פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

24/09/2008 | 19:00 | מאת: איריס

אני בת 24 ולאחר בדיקה של גוש (12 מ"מ) בשד אצל כירורג התברר שזה פיברואדנומה. הבנתי שזה גוש שפיר שאין לו נטייה לממאירות ואין מה לדאוג, מצד שני אומרים שעם השנים (מגיל 30) צריך לעשות ביופסיה, למה לבצע ביופסיה אם זה לא יהיה ממאיר? הכירורג שבדק אותי אמר שהגלולות יכולות להגדיל אותו, האם עדיף לא לקחת גלולות בהתחשב בנסיבות? ובמקורות שונים שראיתי נכתב שמצד אחד אי אפשר לגרד אותו, אבל מישהי שאמרה שהיא רוצה לעשות הגדלת שד ואמרו שאם היא כבר פותחת את השד עדיף שתסיר אותו. אם זה באמת לא ממאיר, למה לפעמים מציעים הסרה/כריתה? ודבר אחרון, קראיתי באינטרנט שזה יכול לגדול כאשר האישה נכנסת להריון, הרופא שלי אמר להפך, שזה יכול להעלם. מה נכון/מדוייק?

25/09/2008 | 06:46 | מאת:

פיברואדנומה הינו גידול שפיר של השד בקבוצת גיל צעירה. הגידות משתנה בהשפעה הורמונאלית ולכן עלול לגדול, לסגת ואף להעלם. המקובל הוא לדגום את הגידןל במחט בכדי לאשר את האבחנה הרנטגנית ובד"כ מגיל 35 להסירו בניתוח בכדי להקל על מעקב השד, להמנע מתהיות בהדמיית השד וגם בשל הסיכוי הקטן של 0.1% שבתוך הפיברואדנומה יתפתח גידול- תופעה נדירה אך קיימת. פיברואדנומה אינה הוריית נגד לגלולות, לא ידוע לי על קשר בין פיברואדנומה וגירוד ולגבי השתלה- ניתן לשלב הסרת הגידול עם ההגדלה.

26/09/2008 | 20:52 | מאת: איריס

אם גם ככה צריך להוציא אותו, אולי עדיף עכשיו כשבטוח ב100% שהוא לא ממאיר וזה יחסוך את הבדיקות הלא נעימות של הביופסיה נ.ב. התחלתי לימודים בתחום הרנטגן ושמתי לב שיש בבית חולים כמה עובדים שיש להם סרטן שלא נותנים להם לעבוד במחלקות מסויימות, האם זה משנה גם במקרה של פיברואדנומה?