פורום כירורגיה - קבוצת אראן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
אראן שירותי כירורגיה הינה חברה פרטית שמטרתה להעניק שירותי כירורגיה מתקדמים לכל דורש ובזמינות מרבית ומתן שרותי ייעוץ וטיפול בתחום הכירורגיה הכללית באופן פרטי או דרך חברות הביטוח השונות חברי הקבוצה הינם כירורגים בכירים במוסדות רפואה בארץ ובעלי ניסיון עשיר בכירורגיה כללית ובתחומי הכירורגיה הספציפית כל הרופאים בקבוצה הם בוגרי השתלמות בחו"ל בתת התמחות של הכירורגיה בנוסף לכירורגיה הכללית בקבוצה, רופאים המיומנים בשיטה הלפרוסקופית ושיתוף הפעולה ביניהם מאפשר חשיפת המטופל לנקיטה הכירורגית המיטבית. הכנת החולים לניתוח, הניתוח עצמו והמעקב לאחריו נעשים תוך שיתוף פעולה וכיסוי הדדי בין חברי הקבוצה בפורום נשוחח ונייעץ בנושאים כגון: בקעים, גידולי מערכת העיכול, וושט, לבלב, בעיות בכירורגיה כללית. תחומי ההתמקצעות של הקבוצה כוללים: * כירורגיה כללית * ניתוחי שד ומעקב שד לנשים * ניתוחי בקעים * ניתוחים בשיטה הלפרוסקופית כולל ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית * ניתוחים למחלות מערכת העיכול * ניתוחי כבד ודרכי המרה חוות דעת רפואיות ומשפטיות
329 הודעות
317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן לפנות לפורומים משיקים באתר שעוסקים בכירורגיה.
02/04/2006 | 00:54 | מאת: מוטי

שלום רב לאחרונה שמתי לב שיש לי מין "נקב" זעיר בתחתית עמוד השדרה (עצם הזנב - היכן שמסתיים הגב ומתחיל העכוז) הנקב מפריש לעיתים נוזל בגוון אדמדם... האם זה דבר מוכר? מה תוכל לומר על זה? תודה רבה

02/04/2006 | 07:12 | מאת:

המצב אותו אתה מתאר מתאים לסינוס פילונידאלי. בד"כ הטיפול הוא ניתוחי. ההפרשה שאתה מציין מלמדת כי יש מקום להתערבות.

29/03/2006 | 23:20 | מאת: גרנית נחום

עברתי ניתוח בקע במפשעה (פתיחת בטן) לפני שנה וחצי. התיקון היה עם רשת. עדיין יש לי כאבים קלים עקב פעולות הדורשות מאמץ של שרירי הבטן, אפילו פעולות פשוטות של קימה משכיבה לישיבה. אני בן 62 ובריא באופן כללי. האם זה תקין? תודה מראש על התשובה.

30/03/2006 | 08:20 | מאת:

אני מתאר לעצמי כי אם עברת פתיחת הבטן כנראה שמדובר בבבקע בצלקת ניתוח. כאבים בצלקת ובדופן הבטן אינם נדירים. אלה יכולים להתגבר במאמץ ואפילו בשינויי מזג האוויר.... במידה והבקע לא חזר, אני יכול לנחמך כי הכאב בד"כ חולף עם חלוף הזמן.

30/03/2006 | 09:33 | מאת: גרנות נחום

תודה על התשובה המהירה. האם האפשרות היחידה לבדיקת רופא, (אם הבקע חזר או לא חזר),היא ע" מישוש והסתכלות, או שיש טכנולוגיות נוספות כגון צילומים ,אולטרא סאונד וכ' ?

07/06/2007 | 22:33 | מאת: שי

שלום רב אשמח לקבל אינפורמציה על ניתוח בקה במפשעה. האם ניתוח זה הוא בהרדמה מלאה או מקומית מה הסיכונים.

29/03/2006 | 19:43 | מאת: לפורפס' קלוגר

שלום פורפסור אני רוצה לבדוק איתך את הענין הבא:אני בת 28, ב-3 חודשים אחרונים יש לי כאבי בטן בצד ימין עם הקרנה למותן וקצת לגב. בצעתי את הבדיקות הבאות: בדיקות דם של תפקודי כבד ועמילז שיצאו תקינים. בספירת דם אנמיה מחוסר ברזל, שקיעת דם מוחשת ופריטין נמוך. עשו לי בדיקת נשיפה לוודא אם יש חידק בקיבה שיצא תקין. בדיקת אולטרסאונד שבוצעה פעמיים ולא נמצא דבר מלבד פוליפים קטנים בכיס המרה שלא מסבירים את הכאב. בוצע גם בדיקת צלום דרכי עכול עליונות, הצלום בוצע גם פעמים, ובשני הצלומים נמצא שיש שאריות אוכל וזאת כאשר הייתי בצום מלא של 12 שעות! נאמר לי שכנראה יש לי "בעית התרוקנות" והוצע לי לבצע גסטרוסקופיה אני מאד חוששת מהבדיקה ולא מעוניינת לבצעה. השאלה היא האם לדעתך אכן מדובר בבעית גסטרו וחובה לבצע גסטרוסקפיה או שאולי יש כאן עניין כרורגי (בכל זאת הכאבים מצד ימין באזור כיס המרה ששם נמצא פוליפים) אני לא מרגישה כאבים במרכז הבטן באזור של הקיבה. לדעתי זה קשור לבעיה כרורגית אבל שוב באולטרסאונד שבוצע כאמור פעמים נמצאו מס' פוליפים קטנטנים, אין אבנים ואין שום דבר שיכול להצביע על הכאב. ושוב, לגבי צלום דרכי עכול עלינות מלבד שיצא שעדין יש שאריות מזון למרות שהייתי בצום שאר הצילום הראה שהכל תקין מבחינת קיבה, תרסיריון ושט וכו'.. לאור מה שכתבתי לך, האם נראה לך שאפשר לוותר על בדיקת הגסטרוסקופיה? אם הכאבים כפי שציינתי בצד ימין (ממש איפה שכיס המרה) האם בכל זאת ייתכן שזה קיבה? אודה לך מאד אם תענה לי ואולי "תפטור" אותי מהבדיקה הנוראית הזו... תודה

