פורום כירורגיה - קבוצת אראן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כירורגיה
אראן שירותי כירורגיה הינה חברה פרטית שמטרתה להעניק שירותי כירורגיה מתקדמים לכל דורש ובזמינות מרבית ומתן שרותי ייעוץ וטיפול בתחום הכירורגיה הכללית באופן פרטי או דרך חברות הביטוח השונות

חברי הקבוצה הינם כירורגים בכירים במוסדות רפואה בארץ ובעלי ניסיון עשיר בכירורגיה כללית ובתחומי הכירורגיה הספציפית

כל הרופאים בקבוצה הם בוגרי השתלמות בחו"ל בתת התמחות של הכירורגיה בנוסף לכירורגיה הכללית


בקבוצה, רופאים המיומנים בשיטה הלפרוסקופית ושיתוף הפעולה ביניהם מאפשר חשיפת המטופל לנקיטה הכירורגית המיטבית. הכנת החולים לניתוח, הניתוח עצמו והמעקב לאחריו נעשים תוך שיתוף פעולה וכיסוי הדדי בין חברי הקבוצה

בפורום נשוחח ונייעץ בנושאים כגון: בקעים, גידולי מערכת העיכול, וושט, לבלב, בעיות בכירורגיה כללית.

תחומי ההתמקצעות של הקבוצה כוללים:
* כירורגיה כללית
* ניתוחי שד ומעקב שד לנשים
* ניתוחי בקעים
* ניתוחים בשיטה הלפרוסקופית כולל ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית
* ניתוחים למחלות מערכת העיכול
* ניתוחי כבד ודרכי המרה
חוות דעת רפואיות ומשפטיות
373 הודעות
317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן לפנות לפורומים משיקים באתר שעוסקים בכירורגיה.
01/09/2009 | 22:58 | מאת: מיה

שלום לפני 15 שנה עברתי ניתוח בקע מעל הטבור. כבר שנה שהבקע חזר. האם ישנה איזו טכנולוגיה חדשה שבה אין צורך לפתוך הבטן שוב? תודה מראש

שלום, יש לי כאבים קבועים יותר מ8 חודשים בצד ימין בבטן יחסית לטבור ואף לפעמים אני מרגישה שכאב בא עד למעלה מתחת לצלעות בצד ימין.(כאבים הופיעו גם בעבר לפני שנה והיו תקופות הפוגה) בהתחלה הכאבים הורגשו יותר בישיבה מאשר בעמידה ואין לי הקאות , שלשולים. הכאב לפעמים המום קבוע ולפעמים מתגבר ומרפה. כשאני לוחצת על הבטן באיזור הכאב הוא מתגבר.הכאב כל הזמן הקרין למותן ימנית. עשיתי סי טי בטן ויצא תקין. אחרי כמה חודשים נוספו הכאבים בגב וגם בצד ימין למטה ובאמצע הגב .עשיתי קלונוסקופיה -גם תקינה.פניתי לאורטופד - לא מצא משהו שיכול להסביר את הכאבים בלחיצות. אני מתקשה להבין לאיזה רופאים לפנות ? איזה בדיקות לעשות ? מה יכול להקרין בטן לגב או להפך? התחלתי לדאוג כי הכאב לא עובר לרגע . האם זה יכול להיות משהו מסוכן הרי כאב לא עובר בשום מצב?

28/08/2009 | 16:38 | מאת: סיון

שלום; אני בת 19 וחצי ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בחזה. בבדיקה אצל כירוגית התגלה גוש בשד ימין והופנתי לבדיקת אולטרסאונד. בתוצאות כתוב כך: שמאל- ציסטה בודדת בקוטר 6 מ"מ ברביע חיצוני עליון. אין גוש סולידי. אקסילה תקינה. ימין- נראה גוש סולידי בקוטר 6 מ"מ. קיים backwall eninacement. ממוקם ברביע פנימי עליון. הגוש ממוקם בשעה 2, מרחק 3 ס"מ מהפיטמה, כנראה שפיר. מימצא זה אינו תואם את המימצא המישושי. ברביע חיצוני עליון, שם נמוש המימצא הקליני, אין מימצא סונוגרפי. אקסילה תקינה. מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה. מזה אומר בשפה פשוטה? למה השתמשו פעם אחת במילה ציסטה ופעם אחת במילה גוש? מה ההבדל? האם גוש שפיר יכול להפוך לסרטני? האם יכול להיות קשר בין זה לבין לקיחת גלולות? (יש לציין שלקחתי גלולות כ9 חודשים ולאחר הבדיקות הפסקתי) אשמח לקבל תשובה ..מקווה שתהיה מרגיעה.

27/08/2009 | 12:21 | מאת: שמרל

אני בן 17 ואני כל הזמן רוצה לאונן למה זה קורה לי דווקא בגיל הזה ? אני כל הזמן רוצה להזדיין עם מישהי וממש חייב לעשות סקס למה אני כזה חרמן מה יש לי?.?? אם הגודל של הבולבול שלי באורך 14 זה בסדר או קטן מדי או זה ארוך ????????

26/08/2009 | 16:57 | מאת: אורי

לפני 3 שבועות עשיתי ניתוח בסינוס פילונ... לא תפרו לי את המקום אמרו לי לעשות 3 שטיפות ביום ואז ככה זה יסגר כבר , וכבר עברו 3 שבועות והמקום לא נסגר מה לעשות המקום עדיין גדול ורגיל כגודל זרת ועדיין לא נסגר מה לעשות .??????????????????????????????????????????? האם מותר לי לעשות ספורט???? האם אפשר ללכת לבריכה????

24/08/2009 | 14:02 | מאת: ינקלה

אני מאונן פעמים ביום והבולבול שלי התארך לגודל 20 ס"מ האם ניתן להקטינו הוא גדול מדי אני מפחד לזיין מישהי ולהשאיר לה שמה בור ענק כי יש לי ארוך?? לחבר שלי יש קטן 13 ס"מ יש לך עצות בשבילו להארכה כי הוא מפחד להזדיין ושהאישה תגיד לו שיש לו קטן?.??"

