כאבים שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

12/02/2009 | 20:48 | מאת: אהרון

שלום רב. עברתי לפני כשנתיים ניתוח בקע מפשעתי מימין בשיטה הפתוחה.היום כמעט שנתיים אחרי וללא סימני כאב לפחות של שנה וחצי החלתי לחוש בכאבים "עמומים" באזור הניתוח.הכאבים מתחילים בשעות הבוקר המאוחרות ומתחזקות יותר בערב.כאבים נסבלים אך מאוד טורדניים. הייתי אצל הרופא המנתח שבדק אותי ואמר שאין בקע חוזר והכל 100 אחוז-"קח כדור נגד כאבים ןסע לשלום".אני די הופתעתי מתשובתו כי הסברתי לו שאני סובל כבר קרוב לשלושה שבועות וזה די מטריד וכואב,אך הוא שוב אמר שזה כלום ויעבור לבד ואם לא שאחזור בעוד חודש. שאלתי אותו בנוסף האם ייתכן שיש פתאום,אולי,כאבים מהעצב-אך הוא טען שלא יכולים להיות פתאום כאבים מהעצב אחרי כ"כ הרבה זמן,אם כבר זה היה כואב מההתחלה ולא מפסיק. מה עליי לעשות?ומה דעתך המקצועית בנושא? תודה אהרון דרך אגב, ראוי לציין שהכאבים החלו חודש בערך אחרי בדיקת קולונוסקפיה שממצאיה היו תקינים.האם ייתכן איזשהוא קשר ....?

17/02/2009 | 08:41 | מאת:

כאבים במפשעה לאחר תיקון בקע עלולים לנבוע משלוש סיבות עיקריות 1. בקע חוזר 2. כליאת העצב 3. כאב במופיע לאחר מאמץ פיזי ובד"כ מוגבל במשכו בקע חוזר ניתן לזהות בבדיקה הפיזיקאלית וכליאת העצב הינו כאב ממושך ובד"כ לא מופיע באופן פתאומי. בכדי להחליט לאיזה קטגוריה משתייך הכאב ממנו אתה סובל יש לעקוב לפרק זמן ואז להחליט על הטיפול. בנתיים המלצתו לקחת תרופות נגד כאבים- נכונה.