29/03/2006 | 19:47 | מאת: תוספת

אני גם מרגישה שכל הזמן האזור הזה מתכווץ לי (באוזר כיס המרה) וזאת ללא שום קשר למזון כלשהו... גם כשאני לא אוכלת כלום אני מרגישה מידי פעם מעין כיווצים באזור (ואני ממש מצביעה נקודתית על האזור שכואב לי שהוא כאמור כיס המרה) ועדיין אורים לי שלא רואים שם כלום....חוץ מפוליפים קטנים... מה עושים?

01/04/2006 | 08:53 | מאת:

כפי שציינתי בעבר- פוליפים קטנים יכולים לייצג אבנים הדבוקות לדופן כיס המרה. במידה והתלונות עקשניות הייתי ממליץ כי תעברי כריתה לפרוסקופית של כיס המרה. עלייך לדעת עם זאת כי קיים סיכוי שהתלונות אינן קשורות למחלת כיס המרה. עדיין, המלצתי הוא כי בנתונים אותם את מציגה ניתוח כיס המרה תעברי את הניתוח. בהצלחה

29/03/2006 | 16:55 | מאת: מיה

שלום לפרופ' יורם קלוגר, איך אפשר לעזור למעי שטרם התחיל "לעבוד" לאחר ניתוח מעיים (כריתת חלק מהמעיים). הפציינט מוזן דרך הוריד וטרם אושר לו להתחיל לאכול. תודה.

אילאוס פרליטי- שיתוק המעי- לאחר ניתוחי מעיים מחלים מעצמו וברוב המקרים ניתן לחדש כלכלה כעבור מספר ימים. לעיתים "החלמה זו מתעכבת" ימים מספר ובד"כ עד כשבועיים ניתן להמתין בסבלונות רבה. מעבר לשבועיים הצוות המטפל יתחיל לבדוק לסיבות נוספות לחוסר התקדמות זו. ישנן תרופות המאיצות תנועתיות המעי- פרוקינטיות- ואלו תנתנה רק אם הצוות המטפל יהיה בטוח כי אין בעיה מכנית לעיכוב.

28/03/2006 | 21:46 | מאת: אבי

שלום ! אני בן 34 בזמן האחרון אני סובל מבטן נפוחה ובטן קשה , בנוסף לכל זה לפעמים חולשה , מרגיש דפיקות לב חזקות . תמיד שאני מרגיש חולשה תחושה כמו רעב . חייב לציין שאני כל יום בשירותים , צואה רכה . בבקשה את עזרתכם , מי שעבר את זה או מרגיש את זה ספרו לי מה זה תודה מראש .

29/03/2006 | 07:05 | מאת:

אבי שלום עלייך לפנות לרופא. מטרת הפורום אינה לנהל בדיקה פיזיקאלית ווירטואלית ולא לתת עצות על הסתמנויות קליניות הנדרשות לבדיקה מיקפה.

28/03/2006 | 14:25 | מאת: צחי

שלום , תחילה אתן הקדמה . אבי חולה בשחמת הכבד . האיבחון שבוצע לו הוא כבד שומני כתוצאה מסכרת סמויה שהייתה קיימת אצלו.(ועדיין קיימת כמובן).כתוצאה מכך הצטברו אצלו דליות בוושט אשר בסופו של דבר דיממו(דימום מסיבי) פעם אחת לפני כ3 חודשים. לאחרונה שמעתי על תרופה בשם LIV.52 של חברת Himalaya , זוהי תרופה טבעית אשר מיוצרת בהודו ולפי האיפיון של התרופה היא נראית כיעילה. אך הייתי שמח אם תוכלו לתת את הדעת על התרופה ? יעילותה? פרטים נוספים ? האם חולה סכרת יכול להשתמש בה ? תודה מראש צחי

תרופה זו אינה מוכרת לי. אינה בשימוש במחלקתי בה מתאשפזים חולים עם דימום חריף מדליות. חברת הימליה לא מוכרת לי או לעמיתי במחלקה. נסה אצל רופאי הכבד.

26/03/2006 | 21:02 | מאת: A.R

שלום רב ד"ר, ברצוני לדעת מהם הגורמים לבקע מפשעתי ומהו הניתוח שמבוצע ? כיצד נעשית ההרדמה במצב זה? מדובר בילדה בת שנה וחצי, בריאה בדר"כ. תודה רבה, אביעד?

28/03/2006 | 07:10 | מאת:

הסיבה להופעת הבקע היא קרוב לוודאי התפתחותית ובסיסה תורשתי בחלקה. בגיל הצעיר ניתן לייחס זאת לשני הגורמים הללו. בגיל המבוגר - הסיבה החשובה היא מנגנון השחיקה "והתישנות הרקמות". הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, הוא קצר המשכו וההחלמה ממנו בגיל הצעיר מהירה וטובה.