24/08/2009 | 00:04 | מאת: טיפוסי לי

אל תישלח אותי לרופא שניתח אותי היות והרופא הזה ז"ל ניפטר לפני כחודשיים ושינוח על מישכבו בשלום אסור לי לומר זאת לאחר מותו הטרגי אבל לא רכשתי לו אימון רב וכניראה עוד הרבה קליינטים חשבו כמוני ואני כניראה לא שעיתי לאזהרותיהם ולכן עכשיו אני אוכל אותה? אני כבר הרבה שנים לאחר הניתוח שבוצע ב-2005 ואני לא סובל מהתסמינים מעבר לבעיה שציינתי בהקשר לניתןח בבקע בצלקת הניתוחית והניתוח אפנדציט ועוד בקע שאובחן מעל הצלקת הניתוחית והבקע הקודם מיד לאחר הניתוח הראשון אני בדיאטה מבוקרת ויורד במישקל אבל הבטן תופחת לי למימדים גדולים, ללא שום תופעות פתלוגיות , יש לי המון אי נוחות מכך ואגב אני לא מדבר על סביבת הניתוח אלא על הבטן בכללותה עוד שאלה בהקשר לקליפסים שהיתגלו אצלי ב-CT בקצה של המעי הגס איפא שמורידים אותו כשיש אפנדציט האים זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

איזה ניתוח עברת? איזה תסמינים סבלת אז וממה אתה סובל היום? על סמך הנתונים שבמכתבך אין באפשרותי לענות

26/08/2009 | 04:20 | מאת: טיפוסי לי

בשנת 2005 בוצע אצלי ניתוח אפנדציט אני כבן 63 לאחר זמן מה היתגלע אצלי(בקע)נוסף הרניה בצלקת הניתוחית (לא היו לי תופעות של חום גבוה ואו משהו חריג לאחר הניתוחים שצויינו מלבד כמובן שבעת ניתוח ההרניה בצלקת הניתוחית לאחר ניתוח האפנדציט התעוררתי לא כאב לי כלום אבל כשהמרדים שמע שאמרתי למי שניתח אותי המנתח דיבר עים מישהי שהייתה לידו אני לא מכיר אותה ולא יודע מי היא בכלל ואמר לה שניתוח זה כמו סקס ואו משו דומה משהו מיד החל בפעולות ואני לא זוכר מה עשה היות ושוב הורדמתי ,יש לי שני שאלות:(אגב ניתוח הבקע הייה במיסגרת המושלם במקום פרטי) אושש ב-CT האחרון שעשיתי זה אכן אושש יש לי הרניה נוספת מעל הקיימת ובנוסף היתגלו אצלי שתי קליפסים ממתכת במעי הגס איפא שעשו לי ניתוח אפנדציט מה זה הקליפסים האלה והאים הם צריכים להישאר שם?בנוסף לכך האים ניתן להוריד את הבטן השמנה שלי אמרו לי לעשות דיאטה ואכן עשיתי והורדתי מסך מישקלי כ-4 ק"ג אבל הבטן הסוררת בעינה עומדת כרגע אני רק סובל מבטן קשה וגדולה אני רוצה לציין שאני לא סובל מכאבים בגין הבטן הגדולה יש לי המון אי נוחות האים זה סביר שהבטן כרס מה שהכי מפחיד כאן זה הקליפסים אני מפחד האים כיום ואו די ממזמן משתמשים בכך לצורך רפואי? אודה לך פרופסור אנא קרא בעיון את הכתוב ואנא ממך אל תיצחק על בורותי ותן לי תשובה לשאלות שטורדות אותי כמובן ששום תשובה אינה מחייבת בכלום מבחינה רםואית ואו אחרת אלא לידע בלבד

23/08/2009 | 12:43 | מאת: דוד מא

אני בן ויצאו לי ציצים כי השמנתי איך אפשר להורידם אטו להעלימם??????

לקריאה נוספת והעמקה

התופעה שאתה מתאר נקראת גניקומסטיה ניתנת לטיפול ניתוחי. עליך לפנות לכירורג פלסטיקאי.

23/08/2009 | 06:02 | מאת: פולישוק

אני מאוד מפחד מכך לאחר שהיתגלע אצלי בקע נוסף מעל הצלקת הניתוחית לאחר ששמו רשת

במקום לפחד פנה לכירורג שיבדוק אותך...

22/08/2009 | 21:27 | מאת: גילי

שלום, לאבי בן 57 התגלה בתוצאות של בדיקות דם מקדימות לקולונוסקופיה ערך CA-9-19 גבולי של 41. מה הסיבות האפשריות לערך טיפה גבוה במדד זה כמו לאבי? יכול להיות שאין בכלל בעיה וזה פשוט הערך אצלו בדם? מה הסיכוי שמדובר בתהליך התחלתי של סרטן הלבלב? תודה רבה, גילי

לקריאה נוספת והעמקה

ערך זה הוא אכן גבולי. בדיקה פשוטה תהא טומוגרפיה עם חתכים ללבלב ובדיקה חוזרת של הסמן כעבור חודש

22/08/2009 | 15:50 | מאת: אני

שלום. בעקבות אבחנה של רופא משפחה. אני זקוק להמלצה לכירורג המבצע ניתוחי בקע מפשעתי. מי הרופא/כירורג המומחה הכי טוב/מומלץ לניתוח בקע מפשעתי? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

איני נוהג להמליץ על מנתחים בפורום

21/08/2009 | 16:16 | מאת: יוסי

איך ניתן להאריך את אורך הבולבול שלי הוא קטן אם אני ימשוך אותו כל היום זה יעזור ??????????????? יש לי רק 13 ס"מ אורך והיקף 12 ואני בן 18 זה טוב??????.

אני מציע כי לא תמשוך אותו כול היום.כדאי להתפנות ולעשות דברים אחרים גם כן.... בסוף תשאר אתו ביד....

20/08/2009 | 21:56 | מאת: אנונימית

שלום רב, לפני פחות מחודש אושפזתי בבית חולים עם דלקת לבלב חריפה, ערכי עמילז 2900, ליפאז 950, ןכאבים איומים ברום הבטן אושפזתי וקיבלתי נוזלים ואנטיביוטיקה דרך הווריד וכמובן צום מוחלט למשך כמה ימים. יש לי אבנים בכיס מרה והם שגרמו ככל הנראה לדלקת( וממש לא מתחשק לי לעבור ניתוח להוצאת כיס מרה.... ) כעת, בבדיקת דם לצרכי מעקב: עמילז 150, ליפאז 63. תקין או לא ?יצויין כי ההמטוקריט נמוך, המוגלובין נמוך B12 נמוך ( מחוץ לסוגריים) אני בת 32 , בריאה בד"כ.... בתודה מראש על תשובה.....

