בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

01/08/2008 | 17:36 | מאת: אורית

אני שבוע אחרי לידה רגילה. ובהריון התגלה אצלי בקע מפשעתי דו צדדי. הוחלט לנתח אחרי הלידה. באיזה שיטה עדיף לי בשיטה הלפרוסקופית או הפתוחה?? ואחרי כמה זמן מהלידה אפשר לנתח???

05/08/2008 | 07:06 | מאת:

לגבי תיזמון הניתוח- עדיף לחכות כ- 3 חודשים עד חזור הרקמות למצבם הטבעי. לגבי הגישה הניתוחית- שתי השיטות מקובלות. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה( קיימים גם חסרונות לשיטה הלפרוסקופית למרות שחלק מהמנתחים מבקשים להציגה כשיטה האולטימטיבית....)