23/03/2006 | 15:19 | מאת: ציפי

שלום דוקטור רציתי לברר האם בדיקת דם RBC ובדיקת PLATELATE שנעשו בצום 12 שעות וזאת למרות שאין צורך בצום, עשויים להראות ערכים שונים מאשר ללא צום. תודה לתשובתך

25/03/2006 | 13:28 | מאת:

צום קצר של 12 שעות אינו משפיע על מספר הטסיות וכדוריות הדם האדומות.

22/03/2006 | 14:19 | מאת: מיה

שלום רב, חמי, בן 67, עבר לפני 10 ימים ניתוח להורדת חלק קטן מהמעיים עקב נמק. עקב הקאות מרובות וחוסר יכולת לאכול (בחילות והרגשה ש"הכול עולה לו") צולם ונותח לפתיחת הידבקויות חזקות. לפי מה שהבנתי ההידבקויות הן תגובה אישית של גופו ויש סיכון שגם כעת יהיו הידבקויות. מה אפשר לעשות כדי להחלים ללא הידבקויות או להקל על העניין? תודה מראש עבור תגובתך.

הדבקויות בבטן לאחר ניתוח אינן ניתנות למניעה. אין כיום שום מניפולציה -תרופתית, תזונתית או אחרת העשויה להפחית הדבקויות.

22/03/2006 | 22:24 | מאת: מיה

לפרופ' קלוגר ערב טוב, תודה עבור תשובתך. אז מה קורה אם שוב יהיו הדבקויות? האם הגוף יכול להסתדר מעצמו? מתי מתחילים לאכול בלי להקיא? שמענו שיש תרופה שלא הוכחה יעילותה ושהיא יקרה מאוד, האם ידוע לך על אודותיה או מה השם? תודה מראש עבור ההתייחסות.

19/09/2007 | 15:02 | מאת: ליאורה

אחרי 5 נתוחי מעיים (הוצע לי המעי הגס) שעדיין הפתרון לבעיה רחוק, למה לא נותנים את הדעת להדבקויות. החומר שנמצא ברקמות מאיין סרוס דביק צריך להתחיל לחשוב על חומר נוגד סרום שיעזור להרבה מאוד אנשים לא רק לנתוחי בטן אלה לכל הרקמות אשמח לקבל תגובות עם רעיונות לדרך חשיבה

21/03/2006 | 14:37 | מאת: חי

שלום ד"ר תודה לתשובותיך בעבר, בהקשר לטחול ציינת שלאחר כריתת הטחול תיתכן עלייה תלולה בטסיות, שאלתי הראשונה אם אפשר לדעת מדוע ? והמשך השאלה האם ערך של 451 לאחר הוצאת טחול דורש התיחסות מיוחדת או שזה נחשב לסביר.( אציין שאני בן 57 ) ושוב תודה לך.

22/03/2006 | 20:56 | מאת:

ערך זה אינו גבוה מאוד. יתכן כי לאור כך שהסיבה לכריתת הטחול הייתה לימפומה ימליץ הרופא המטפל לתת לך קרטיה.

21/03/2006 | 13:42 | מאת: סימונה

שלום, כתבתי לך לפני מספר ימים לגבי צריבה במתן שתן ושהנני לאחר ניתוח תוספתן נמקי. ביצעתי בדיקת שתן וכל התוצאות רשומות כנורמליות או שליליות כולל התרבית. עדיין הנני מרגישה צריבה קלה בבטן תחתונה במתן שתן. בנתיים אני נוטלת חמוציות ושותה הרבה מים. מה יכול לגרום לצריבה זו? האם יתכן קשר לניתוח שהיה לפני 4 שבועות? תודה

22/03/2006 | 20:58 | מאת:

יתכן. קטטר ממושך בשופכה עלול לגרום לתחושת צריבה. במידה ובדיקת השתן תקינה אני חושב כי עלייך להמתין בסבלנות.

לדר' מטר-כירוג מומחה בלפראסקופי מבית חולים "בני ציון" בחיפה, הגעתי לאחר ביקור אצל ארבעה פרופ' מן השורה הראשונה עקב מציאת גידול בקיבה.כולם ציינו, ללא יוצא מן הכלל,שישנה רק דרך אחת לטיפול בבעיה והיא ניתוח כירוגי שנחשב מסובך במקרה שלי. דר' מטר ערער על הנחה הזו שהסתברה כשגויה.ביצע השוואה יסודית של בדיקת CT שנערכה לפני 11 שנים עם בדיקות CT עדכניות והסתבר שלא חל כל שינוי בממדי הגידול וע"י הבחנה זו נשלל הצורך בניתוח. בנוסף לתודה שאני מוצאת לנכון להביע לדר' מטר, אני רואה חשיבות לפרט את נסיבות המקרה כדי למנוע טעויות מסוג זה אצל חולים אחרים. כן ירבו כמותו של דר' מטר. זיוה מנור Ziva_ma@yahoo.com

תודה על שאת משתפת אותנו בהשתלשלות הדברים. בוודאי שהבחנתך לגבי מקצועיותו של ד"ר מטר ראויה ובמקומה. מצד שני אל לך לפסול את דעתם של הרופאים המכובדים האחרים. קיימים כמה וכמה גידולי קיבה וחלקם שפירים אך עם פוטנציאל ממאיר. בטוחני כי הרופאים שהמליצו לך על ניתוח שקלו קיומם של גידולים שכאלה. בהחלטה על כריתה יש לשקול- סוג, גודל, הסטולוגיה ולעיתים, נתונים נוספים המתקבלים מהדמיה נוספת על הטומוגרפיה כמו למשל אולטראסאונד אנדוסקופי. גידולים מעל גודל מסוים חייבים כריתה שכן להם פוטנציאל לטעות באבחון רנטגני ואפילו ציטולוגי והם המה בעלי הפוטנציאל הממאיר יותר. נראה לי כי בחרת בסופו של דבר בהמלצה בה חשקה נפשך ולא בהמלצה האחרת.... למרות שנתנה ע"י שלושה רופאים והם היו תמימי דעים במסקנתם!!!!! בכל מקרה אני מאחל לך בריאות שלמה.