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר בירור האנמיה ובהנחה שלא ימצא דבר מומלץ כי תעברי ניתוח לכריתת כיס המרה- אבנים בכיס המרה הינן הסיבה השכיחה ביותר לדלקת הלבלב

19/08/2009 | 00:47 | מאת: דב

שלום רב, מזה כמה שנים שאני סובל מסינוס פילונידלי שרק כאשר הוא החמיר והציק ביותר פניתי לרופא. זה קרה לפני כחודשיים. הרופא ביצע חתך באיזור הנפוח שטף ואיפשר למוגלה לצאת החוצה. הוא אמר לבוא בעוד כחודש למעקב על מנת לשקול ניתוח. הוא כתב שיהייתה מורסה 5-6 ס"מ מעל ה SACRUM ויש נקב של כ - 3-4 מ"מ בקוו האמצע דיסטאלי למורסה. מאז החתך שהוא ביצע, הפצע לא הגליד, אמנם הוא לא נפוח כמו שהיה אבל מפריש הפרשות בקביעות ולפעמים מגורה וכואב. קבעתי תור לעוד כחודש למרפאה כירורגית, אך שאלתי האם זה לא דחוף, ואין סכנה בפצע הפתוח שלא מפסיק להפריש? מדוע בעצם זה לא נסגר? שאלה שניה: המורסה נראית לי מאוד רחוקה מהנקב, האם זה אומר שהתעלה גדלה מאוד והניתוח יהיה הרבה יותר מורכב? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

הדחיה אינה משמעותית. לגבי המרחקים- הכירורג יתגבר על הבעיה בניתוח.

18/08/2009 | 12:29 | מאת: פולישוק

לפני די הרבה זמן 2005 בוצע עלי ניתוח אפנדציט אני לא צעיר אני כבן 65 לאחר זמן מה היתגלע אצלי הרניה בצלקת הניתוחית ,שתי שאלות לי אליך ד"ר ב-CT האחרון שעשיתי זה אכן אושש יש לי הרניה נוספת מעל הקיימת ובנוסף היתגלו אצלי שתי קליפסים ממתכת במעי הגס איפא שעשו לי ניתוח אפנדציט מה זה הקליפסים האלה והאים הם צריכים להישאר שם?בנוסף לכך האים ניתן להוריד את הבטן השמנה שלי אמרו לי לעשות דיאטה ואכן עשיתי והורדתי מסך מישקלי כ-4 ק"ג אבל הבטן הסוררת בעינה עומדת האים ניתן לתקן את הטעון תיקון בבקשה אל תישלח אותי לרופא שביצע זאת היות ואיבדתי את האימון בו

18/08/2009 | 12:33 | מאת: פולישוק

טעות בהקלדה

17/08/2009 | 09:08 | מאת: fibi

שלום, לפני 4 ימים עברתי ניתוח לתיקון 2 בקעים: מפשעתי וטבורי, בלפרסקופיה בהרדמה כללית. מאז אני חשה בנפיחות בבטן. ברצוני לדעת האם מצב זה נורמלי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

המצב שאתה מתאר אינו חריג. במידה ואינו מלווה בחום ו/או כאבי בטן ו/או העדר יציאות ו/או הקאות ניתן להמתין עד אשר תחלוף התופעה, בדרך כלל כעבור מספר ימים. במידה ותופענה אחת מההסתמנויות הרשומות עליך לגשת לרופא המנתח מייד.

23/08/2009 | 05:51 | מאת: פולישוק

אבל אני כבר הרבה שנים לאחר הניתוח שבוצע ב-2005 ואני לא סובל מהתסמינים שציינתה אני בדיאטה ויורד במישקל אבל הבטן תופחת לי למימדים גדולים, ללא שום תופעות שציינתה יש לי המון אי נוחות מכך ואגב אני לא מדבר על סביבת הניתוח אלא על הבטן בכללותה

16/08/2009 | 23:23 | מאת: יוסי ברקוביציץ

דוקטור יש לי בעייה הגבות שלי מחוברות האם יש איזושהי משחה או מה שהוא לעשות נגד זה שלא יסימו לב עדיף משחה אנא ענה לי זה דחוף?????????

אני מציע כי תפנה לספר שלך

16/08/2009 | 20:07 | מאת: יוסי

שלום.הבנתי שכל ניתוח בקע חוזר באותו מקום זה יותר מסובך בגלל הצתלקויות שקורות בזמן הניתוח שלפניו,ושבכל ניתוח באותו מקום יש יותר סיכון של כישלון הניתוח בשל כך. התבצע ניתוח בקע מפשעתי מספר חודשים לאחר הלידה,ועשרות שנים אח"כ נוצר בקע באותו הצד.1.האם זה נחשב בקע חוזר למרות שהניתוח הראשון התבצע בינקות?2.האם עצם הניתוח בינקות גרם שם לשינויים,הצתלקויות ומה שזה לא יהיה שיכול להקשות כמו בניתוח אצל מבוגר,או שבגלל שזה היה ניתוח לתינוק אז הגוף הבריא מזה באופן יותר טיבעי ובעצם המצב הוא כאילו לא היה שם ניתוח?בקיצור,איך מתייחסים לזה,כניתוח חוזר או לא,והאם רמת המורכבות של הניתוח או של השגת תוצאות הניתוח היא של ניתוח חוזר או של ניתוח יד ראשונה.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בקע במפשעה לאחר תיקון ולא משנה מתי נעשה ייחשב כבקע חוזר. בקע שתוקן בילדות תוקן ללא רשת והכירורג לא יאלץ להאבק עם הדבקויות קשות.

16/08/2009 | 01:00 | מאת: שולה

שלום לך דוקטור יורם ,אני בת 52 ועברתי שני ניתוחים .בקע בבטן ובקע תבורי לפני שנה .ולפני שבוע התחלתי להרגיש נפיחות בבטן וכאבים ,חוסר נוחות וקושי לאכול ,צריבה פנימית.מה יכולה להיות הסיבה אודה לך אם תענה לי בהקדם .תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לכאבים לאחר ניתוחי בקע סיבות רבות ומגוונות ביהן אמנה גם חזרת הבקע. ראוי כי תבדקי ע"י הרופא שניתח אותך ולא תסתיעי בחוות דעת אינטרנטית

12/08/2009 | 09:29 | מאת: ליאת

שלום רב אני בת 37 14 חודשים לאחר לידה שלישית, בתקופת ההריון הטבור שלי בלט מאד החוצה ומאז הלידה יש לי כאבים באזור הטבור, אובחן שיש לי בקע טבורי בגודל עד 1 ס"מ אינו כלוא מכיל שומן והומלץ לי לבצע ניתוח. שאלתי 1- האם הניתוח בעל הצלחה גדולה בבעיה זו? 2- היות ואני מתכננת הריון נוסף בחצי שנה הקרובה האם מומלץ לבצע את הניתוח לפני ההריון או לאחריו,? אודה מאד על התיחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוחי הבקע הטבורי מוצלחים אם כי קיים שיעור השנות של כ- 5%. מומלץ לא להכנס להריון 4-6 חודשים לאחר הניתוח.

