : מס' כיבים עד 8 ממ' באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , אנגלולתיה חדה במעבר לחלק שני של אנטרום . בקיצור כיבים בקיבה עמידים לטיפול , HP שלילי , רמת גסטרין תקינה , ביופסות מראות דלקת חמורה , מציעים טיפול כירורגי ולכן נציג אותה לישיבת כירורגית . האם נראה לך , ממשכתבתי שצריך ניתוח , ואם כן , מה עושים בניתוח ? ( משהבנתי מהגסטרואנטרוג שיכרתו חצי מהקיבה ) האם זה נכון ? תודה

02/09/2008 | 08:25 | מאת: K

כן , זה משקרה , אחרי שמונה חודשים של טיפול תרופתי , המצב פעם משתפר קצת ופעם מדרדר ... ולכן האם מנתחים במצב כזה ? ובבקשה בקיצור מה עושים ? אני ממש מודאגת , בבקשה

02/09/2008 | 13:49 | מאת:

התייצגות לא שכיחה בגיל צעיר מחייבת דיון מעמיק ובירור נוסף. כחלק מהבירור הייתי מוסיף לדוגמא טומוגרפיה של הבטן בכדי לראות האם אין מחלת הכיב ביטוי למחלה נירחבת יותר. ביצוע אולטראסאונד אנדוסקופי וביופסיות מעומק הריקמה יכולות אף הן לכוון לאבחנה מדויקת וכמובן חזרה על רמות גסטרין וביופסיות רגילות רבות מרירית הקיבה. במידה וכל אלה אינם מקדמים באבחנה, ניתוח נראה פתרון סביר. קימות מספר שיטות ניתוחיות. להבנתי חלק מהאנטרום כבר מוצר מהצטלקות ולכן כנראה יהיה צורך לכרות אותו.