19/03/2006 | 16:23 | מאת: דודי

שלום דוקטור אבי עבר מיפוי עצמות וללא מימצא. מה ההבדל בין מיפוי לבין CT האם לצורך שלילת גרורות בעצמות יש גם צורך בטומוגרפיה מחשבית. אציין שבדיקות הדם למיניהם היו תקינות. תודה

20/03/2006 | 17:14 | מאת:

מיפוי עצמות היא בדיקה המתבצעת באמצעות חומר רדיואקטיבי וסקירת השלד. הטומוגרפיה נעשית באמצעות סקירת קרני רנטגן. לכל אחת מהבדיקות רגישות משלה ובד"כ האחת משלימה את השניה. אם המיפוי תקין אין מקום לבדיקות הדמיה נוספות בדרך כלל.

20/04/2006 | 00:45 | מאת: אילת

שלום רב, אבי אובחן לפני מס' ימים כחולה בסרטן במעי הגס עם גרורות בכבד (CT). הוא אמור לעבור ניתוח להסרת הגידול מהמעי תוך מס' ימים, ובאותו ניתוח גם יבדקו את כל הבטן. אבי בן 70, סובל מעודף משקל, יל"ד, ולאחרונה גם חולשה רבה. היות והסרטן אינו רק במעי, האם היית ממליץ על הוצאת גרורות נוספות, אם יתגלו,במהלך הניתוח? והאם היית ממליץ על הוצאת גרורות נוספות מהמעי, מעבר למה שנצפה בCT, אם אין בהן סכנה מיידית (תוך שנה ) חסימתית? שאלה נוספת- האם איכות חיו תשתפר בעקבות הניתוח? אני מצטערת שהשאלה קצת מסורבלת, אך אני מקווה שתוכל לענות לי. מודה לך מאד.

19/03/2006 | 13:52 | מאת: סימונה

שלום, הנני בת 30 ועברתי לפני 4 שבועות ניתוח להסרת תוספתן שהיה במצב נמק. שבוע לאחר ששוחררתי מביה"ח אושפזתי שוב עקב נקודות אבצס שהופיעו באגן הימני. טופלתי באנטיביוטיקה דרך הוריד ושוחררתי שוב לביתי עם אנטיביוטיקה דרך הפה לשבוע. היום סיימתי את התרופות ויש לי עדיין כאבים (נסבלים) באזור האגן הימני, מה שהבנתי שעשוי להמשך עוד זמן מה. לעתים מופיעה תחושה של אותו כאב שהיה לפני הניתוח בבטן עליונה. מה שיותר מטריד אותי שלעתים במתן שתן אני חשה צריבה קלה בבטן תחתונה, מפעם לפעם גם בנרתיק. אני גם נזכרת שבימים שלפני שהופיעו הסימפטומים של התוספתן הדלקתי היתה מן תחושת צריבה באגן הימני בזמן מתן שתן. אציין גם כי מבחינה אורולוגית צד ימין שלי לא מתפקד - נולדתי ען כליה ימנית קטנה (4 ס"מ) שכנראה לא מתפקדת. האם הצריבה עשויה להיות קשורה למה שעברתי ושצריך התיחסות מיידית ומיוחדת? או שעלי לפנות ישירות לאורולוג ללא כל קשר לבדוק במה מדובר? תודה.

19/03/2006 | 14:12 | מאת:

צריבה במתן השתן עשויה ללמד על זיהום בשתן ועליך להיות ערה לכך. במידה והצריבה לא חולפת עלייך לפנות לבדיקת שתן. הקרנת הכאב לנרתיק מטרידה קצת יותר. שייר מורסה עלול להמצא באגן הקטן ולגרום לכאב המיותר. במידה והכאב מתמיד ניתן לבצע בדיקה פשוטה לזיהוי מורסה באגן.

13/03/2006 | 12:20 | מאת: חי

שלום ד"ר לפני שנה עברתי כריתת טחול מאחר ובבדיקת CT התגלה כמוגדל, לאחר שנשלח לבדיקה פתלוגית התברר שזו לימפומה נון הודגקינס כמובן שעברתי לאחר מכן טיפולים כמתבקש. שאלתי, האם בעת הניתוח להוצעת הטחול מסתכל המנתח ובודק שמא ישנו מימצא נוסף חשוד כגון הלבלב, כבד וכו' הסמוכים לטחול הנגוע, למעט בדיקות המעבדה שקדמו כמובן לניתוח. אבקש את חוות דעתך כמנתח בכיר שהתנסה בלא מעט ניתוחים. מודה לך על התיחסותך ולתשובתך.

14/03/2006 | 08:51 | מאת:

חלק אינטגראלי מכל ניתוח הוא סקירת הבטן. בוודאי אם הוא מתבצע בחשד למחלה ממארת.