11/08/2009 | 12:44 | מאת: משה כץ

לפני שבוע עברתי ניתוח סינוס פילונידלי והוציאו לי את השערה ההפוכה והשאירו לי חתך ולא תפרו אמרו לי שזה תוך שבועיים\שבוע יסגר עם 3 שטיפות ביום רציתי לדעת האם אפשר ללכת לים או לבריכה כשהחתך של עדיין לא סגור עד הסוף וזה עדיין פתוח(בגלל שלא תפרו לי) ומה יכול לקרות כתוצאה ואכנס???.?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה ללכת לים אם כי לבריכה לא הייתי ממליץ כי תלך מפאת ההיגינה של השוחים האחרים...

10/08/2009 | 17:06 | מאת: דוד

לפני שבוע עברתי ניתוח סינוס פילונידלי והוציאו לי את השערה ההפוכה והשאירו לי חתך ולא תפרו אמרו לי שזה תוך שבועיים\שבוע יסגר עם 3 שטיפות ביום רציתי לדעת האם אפשר ללכת לים או לבריכה כשהחתך של עדיין לא סגור עד הסוף וזה עדיין פתוח(בגלל שלא תפרו לי) ומה יכול לקרות כתוצאה ואכנס???.?

10/08/2009 | 15:24 | מאת: דוד

לפני שבוע עברתי ניתוח סינוס פילונידלי בבית חולים השרון בפ"ת והוציאו לי את השערה ההפוכה והשאירו לי חתך ולא תפרו אמרו לי שזה תוך שבועיים\שבוע יסגר עם 3 שטיפות ביום . 1.זה הגיוניי שחתך גדול כזה יסגר לבד?????? 2.גם האם יש איזשהוא דבר שאני יכול כדי לעזור לחתך ליד הטוסיק להסגר יותר מהר???? 3.ולמה כל הזמן יוצא לי כזה מיץ מוזר?????

לקריאה נוספת והעמקה

1. הפצע יסגר 2. הנוזל הוא סרום 3. תקפיד לשטוף את הפצע עם מים וסבון מספר פעמים ביום

07/08/2009 | 19:45 | מאת: אריה

שלום דוקטור לאחרונה היבחנטי בגוש מעל העצם הבריח בצד שמאל בבדיקת US האבחנה שכנראה מדובר על ליפומה. בבדיקת CT צוור אבחן גוש שומני מוגדר בצוואר תחתון משמאל מגיע אחורית לשרירלונגיסימוס דורזרי. מימדי הגוש 10.0*2.0*9.0 ס"מ.וקיים נגע לא מוגדר סמיך יותר 15-12מ"מ באספקט פנימי של התהליך. מה עלי לעשות לנתח או להשאיר ועם לא נוגעים מה הסכנות איזה רופא באיזור חיפה מתמחה בניתוחים מסוג זה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נגע בגודל זה ובמיוחד שכנרבה שגדל לאחרונה חייב להיות מוסר בניתוח. אין להסתפק באולטראסאונד ויש לבצע גם CT. כירורג כללי בד"כ מטפל בגושים באזור זה או כירורג חזה.

06/08/2009 | 00:54 | מאת: גלית מלול

ב"ה שלום וברכה, בצילום c.t שעברתי עבור בירור חסימות מעי התגלה גם גוש בכלי דם מזנטריאלים , מה זה אומר? לא כתוב מה זה הגוש הזה האם ניתן לדעת בסיטי אם הוא שפיר ומה גודלו? מה עושים עם הדבר הזה? תודה, אני ממש לא יודעת מה לחשוב.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לקבוע עס הנתונים במה מדובר אני מציע לך לקבוע פגישה אצל כירורג בהקדם.

שלום רב, חברותי חבטו בה עם כדורגל . חבטה חזקה לכיוון פנים ראש ואף. הראש כאב כמובן האף עדיין כואב ורדום. חובש בשטח שראה אמר לראות עם יש תופועת לוואי אז לפנות לרופא. זה קרה לפני יום עדיין האף כואב ורדום קצת מה לעשות תודה על המלצה... והאם יש השלכות למכה יבשה כזו בעתיד??

כמו שהציע החובש- פני לייעוץ רפואי בקופת החולים

אני בת 75,חולת l.n.h.low grad מלפני 14 ש כתוצאה מהרמת שלפוחית שתן וכריתת רחם, לפני שנתיים גדלו הבלוטות הלימפה וטופלתי כימו+מבטרה , קרוב לשנה כאבים בבטן התחתונה , לפני 4 ח בסיטי גילו בקע בצד ימין, לפני שבועיים בסיטי ע"ש מותני נמצאה באקראי מיימת בבטן בכמות נדולה, אתמול באולטה סאונד וגינלי אובדמינלי נמצא כי קיימת מיימת ולולאות מעיים צפות בנוזל, הכאבים חזקים בעיקר בעמידה והליכה, רופא כירורג מקומי טוען לבקע ,גם רופאת המטואונקולוגיה טוענת לבדיקות דחופות גם בקשר לבקע, קראתי במאמר פורום כירוגיה על אפשרות ניתוח זעיר פולשני לפרוסקופי שאלתי:האם צריך הרדמה כללית?האם רגישות ליוד תמנע הניתוח? האם יש צורך בעד סיטי בטן ואגן?(עברתי במשך 14 השנים 23 פעם סיטי במקומות שונים בגוף) האם הרשת לא תפריע לטיפולים שונים ולא יצטברו עליה בלוטות לימפה מוגדלות ? והיכן ישנם מנתחים בכירים מומחים בתחום זה? ושאלה אחרונה אני סובלת כל הזמן מיציאות לא סדירות ,וצואה קשה למרות תזונה רכה,בבדיקת דם סמוי התוצאה שלילית , אודה לך לתשובה ככל האפשר בהקדם .

30/07/2009 | 23:27 | מאת: דנה

שלום! לפני כחודש חליתי במחלה פילונידל סינוס. הצטברה לי מוגלה באיזור עצם הזנב, והכירורג ביצע לי ניקוז של המורסה. הוא המליץ על ניתוח, ואני בינתיים מתלבטת, ומחכה לייעוץ מרופא שמטפל בשיטת הניקוב.. (של ד"ר גיפס). התור שלי הוא ב 30/8. כרגע, האזור כבר בכלל לא כואב לי, אני מרגישה כרגיל, ממש כמו לפני שהיה לי את זה. אך קיים שם באיזור עדיין חור. הרופא אמר שהוא ייסתם.. שאלתי היא האם אני יכולה בינתיים להתרחץ בבריכה העירונית או ללכת לים? או שמומלץ בינתיים לשמור על המקום כמה שיותר נקי? *ועוד שאלה - אם כעת המצב בסדר גמור, לא עדיף לחכות עם הניתוח רק בפעם הבאה שהפצע יחזור? כי אולי זה כלל לא יקרה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי ללכת לבריכה רק לאחר שההפרשה תפסיק- לא בגלל בעיה בפצע אלא לטובת הוחצים האחרים... לדעתי ניתוח הוא הפתרון הטוב עבורך

05/08/2009 | 00:15 | מאת: דנה

קודם כל, תודה! פשוט המצב כיום הוא שכבר בערך חודש אין לי יותר הפרשה.. והאזור נקי לגמרי.. כך שלא נראה לי שזה אמור להפריע לאנשים אחרים.. ושמעת על שיטת הניקוב? מה דעתך עליה?

