בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/10/2008 | 14:12 | מאת: ליאת

שלום, בת 29 ללא הריונות או לידות. לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד ולהלן הממצאים: הודגם בקע מובילי מפשעתי מימין המכיל בתוכו שומן אומנטלי. הצלחתי להבין מהו הבקע אך מה הכוונה לשומן אומנטלי? האם במקרה זה ניתוח הוא הכרחי. תודה רבה

13/10/2008 | 06:29 | מאת:

שומן אומנטלי הוא שומן מחלל הבטן. יריעת שומן המכסה את המעיים. כיום מומלץ לתקן כל בקע.

14/10/2008 | 09:12 | מאת: ליאת

דר' תודה על תשובתך, רציתי לשאול האם אי טיפול בבקע יכול לגרום לבעיות כל שהם? במילים פשוטות האם ניתן לוותר על הניתוח? אחרי הכל הכאבים מתקיימים רק לאחר אכילה או במאמץ כל שהוא (אפשר לחיות עם זה...) תודה רבה שוב וחג שמח