14/03/2006 | 12:36 | מאת: חי

שלום ד"ר ראשית תודה לתשובתך. זה אכן מרגיע ונוסך תחושת ביטחון לי וליתר המנותחים. שאלה מסכמת מבחינתי בנושא הטחול היא מה המשמעות של חיים ללא טחול ובמה זה כרוך ( תופעות לוואי ) והאם עלי לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים. אודה לתשובתך חג פורים שמח

26/02/2009 | 21:31 | מאת: שרית

שלום, יש לי ילד בן תשע וחצי, שנולד עם טחול מוגדל אנחנו במעקב מיום שנולד, בבדיקות דם יש ירידה במשך השנים בטסיות ובטרמבוציטים היום הרופא הפנה לייעוץ לשקול האם לחתוך חלק מהטחול, מה זה אומר ומהם הסיכונים? תודה מראש

04/03/2006 | 08:58 | מאת: שמעון

אשתי סובלת כבר כמה שנים מכאבים בבטן ובצד הימני של הגב. אובחנו אצלה ציסטות מרובות וגדולות, הגדולה היא בגודל של 20 ס"מ.יש ציסטה גם על הכבד. האבחנה היא MULTY CYSTIC MSOTHELIOMA. ברור שצריך לנתח אותה בדחיפות. שאלתי היא, באיזה בית חולים ואיזה רופא מטפל בניתוחים כאלה. אודה על תשובה מהירה.

עליך לפנות לאחת מהמרפאות הכירורגיות בבית חולים שלישוני במקום מגוריך. כיום בכל בית חולים שלישוני יש כירורגים המתמחים בכירורגית כבד. עם הבעיה היא מזותליומה הבעיה אינה רק בכבד.

10/03/2006 | 17:01 | מאת: סקרן

שלום איזה בדיקה מאבחנת את הציסטות שעליהם דיבר שמעון??

03/03/2006 | 22:17 | מאת: אורי

פרופ. קלוגר אני מודה לך על המענה המהיר. לפי הבנתי ההנחה היא שעכשיו הפצע הפתוח כנראה כבר מזוהם במידה מה ואם הוא יסגר הוא יהווה מטרה קלה יותר לזיהום מאשר שאם ישאר פתוח, פרופ האם זה נכון? האם צפית בתמונות? אם כן זה נראה בסדר לדעתך? שוב תודה ושבת שלום.

05/03/2006 | 07:03 | מאת:

צפיתי בתמונות. פצע פתוח- סיכוייו להזדהם נמוכים לעומת פצע מסוג זה ובמהלך המתואר. המתן בסבלנות והפצע יסגר.

שלום, שמי אורי בן 23 מירושלים, ביום ראשון לפני שבוע 19/02 עברתי ניתוח לכריתת "פילונידל סינוס" בהר הצופים ירושלים. חתכו, כרתו את הפילונידל ותפרו את הפצע (גודל של 4 ס"מ לערך) ושיחררו אותי לביתי. כעשרה ימים אחרי הניתוח חזרתי למרפאה הכירורגית בבית החולים הנ"ל, התפרים נתלשו ע"י האחות הפצע נשאר סגור ושוחררתי לביתי ללא שום חבישה או ייעוץ לעשות כך, יש לציין שהפצע באותו זמן לא הפריש או הראה כל סימן להדלקות. יומיים לאחר הורדת התפרים התעוררתי במיטתי ושמתי לב לכתמי דם, מבט במראה גילה שהפצע נפתח ברובו בדיוק לאורך החתך המקורי. פניתי למיון בבית החולים הנ"ל לטיפול ושם נמסר לי ע"י כירורגית שנקראה שהם כנראה יסגרו את הפצע ע"י תפירה מחדש, לאחר התייעצות שלה עם כירורג אחר החליטה בסוף שלא לסגור את הפצא אלא פשוט דחפה פנימה פד גזה יבש, עוד פד גזה עליו ושיחררה אותי לביתי עם הנחיות לשטוף את עצמי פעמיים ביום לפחות במיוחד אחרי עשיית צרכים (כמובן שזה היה מנהגי מיד אחרי הניתוח ועד רגע זה). למחרת ראיתי במראה שפצע נפתח במלואו ושיש קצת מוגלה לדעתי בחלקו התחתון. אני צלם חובב וצילמתי את הפצע (זו הדרך היחידה שלי לראות באמת מה קורה שם...), העלתי את התמונות למתן חוות דעתכם. השאלה שלי היא קודם כל האם תופעה זו של פתיחת פצע אחרי ניתוח נפוצה בכלל ובניתוח זה בפרט?, למה זה קורה?(העור שלי לא החלים טוב? תפירה או לחילופין הורדת התפרים בצורה לא נכונה?) ומהו זמן ההחלמה המשוער. אני בכל מקרה מצוייד בארגז של פדים גזה ומוודא לחליף אותם הרבה מכיוון שהם מתלכלכים בדם, אני מתקלח ומדלל קצת סבון אנטיבקטריאלי עם הסבון גוף (כי אמרו לי שהסבון אולי חזק מדי לשם) וזהו, אני מפחד לגעת שם וזה כואב. אם מישהו\י אחר עבר את הניתוח וקרה לו משהו דומה הייתי שמח לשמוע מה אתם עשיתם בנושא וכמה זמן לקח לפצע להסגר. תודה מראש על זמנכם ותגובותיכם. http://www.geocities.com/cowboy_mc/10.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/4.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/7.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/9.jpg

אורי שלום המהלך אותו אתה מתאר אינו נדיר כלל ועיקר וקורה בשל פער הריקמה הנתון לתנועה מתמדת וכוחות גזירה. צדק הכירורג שהמליץ לא לתפור את הפצע בשנית אלא לטפל בו באופן שמרני. כל אשר עליך לעשות הוא לשטוף את המקום עם מים וסבון מספר פעמים ביום ולחבוש בתחבושת יבשה. במהרה יעבור הפצע שלב התכווצות- השלב הטבעי של רפוי הפצע. אין ספק כי הפצע יחלים אם כי התהליך עלול לקחת מספר שבועות. כשהפצע חבוש אתה יכול לחזור לפעילות רגילה. החלמה מהירה

27/02/2006 | 19:39 | מאת: שי

האם דלקת בכיס מרה ניתן לראות באולרסאטנד בטן? האם דלקת בלבלב רואים באולטרסאונד בטן?