30/07/2009 | 16:25 | מאת: אורן

אני בן 16 לפני 3 חודשיים הרופא אמר לי לעבור ניתוח כזה בגלל הפרשות שהיו לי אז ואז הרופא הביא לי אנטיביוטיקה, מאז עברו חודשיים וקבעו לי תור לניתוח, רציתי לדעת האם אני יכול לא לעשות ניתוח כי: 1.אין לי יותר הפרשות כבר כמעט חודשיים, 2.החור שלי קטן ממש כגודל חור שעושה קיסם. 3.אין לי כאבים או הפרעות נהיה לי טוב, 4.הכל מתנהג לי כרגיל אני משחר רץ עושה הכל בקלות שאלתי את הרופא. והרופא אמר לי שאפשר לא לעשות ניתוח זה סיכון אבל לא סיכון גדול. רציתי לדעת במקרה וכן אקח סיכון ולא אעשה את הניתוח האם אפשר איך שהוא לסגור את החור????

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח הוא הפתרון עבורך החלמה ספונטנית לא קורית במקרה של סינוס פילונידאלי שכן המוקד לדלקת קיים

29/07/2009 | 21:57 | מאת: אורן יצחקוב

אני בן 16 לפני 3 חודשיים הרופא אמר לי לעבור ניתוח כזה בגלל הפרשות שהיו לי אז ואז הרופא הביא לי אנטיביוטיקה, מאז עברו חודשיים וקבעו לי תור לניתוח, רציתי לדעת האם אני יכול לא לעשות ניתוח כי: 1.אין לי יותר הפרשות כבר כמעט חודשיים, 2.החור שלי קטן ממש כגודל חור שעושה קיסם. 3.אין לי כאבים או הפרעות נהיה לי טוב, 4.הכל מתנהג לי כרגיל אני משחר רץ עושה הכל בקלות שאלתי את הרופא. והרופא אמר לי שאפשר לא לעשות ניתוח זה סיכון אבל לא סיכון גדול, אז רציתי להתייעץ אם לעשות ניתוח? או אפשר לקחת סיכון קטן ואולי זה לא יחזור, ואם לא לעשות האם יש מצב שהחור יסגר ?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וסבלת כבר מסיבוך מחלתך מומלץ כי תעבור ניתוח

28/07/2009 | 22:34 | מאת: יניב

שלום רב, אימי בת 67 ואובחן על ידי הרופא בבדיקה ידנית בקע טבורי ללא סימני כלוא. הרופא המליץ על ניתוח אלקטיבי. אבקש לדעת מה פירוש ניתוח אלקטיבי,האם זהו ניתוח מסוכן, באיזה אופן מבוצע ניתוח זה,באיזה סוג הרדמה מדובר,ומה משך האישפוז. החולה מתלוננת על כאבים חזקים ואי נוחות באזור הטבור. האם יש גם צורך בצילום, או באולטראסאונד על מנת לאמת את האבחנה. אודה לך על תשובתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אלקטיבי פרושו שאינו דחוף. אין צורך בביצוע אולטראסאונד

28/07/2009 | 15:33 | מאת: דין

שלום , עברתי לפני חודש ימים ניתוח של תיקון בקע מפשעתי ימני עם רשת . אני לא חש כאבים יותר , רק מה שמטריד אותי שמיום הניתוח יש לי בטן נפוחה ולא עוברת הנפיחות , בפניות חוזרות לרופא המשפחה נאמר לי שזה רגיל , באולטרה סאונד אין כלום , והכירוג אמר לי שיתכן שהבטן היא מחומר ההרדמה הכללית . אני מוטרד מאוד מהבטן הזאת זה לא נעים , ולא לעניין אחרי ניתוח כזה פשוט לסחוב תופעה כזאת . איך אני מטפל בבטן הזאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

נפיחות חודש לאחר הניתוח אינה תקינה בוודאי שלא קשורה להרדמה... מציע שתגש לרופא להבדק

26/07/2009 | 14:24 | מאת: אסף

פרופ קלוגר שלום לאחר בדיקת אולטרסאונד שעשיתי לא מזמן נמצא אצלי בקע מפשעתי בצד ימין. בעיקרון כבר קבעתי תור לכירורג אשר יהיה בעוד כ 3 שבועות . השאלה שלי מה מותר ומה אסור לי לעשות במצב זה מבחינת פעילות גופנית או פעילות מינית. הבקע אמנם מכאיב לי מעט במצבים מסויימים ולא תמיד אך לפי הנראה כרגע לא גדול כלכך .כי רק באולטרה סאונד הבחינו בו. אשמח תשובתך בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

א. אין מניעה מכול פעילות ב. לא נהוג לנתח רק על סמך בדיקת אולטראסאונד. אני מבין כי הופנית לבדיקה בגלל כאב במפשעה?

27/07/2009 | 18:07 | מאת: אסף

כן יש לי כאב כבר זמן רב במפשעה ודיאגנוזטיקנ של רופא המשפחה יש לי בקע לכן הופניתי לכירורג אשר טען שלא מרגיש משהו רציני.. והפנה אותי לאולטרה סאונד.. באולטרסאונד הרופא קבע כי יש לי את הבקע.. טען שרואים אותו מצויין

24/07/2009 | 12:44 | מאת: מוצי

שלום רב.לפני חודשים עברתי נתוח בקע מפעתי שהיה גדול מאוד.ועדיין ישנה נפיחות גדולה מאוד באזור שק האשכים מאותו צד של הניתוח מה צריך לעשות כי מבחינה אסטטית זה לא נראה יפה ואפילו בולט לעיין בתודה מראש מוצי

לקריאה נוספת והעמקה

בבקע גדול המגיע עד לשק האשכים כרוך הניתוח בהפרדת שק הבקע משק האשכים. לפרקים יגרום הדבר להצטברות נוזל- סרומה בשק האשכים. להערכת הממצא ראוי כי תעבור אולטראסאונד של שק האשכים. לעיתים יחליט המנתח להשאיר חלק משק הבקע בשק האשכים ויטפל בו בשיטה הנקראת וויקלמן. מצב זה עלול להתפתח להידרוצלה המחייב ניתוח, בד"כ דרך שק האשכים.

