בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

21/11/2008 | 09:21 | מאת: שושי

יש חדש שיש לי אבנים בדרכי המרה מחכה לתשובה של אמרי של דרכי המרה אני עושה דיאטה והבטן שלי תפוחה בערך כשנה וגזים מרובים כשנה , האם יש קשר? וגם יד ימין והכתף בצד ימין כואבת לי מזה 3 חודשים האם יש קשר לכל זה לאבנים בדרכי המרה, דרך אגב יש לי עמילז בדם בערך 290 ולפעמים 155 זה עולה ויורד וכעת יש לי עמילז בשתן 900 האם הבטן הנפוחה קשור לזה? בתודה על התשובה שושי

23/11/2008 | 06:57 | מאת:

מכלול ההסתמנויות של מחלת האבנים בכיס המרה מכונה דיספפסיה וכוללת מגוון רחב של סימנים. תפיחות הבטן וגאזים אינם נכללים ברשימה. נוכחות דיאסטאז גבוה בדם אינה צריכה ללוות מחלת אבנים תמימה אלא אם נגרמת דלקת הלבלב. את חייבת לעבור בירור מקיף של מערכת העיכול כולל הלבלב. יתכן כי אבנים בכיס המרה הינם ממצא תמים אשר נמצא במקרה בעת בירור תסמינייך. במידה וכל הבירור יהיה שלילי או אז יש לשקול כריתת כיס המרה.