01/03/2006 | 18:31 | מאת:

ניתן לאבחן דלקת חריפה של כיס המרה באולטראסאונד ולעיתים ובעיקר בחולה הרזה יותר ניתן גם לאבחן דלקת בלבלב. הלבלב הוא איבר אחורי בבטן ולכן קשה יותר לאיבחון באולטראסאונד.

27/02/2006 | 14:12 | מאת: ruthie

לפני חודש עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה - היה לי גם דלקת בלבלב - בניתוח מצאו הדבקויות בבטן. כמה ימים אחרי הניתוח התחילו שוב כאבים בצד שמאל של הבטן ומקרין ל חזה וגב( זה היה גם לפני הניתוח ) היה לי אמילאז 194 עבשיו עשיתי בדיקת דם ו הוא 166 שהנורמה הוא 100 . גם הייתי אצל רופא נשים כדי לשלול נושא נשי שם הכל בסדר והוא אמר ש אולי זה הדבקויות . מה זה יכול להיות? אני סובלת מכאבים והם מופעים ללא קשר ל אאוכל. כל היום ואפילו ספסמלגין לא עוזר . תודה על ה תשובה.

01/03/2006 | 18:29 | מאת: פרופ' קלוגר

ערכי העמילז שלך מטרידים. האם נמצאו בניתוח אבנים בכיס המרה? האם דלקת הלבלב יוחסו לאבנים? במידה וערכי העמילז ממשיכים להיות גבוהים יש לשקול בירור הלבלב באמצעות אולטראסאונד אנדוסקופי.

26/02/2006 | 21:04 | מאת: גפן

שלום רב כבת 30, בריאה בד"כ, מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים בבטן עליונה (בצד ימין). הכאבים באזור כיס המרה בצעתי אולטרסאונד שהראה כי יש פוליפים קטנים, אך ממצא זה אינו מסביר את הכאב בנוסף, בצעתי בדיקת נשיפה לבדוק חידק בקיבה שיצא שלילי, וצלום דרכי עכול עליונות שיצא תקין. אני עדין סובלת מכאבים, רופא הגסטרו הציע לבצע גסטרוסקפיה אך לבסוף שלל אפשרות זו מאחר ואני סובלת מאסטמה . בדיקות דם: תפקודי כבד יצא תקין, יש אנמיה מקרוציטית ושקיעת דם מוחשת,וחוסר ברזל ופריטין. (כנראה מחוסר אכילת בשר) אציין כי הכאבים באוזר כיס המרה עם הקרנה לגב (לצד של הגב הימני ) תחושה כאילו אוזר של כיס המרה מתכווץ לי ( בהנחה שזה באמת אזור של כיס המרה) אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת לדעת מה יש לי? האם זה יכול להיות איבר אחר כלומר לא כיס מרה? איך יודעים?

01/03/2006 | 18:26 | מאת:

הכאב אותו את מתארת ניתן לייחס למחלת כיס המרה. לעיתים הנגעים המוגדרים כפוליפים הינן אבנים קטנות הדבוקות לדופן כיס המרה. לדעתי אסטמה אינה הוריית נגד לביצוע אנדוסקופיה. במידה וזו תהיה שלילית- לדעתי יש מקום לשקול כריתת כיס המרה.

22/02/2006 | 10:32 | מאת: אסף

פרופ' שלום במהלך שירות מילואים פעיל חשתי כאב עז באזור באשכים דבר אשר הוציא אותי משיווי משקל למשך 2 שניות בערך ולאחר מכן במהלך הלילה והיום שאחרי כאב עמום באותו האזור, רופא הגדוד קבע -חשש להתפתחות הרניה,כעבור 24 שעות הכאב נעלם כלא היה, 1. מה המשך טיפול? איך להתייחס לנושא עקב כך שהכאב נעלם,יכול להיות שהאבחון של הרופא שגוי? 2. בד"כ אני בריא ומתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ,האם אפשר להתאמן כרגיל,משום שהכאב נעלם? אבקש התייחסותך לנושא תודה מראש אסף

22/02/2006 | 11:09 | מאת:

אסף אתה רשאי לבצע כל פעילות. עליך להבדק ע"י כירורג לאישור האבחנה וקביעת מדיניות הטיפול. יתכן כי הארוע שציינת היה ארוע של כליאה שחזר ספונטנית וכעת יהיה הטיפול ניתוחי. בהצלחה

26/02/2006 | 18:26 | מאת: מירה

האם מומלצת שיטת ה"רשת" במקרה של הרנייה חוזרת (בצד שמאל) היכן באיזור רחובות - ניתן לבצע את הניתוח עם ה"רשת" - ללא פתיחת בטן , אלא רק חתך מקומי ?

26/02/2006 | 18:28 | מאת: מירה

האם מומלצת שיטת ה"רשת" במקרה של הרנייה חוזרת (בצד שמאל) היכן באיזור רחובות - ניתן לבצע את הניתוח עם ה"רשת" - ללא פתיחת בטן , אלא רק חתך מקומי ?