21/07/2009 | 22:08 | מאת: סיון

שלום; אני בת 19 וחצי ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בחזה. בבדיקה אצל כירוגית התגלה גוש בשד ימין והופנתי לבדיקת אולטרסאונד. בתוצאות כתוב כך: שמאל- ציסטה בודדת בקוטר 6 מ"מ ברביע חיצוני עליון. אין גוש סולידי. אקסילה תקינה. ימין- נראה גוש סולידי בקוטר 6 מ"מ. קיים backwall eninacement. ממוקם ברביע פנימי עליון. הגוש ממוקם בשעה 2, מרחק 3 ס"מ מהפיטמה, כנראה שפיר. מימצא זה אינו תואם את המימצא המישושי. ברביע חיצוני עליון, שם נמוש המימצא הקליני, אין מימצא סונוגרפי. אקסילה תקינה. מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה. מזה אומר בשפה פשוטה? למה השתמשו פעם אחת במילה ציסטה ופעם אחת במילה גוש? מה ההבדל? אשמח לקבל תשובה ..מקווה שתהיה מרגיעה.

24/07/2009 | 13:37 | מאת: סיון

שאלה נוספת: האם גוש שפיר יכול להפוך לסרטני?

28/08/2009 | 16:29 | מאת: סיון

למה לא עונים לי??

שלום רב, מזה יומיים יש לי כאבים חוזרים ונשנים באזור הבטן העליונה כלומר באזור מפתח הלב במרכז, אני חוששת במדובר בקיבה, כך זה מרגיש , יש לציין שאין לי צרבת או תחושה דומה..... מה עליי לעשות? הכאבים מפריעים לי ביותר... סתודה!

17/07/2009 | 13:27 | מאת: שמואל

שלום רב בבקשה אם תתיחס לבעיתי. לפני כחודש התחילו אצלי כאבים באשך שמאל אחרי כשבועים התחילו לי כאבים בגב תתחתון עם הקרנה לרגל שמאל לגבי הגב עשיתי ct ויש לי פריצת דיסק (גם לפני עשר שנים מצאו לי את אותו הדבר)מטופל ע"י אורטופד. במקביל הייהי אצל אורולוג ששלח אותי לעשות בדיקות דם ושתן,אולטרסאוד 1 כליות ודרכי השתן 2 מפסעות והתגלה שיש לי בקע מפסעתי בצד שמאל בגודל 1.8 ס"מ .חזרתי לאורולוג עם הבדיקות והפעם נשלחתי לעשות אולטרסאוד אשכים התשובה היא:גודל ומרקם תקינים זרימת דם עורקית תקינה בשניהם הדגמה תקינה של האפידידימיס משני הצדדים אין עדות להידרוצלה. אשך ימין וריקוצלה בינוני ובאשך שמאל וריקוצלה ניכר מה לעשות עם הבעיות שנפלו עלי. אני כבן51 לא עובד מזה שלושה שבועות חי עם כאבים מכל הכיונים בתודה מראש שמואל

לקריאה נוספת והעמקה

ווריקוצלה מימין היא תופעה נדירה ומחייבת בירור. האם ביצעת CT פורמאלי של הבטן?

16/07/2009 | 21:02 | מאת: רחלי

שלןם, מזה זמן אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה באים והולכים ולא חזקים במיוחדאך מטרידים. בבדיקה גניקולוגית הכל תקין. נמצאה כמות נוזל קטנה בצד שמאל בדוגלס. בדיקת מעקב שעשיתי לפני כמה ימים, הראתה את הנוזל/ מים. 2 שאלות: מה פירוש? ועם איזה ואיך להמשיך? תודה

אין במכתבך מספיק מידע על הכאב, אופיו, מישכו ותופעות נלוות. קשה מאוד להתייחס לכאב ללא בדיקה ושיחה ישירה ואני מציע כי תיפני לכירורג

16/07/2009 | 20:07 | מאת: ishai

שלום רב, יש לי בקע מפשעתי בצד אחד, ובבדיקה נמסר לי שיש לי גם התחלה של בקע בצד השני. האם בנתוח לפרסקופי דו-צדדי, עצם הנחת הרשת משני הצדדים מהווה בעיה וסבוך במקרה שיש צורך בנתוח או טפול בערמונית או כל אבר אחר שבאזור בעתיד ? ואותה השאלה לגבי רשת המונחת בחתך, האם זה מהוה בעיה במקרה של צורך בנתוח ערמונית\אבר כשלהוא באזור ? בתודה מראש ובכבוד רב. ישי.

הרשת המותקנת בלפרוסקופיה חוצה את קוו האמצע אלא אם המנתח מתכנן להתקין שתי רשתות נפרדות. בניתוח פתוח מותקנות שתי רשתות כך שקוו האמצע חופשי. בעבר הועלה השגות לגבי תיקון רשת דו צדדי בלפרוסקופיה במידה ומותקנת רשת אחת מצד לצד.

15/07/2009 | 20:25 | מאת: לב

מצב כיום: לאחר ניתוח בקע מפשעתי.כליאת עצב,כאב לכוד.וכאבים כאבי כצב במשך שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי. שאלות: 1.האם בניתוח חוזר יש אפשרות לשחרר את העצב הפגוע ואיך קוראים לעצב שנפגע בניתוח בקע מפשעתי?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ועברת את שלב מרפאת הכאב והכירורג החליט כי יש מקום לניתוח חוזר שחרור העצב או חיתוכו בניתוח הן אופציות לטיפול. זאת כמובן לאחר שמוצו הטיפולים הלא ניתוחיים...

09/07/2009 | 23:43 | מאת: נ

אני בת 27, עברתי ניתוח לפני 4 ימים עקב בקע במפשעה מצד ימין. אתמול התעוררתי באמצע הלילה עקב כאב חד במפשעה וזאת לאחר לקיחת 400 מ"ג אתופן כשעתיים לפני. לא יכולתי לזוז כלל חרף הכאב העז, לאחר מספר דקות הכאב חלף. האירוע חזר על עצמו מספר פעמים במהלך היום, איזור המפשעה והירך מצד ימין שורף לי וחם מאוד, כמו כן האיזור מרגיש רדום...תזוזות מסוימות גורמות לי לכאב חד ובלתי נסבל ויש לי מעט חום. מה לעשות? האם המצב דורש טיפול מיוחד או שמדובר בתופעות לוואי של הניתוח אשר יחלפו מעצמן?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב כי ראוי שתפני (ארבעה ימים לאחר הניתוח...) לרופא שניתח אותך בכדי לקבל תשובות לשאלותיך!!!