21/02/2006 | 13:54 | מאת: ב

ד"ר קלוגר שלום. אני בת 32. בגיל 5 אובחן אצלי בקע מפשעתי קל, שלא חייב ניתוח באותה עת, ועל כן אימי העדיפה שלא אנותח. אולם נמסר לה אז שבעוד שנים, כאשר אהיה בהריון, עלול הבקע לגרום לכאבים. היום, כשהריון מאד רלוונטי לגבי, ברצוני לדעת האם יש סיכוי שבמהלך השנים שעברו נרפא הבקע מעצמו, או שמא הוא עדיין קיים ועלי ללכת לבדיקה. אציין כי לא סבלתי בשנים הללו מכאבים כלשהם. תודה מראש.

22/02/2006 | 10:54 | מאת:

שלום רב בקע אינו נרפא מעצמו. שכך המלצתי כי תבדקי ע"י רופא כירורג. הריון קל

19/02/2006 | 13:45 | מאת: כלנית

אני בת 37 בריאה נשואה +3 לפני כחודש גילו אצלי מנגיומה על הכבד . נארת לי כי אין כל חשש רק כל 6 חודשים צריך לעשות אולטראסאונד להיות במעקב קבוע. מה זה מנגיומה? איך ניתן להפתר מזה? ועם אין מה לחשוש למה מעקב כל חצי שנה לא מספיק כל שנה? מבולבלת ומודאגת מחכה לתגובתכם הרופאים. תודה

19/02/2006 | 14:27 | מאת:

המנגיומה של הכבד הינו הגידול השפיר השכיח ביותר בכבד. רוב ההמנגיומות מקורן בכלי הדם הקטנים- קפילרות- וברוב המקרים אין להן כל חשיבות קלינית. המנגיומות אחרות המכונות - קברנוזות- יכולות להגיע לגדלים גדולים ותוארו גם כאלה שהגיעו למימדים של 40 סמ בקוטר. קרוב לוודאי שהווצרותן נובעת מפגם ממולד בהתפתחות כלי הדם הכבדיים. גידולים אלה שכיחים יותר בנשים. תוארה גדילה של ההמנגיומות במהלך הריון ויתכן כי ישנה השפעה הורמונאלית במהלך ההריון הגורמת לגדילתן. רק לעיתים נדירות תדרש ההמנגיומה לטיפול ניתוחי ובד"כ המנגיומות בקוטר מעל 10 ס"מ הן אלה אשר יביאו לצורך בניתוח אם בכלל. המנגיומות קטנות מ- 10 סמ רק לעיתים רחוקות תדרשנה להתערבות או טיפול. המנגיומות גדולות עלולות לגרום לכאבי בטן(לא שכיח) ולעיתים נדירות לתופעה של ירידה במספר הטסיות וחלבון בשם פיברינוגן. מצב זה מכונה קאסאבך - מריוט. המעקב הוא בהתאם להחלטת הרופא המטפל והתזמון הוא לשיקולו. במידה וההמנגיומות קטנות, ללא סימפטומים והאבחנה ברורה- מעקב אולטראסאונד פעם בשנה הוא סביר.

18/02/2006 | 01:22 | מאת: ענת

פרופסור קלוגר שלום ראשית ברצוני להודות על תשובתך, לצערי לא הצלחתי לחזור במייל מפני שאני לא מוצאת פה את הכתובת שלך עשיתי בדיקת אולטרה סאונד שהיתה תקינה- לא הודגם גוש סולידי או צ'יסטי- זה היה כחודשיים לפני הממוגרפיה האחרונה- בדצמבר 05 אני מרגישה מלאות וכאב רק בצד אחד והכאב הוא קבוע - זה תמיד נמצא שם, אבל אני דיי בטוחה שהוא התחיל זמן קצר אחרי התקנת הטבעת למניעת הריון אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפעמים גם הכתף והיד כואבות באותו צד האם יש דבר נוסף שכדאי לעשות? האם יש אפשרות שהגוש הזה קשור להורמונים שבמירנה? תודה ענת

18/02/2006 | 08:35 | מאת:

במידה והאולטראסאונד תקין, הממוגרפיה תקינה ובדיקת הכירורג אינה מאבחנת בגוש, קרוב לוודאי שאין גוש ותחושת הכאב שלך, הגם שממשית, אינה ביטוייה של פתולוגיה גושית. למרות זאת הכאב ותחושת המלאות הן תלונות נפוצות. לעיתים שימוש בתכשירים הורמונאליים בגיל המעבר וגלולות או IUD מצופה עלולים לגרום לתחושה זו. אני מציע כי תתיעצי עם הרופא הגניקולוג לצורך החלפת אמצעי המניעה. בהצלחה

15/02/2006 | 17:40 | מאת: ענת

שלום רב לפני כחמש שנים הרגשתי גוש קטן בשד, רופא כרורג שלח אותי לממוגרפיה והתגלו מס" צ'יסטות קטנות- אחרי זמן קצר הפסקתי להרגיש את הצ'יסטות ועכשיו אני מרגישה גוש גדול וכואב בשד עשיתי שוב ממוגרפיה אך הכל תקין ורשום שמבנה רקמת השד הוא פיברוגלנדולארי ושהרקמה הבלוטית סמיכה עוד מצויין שמבנה זה מוריד מרגישות הבדיקה הבעיה היא שממש כואב ומציק לי ואני לא יודעת מה לעשות, אני קצת פוחדת שאולי בכל זאת יש משהו ושאלתי היא מה אתה ממליץ לעשות פרטים נוספים : אני בת 33 ואין היסטוריה של סרטן השד במשפחה, אני עם טבעת הורמונלית למניעת הריון- מירנה- הייתכן שיש קשר?! תודה רבה על תשובתך

17/02/2006 | 13:58 | מאת:

מלאות ורגישות בשד חייבים בירור. לעיתים ניתן למשש בבדיקה הפיזיקאלית נגעים אשר לא יצפו בממוגרפיה. בגיל צעיר כבשלך ראוי להוסיף גם בדיקת אולטראסאונד של השד. חשוב לדעת אם הכאב מחזורי, האם הוא חד צדדי בלבד או שגם בשד השני את חשה בכאב? שובי אלי במייל אם התשובות לשאלות אלו ונוכל להתקדם.