08/07/2009 | 17:37 | מאת: osnat

שלום רב! בעלי עשה לפניי שבועיים ניתוח הרניה( היפרוסקופי נידמה לי שכך קוראים לזה) באסותא בפעם הראשונה שקימנו יחסי מין לאחר הניתוח ניתקלנו בבעיה שכול פעם שבעלי עמד להגיע לסיפוק הוא הרגיש זרמים באשך השמאלי, כאב זה עצר אותו מלהגיע לסיפוק ...אגב ניסינו כמה פעמים אך ללא הצלחה האם כך צריך להיות לאחר ניתוח מסוג זה? איך מטפלים בבעיה? אציין שקודם לא היתה לו שום בעיה בנושא.. אשמח לתגובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בסמיכות כה קרובה לניתוח אני מציע כי תפני לרופא המנתח.

שלום רב! שלשום בלילה התפתלתי מכאבים באיזור עצם הזנב.. הזמנו רופא הביתה, שנתן כמה תרופות.. אתמול הלכתי לכירורג, והוא אמר שמדובר בפילונידל סינוס, ושהמוגלה עכשיו צריכה לצאת, והיום הייתי אצלו בשנית, והוא עשה לי חתך כדי שהמוגלה תצא מהר יותר. הוא אמר שהוא ממליץ בקרוב לנתח, על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו. יחד עם זאת הוא הוסיף, שגם אחרי שעושים ניתוח, יש סיכוי שהתופעה תחזור, אמנם סיכוי נמוך יותר, אך קיים. שאלתי היא למה בכל זאת לעשות את הניתוח, עם כל הסיכונים הכרוכים בו, ובמיוחד אחרי שקראתי כאן בפורום כירורגיה על הרבה מקרים שאנשים נותחו, והפצע עדיין לא עבר, והוא חוזר ונשנה, והם נותחו אפילו פעמיים או 3 פעמים. אם הניתוח לא באמת יעיל, מדוע כן כדאי לעשות אותו? ואם אני אעשה את הניתוח, מה הסיכוי שזה יחזור שנית? והאם כדאי לחכות עם הניתוח רק בפעם הבאה שפילונידל סינוס יחזור אצלי, אם בכלל זה יקרה (קיים סיכוי כזה?) או שכדאי עכשיו, אחרי פעם 1, כי הסיכוי שזה יחזור שוב אחרי הניתוח יקטן? תודה מראש, דנה

לקריאה נוספת והעמקה

מהתאור שלך אני למד כי עברת ניקוז של מורסה פילונידאלית. לאחר החלמתה מומלץ לכרות את מקטע העור הנגוע באיזור חייץ העכוזים שכן ללא טיפול כירורגי זה הסיכוי לחזרת המורסה גבוה. כריתת הנגע(בצורה נכונה) מפחיתה מאוד את שיעור החזרה אם כי קיים אחוז, לא גבוה, לחזרה.

קודם כל, תודה על תשובתך. הבנתי שקיימות שתי שיטות לניתוח - אחת להשאיר את המקום פתוח, והשניה לתפור. אתה יכול בבקשה לפרט עליהן קצת יותר, יתרונות וחסרונות? קראתי באינטרנט שיש אופציה גם לביצוע הניתוח בלייזר, איך השיטה הזאת עובדת? תודה רבה! דנה

02/07/2009 | 00:25 | מאת: מיכל

אני בת 23 מצפון הארץ. לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח כריתת פילונידל סינוס.. אני מטפלת ביסודיות באיזור באמצעות שטיפות מרובות של מים עם סבון (כמו שאמרו לי לבצע).. האיזור לאט לאט מפסיק לכאוב. קצת קשה לי להאמין שזה כל מה שמצריך כדי שהאיזור יחלים, אמרו לי בפירוש שזה כל מה שאני צריכה לעשות ושמעתי על מגוון מקרים וסיפורים, שכל אחד מהם טופל בדרך שונה. כמו לדוגמא בחורה שנהגה ללכת בתקופת ההחלמה לרופא כירוגי כדי שישאב לה מהמוגלה שמצטברת באיזור. אציין עוד שהייתי במהלך ההחלמה אצל רופא כירוגי עקב כאבים שהיו לי באיזור- הוא הוציא לי מוגלה מהאיזור ולאחר כמה ימים באמת הרגשתי טוב יותר. השאלה שלי היא: האם להמשיך בטיפול העצמאי שלי (השטיפות) או ללכת לביקורות שכאלו? עכשיו אני מרגישה טוב אבל מפחדת שמצטבר לי שם מוגלה ללא ידיעתי והאיזור יתאחה ככה. הרי שידוע כי למקרה יש אפשרות לחזור על עצמו. ועוד שאלה: מתי האיזור אמור להתאחות לגמרי? זה נראה לא אפשרי שחור כזה יסתם מתי שהוא..

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלמה מניתוח כזה אכן ממושכת והטיפול המקומי בשטיפות מים וסבון בד"כ מספיקות. במידה ואת סובל מכאבים קשים מנשוא עלייך לפנות לרופא שניתח אותך.

29/06/2009 | 17:13 | מאת: אדלשטיין יואל

שלום רב. הנני בן 60, סכרתי, לאחר ניתוח מעקפים וניתוח לקיצור קיבה (טבעת)לפני שנים ספורות ועדיין עם משקל עודף וכרס ניכרת אך מוצקה באופיה. בשנה האחרונה, מידי שבועות מספר מתחילים כאבים (בעיקר למגע)ומעין בליטה שטוחה באיזור הטבור עצמו. לחיצה עדינה פנימה מקלה במעט אך התופעות חוזרות ולאחר יום או יומיים חולפות לחלוטין עד להופעתן המחודשת כעבור חודש לערך. לא ברור לי ה"טריגר" לתופעה. שאלותי: 1. האם המדובר, כנראה, בבקע טבורי ואם אכן כך האם ניתן לתיקון בניתוח? 2. האם ניתן לבצע ניתוח כזה גם בהרדמה מקומית, שכן הקרדיולוג שלי ממליץ להימנע מהרדמה מלאה. תודה מראש בעבור תשובתך. אדלשטיין יואל

לקריאה נוספת והעמקה

התאור שלך מתאים לבקע טבורי והטיפול בו הוא ניתוח. ניתוח בקע ניתן לביצוע בהרדמה מקומית אם כי אציין בפניך כי קיימים נתונים המלמדים כי לניתוחי בקע המתבצעים בהרדמה מקומית שיעורי חזרה גבוהים יותר מאלה הנעשים בהרדמה כללית או אזורית.

25/06/2009 | 15:33 | מאת: לחוצה מאוד

אני פונה בעקבות בדיקת קולונוסקופיה שאותה עשה אחי היום.בן 54,במשפחתנו הסטוריה של מחלת סרטן מעי הגס (אבינו חלה ומת ממנה).היום עשה אחי בדיקת קולונוסקופיה שבסיומה נכתב כי נבדק רק 40 ס"מ שטח, מעי גס מכווץ, לא ניתן היה להדגים מעבר לזה, יתר הבדיקה ללא כל מימצאים.הופנה לעשות בדיקת C.T. לא דחוף.שאלתי היא באם תוצאות הבדיקה הינם ללא מימצאים מדוע ולמה הופנה לצילום C.T.? אנימאוד מודאגת וחוששת. אנא, מצפה לתשובה בכיליון עיניים.

לקריאה נוספת והעמקה

לאור הרקע המשפחתי יש חובה להשלים את בדיקת המעי הגס. היות ולא הושלמה הקולונוסקופיה הופה אחיך לביצוע קולונוסקופיה וירטואלית

21/06/2009 | 16:26 | מאת: רונהלי55

שלום רב, כתוצאה מכאב שהיה לילדה בבית שחי ימין, מיששנו וחשנו גוש. ביצענו US בית שחי + שדיים. להלן התוצאות: שד ימין - ציסטה 0.5 ס"מ בית שחי ימין - לימפה מבנה סונוגרפי תקין 1.5 ס"מ, בית שחי שמאל - בלוטת לימפה מבנה סונוגרפי תקין בגודל 0.8 ס"מ, 1.7 ס"מ. אני די מודאגת. אני אמא עם עבר של סרטן שד אלים מאד. מה המלצתך בנושא? האם תוכל להמליץ על כירורג/ית ילדים המתמחים בשד ילדים? תודה, א מ א מודאגת

איני נוהג להמליץ בפורום על כירורג ספציפי. אני חושב כי לבדיקה ראשונית כירורג ילדים באזור מגוריך יתן לכם מענה לכול שאלותיכם.

17/06/2009 | 00:06 | מאת: בן 76

שלום, ישנה אפשרות במקרים מסויימים לנתח קרצינומה בכיפוף הכבד ללא פתיחת בטן, בלפרוסקופיה או משהו כזה, או שניתוח מסוג זה בעקרון בלתי אפשרי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי אך יש להתחשב בממצאים המקומיים על פי בדיקות ההדמיה טרם ההחלטה על הגישה הניתוחית

17/06/2009 | 09:02 | מאת: בן 76

תודה!

16/06/2009 | 20:07 | מאת: בת 26

ערב טוב , אני סובלת מאנימיה קשה , ובלי הגזמה קיבלתי בשנה האחרונה יותר מ- 30 מנות דם , וגם כן קיבלתי כעשרה עירוי ברזל ... פעם ההימוגלובין יורד בצורה משמעותית ( HB=4 ) ואחרי מנות הדם עולה ל- 10 , ואז אחרי כמה ימיים או שבועות יורד עוד פעם . מחסני הברזל כמעט אפסי ... בבה"ח אומרים שיש דימום ממקום כלשהו , אבל עדיין לא יודעים מאיפה ... כמובן שללו מחלות בדם ובייצרתו , גם כן נשלל דימום מהווסת( יותר מחצי שנה לא מקבלת- אני בנתיים בתת משקל (38ק"ג) ... עברתי כמה בדיקות לשלול דימום ממערכת העיכול ( גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה , CT בטן , ... ) והכל יצא תקין... בנתיים אני במעקב רופא גסטרו , האם תוכל להסביר לי מאיפא אפשר לאבד דם בצורה כזאת ? אתמול עשיתי ס"ד והנה התשובה : הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 6.0 WBC 5.40- 4.20 M/ul 2.19 RBC 1 16.0- 12.0 g/dl 5.4 HB 47.0- 37.0 % 16.7 HCT 31.0- 26.0 pg 18.3 MCH 36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC 16.0- 11.0 % 18.6 RDW 97.0- 80.0 fL 76.3 MCV 15.0- 0.0 0.1 MACRO% 10.0- 0.0 11.0 MICRO % 10.0- 0.0 0.7 HYPER% 10.0- 0.0 30.1 HYPO % 10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 998 PLT 13.0- 4.0 fL 10.1 MPV - ++ MICROCYTOSIS-DIF - +++ ANISOCYTOSIS-DIF 70.0- 40.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF 7.0- 0.0 % 1.0 EOSINOPHILS%-DIF 40.0- 20.0 % 39.0 LYMPHOCYTES %-DIF 8.0- 2.0 % 8.0 MONOCYTES%-DIF 8.0- 1.9 3.1 NEUTROPHILS abs-DIF 0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF 4.5- 0.9 2.3 LYMPHOCYTES abs-DIF 1.0- 0.2 0.5 MONOCYTES abs-DIF פירוט הערות מציין הערה 1 בוצע פעמיים

לקריאה נוספת והעמקה

לבירור מקור בלתי מזוהה של דימום ממערכת העיכול ישנם שלבים וכללים. בדיקות כמו מיפוי ואנגיוגרפיה הם חלק מהבירור. לא ציינת את גילך, מחלות הרקע ועוד פרטים מהם ניתן לבנות אבחנה מבדלת למקור דימון אפשרי.

22/06/2009 | 07:36 | מאת: בת 26

בוקר טוב ותודה לך , בבקשה אל תזלזל או תצחק משאלתי ... האם יש אפשרות לעבור "ניתוח" - פתיחת בטן - כדי שיחפשו באמת מקור הדימום ?!?!?! כבר נמאס לי מהאשפוזים ומעירויי הדם... וכמובן גם כן, נמאס לי מהבדיקות ואפילו מהמתנה להן ...

15/06/2009 | 16:00 | מאת: Dany

אני בן 62 הסובל מספר חודשיפ מכאבי בטן שבודאות לא קשורים לגסטרולוגיה (כל הבדיקות תקינות) גם בדיקת CT בטן תקינה. החשש שלי שאולי מדובר בבקע טבורי (הרופא מתקשה לאבחן) או שאולי מדובר בשרירי הבטן ,קראתי כי ספורטאים סובלים מתופעה זו (בעבר הייתי ספורטאי אך בעקבות כאבי הבטן הםסקתי לעסוק בספורט. אבקש את עזרתך ןליעץ לי לאיזה גורם או קטגוריה לפנות לצורך אבחון. תודה,דני

הנתונים בהודעתך אינם מספיקים. עלייך להבדק ע"י כירורג לקביעה האם אתה סובל מבקע.