07/02/2006 | 20:40 | מאת: לי

שלום! ברצוני לדעת האם ומדוע על חולי צירוזיס לצרוך דיאטה דלת סוכר פשוט? האם כדי להימנע מהיפראינסולינמיה? מדוע קיימת נטייה להיפראינסולינמיה בצירוזיס?

לי שלום רב שאלתך מורכבת והתשובה חייבת להיות מבוססת על סיבתה של השחמת- צירוזיס. לאחרונה הכבד "הוכר" כאתר פגיעה עיקרי בחולים להם התנגדות - רזיסטנטיות לאינסולין. רזיסטנטיות לאינסולין גורמת להצטברות שומן בכבד מצב המכונה NAFLD . חלק מהחולים הסובלים מתופעה זו מפתחים מחלת כבד - NASH וחלקם אף יפתחו שחמת. אבחון ה- NASH חשוב מאוד בגברים שמנים, מבוגרים מגיל 45 הלוקים בסכרת שכן קבוצה זו בסיכון הגבוהה ביותר לפתח שחמת. בקבוצה זו הטיפול הנבחר הוא- ירידה במשקל, פעילות מוגברת ודיאטה דלת סוכר. לאחרונה זוהתה גם בקבוצת חולים לא סכרתיים הסובלת מהפטיטיס C , רזיסטנטיות לאינסולין. כנראה שבקבוצה זו רזיסטנטיות לאינסולין מגבירה תופעה הנקראת סטאטוזיס. חולים להם סטאטוזיס בינונית ומתקדמת מגיבים פחות לטיפול האנטיוויראלי הניתן בהפטיטיס מסוג C. מכאן אתה למד על החשיבות בשליטה על רמות הסוכר בחולים הסובלים ממחלת הכבד. הרבה בריאות

05/02/2006 | 22:30 | מאת: אלמוני

האם אבנים קטנות בכיס המרה שלא רואים באולטרסאונד וייתכן שחדרו לדרכי המרה אפשר לראות בCT? או שחייבים לעשות את הבדיקה ECPR? אם עושים בדיקת אולטרסאונד בהפרש של חודש האם ניתן לראות אבנים במידה ולא ראו בבדיקה הראשונה?

06/02/2006 | 07:10 | מאת:

לאלמוני עם האבנים בדיקת הטומוגרפיה אינה בדיקת הבחירה לנוכחות אבנים והאולטראסאונד עדיף שכן לא יבחין בטיב האבן אלא בנוכחותה ובמאפינינה הסונוגרפיים ולא הרנטגניים( האם האבן מכילה סידן או לא..). לעיתים מבוצעת הטומוגרפיה לשלילת אבחנות נוספות. בחולים בהם האבחנה לנוכחות אבנים בדרכי המרה אינה ברורה ניתן להוסיף בדיקה הנקראת אולטראסאונד אנדוסקופי לאיבחון. ה-ERCP שמור בד"כ לחולים בהם רמת החשד לאבנים היא גבוהה שכן הכלי הוא טיפולי.

31/01/2006 | 22:25 | מאת: עירית

עשיתי בדיקת שקוף דרכי עכול עלינוים (ושט,קיבה ותריסריון) התשובה שקיבלתי היא: ושט-מעבר חופשי. גבולות חלקים. גמישות תקינה. תבליט רירית סדיר. קיבה-צורה חכה עם שרידי אוכל, בגלל הכנה לא מספקת, עד כמה שניתן לדון:מתח בינוני. תבליט רירית סדיר.גבולות חלקים. פריסטלטיקה עוברת מעל כל גבולות הקיבה. תנועתיות פסיבית תקינה. התרוקונות תקינה. תרסריון-מעבר חופשי. ראש צורתו וגבולותיו תקינים קשת תקינה. שאלתי היא לגבי הקיבה, מה זה אומר "צורה חכה"? עשיתי הכנה לפי הנדרש צום של 8 שעות לפני הבדיקה כמו שהתבקשתי, האוכל היחידי שאכלתי יום לפני הבדיקה היה אורז בערב וסנדביץ קטן בבוקר!!! למה הכוונה "מתח בינוני"? מתח של מה? אציין שהבדיקה נעשתה בגלל כאבים בצד הבטן (צד ימין) האם הבדיקה תקינה?

01/02/2006 | 11:57 | מאת:

הגם שהניסוח מעט ציורי עושה רושם כי הבדיקה תקינה. בסיכום צריך להיות רשום - בדיקה תקינה. צורת חכה היא צורה מאורכת ואין לה משמעות.

01/02/2006 | 19:17 | מאת: פרופסור תודה רבה

באמת ציורי... אבל עשיתי הכנה כנדרש עם צום של 8 שעות כפי שהתבקשתי למה כתוב שעדיין יש שרידי אוכל? במיוחד שכמעט לא אכלתי כלום יום לפני הבדיקה? יכול להיות שיש לי בעית עכול כלשהי של האוכל? ולא ענית לי מה זה "מתח בינוני" כפי שרשום בתוצאות הבדיקה? תודה לך