ביופסיה תוצאות עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/07/2019 | 11:31 | מאת: ליאור

שלום , עקב תוצאות בממגורפיה מעט הסתיידויות עדינות מאורגנות בקבוצה אחתbiards 3 כל השאר תקין כל באולטרסאונד כנראה שפיר לא הייתי רגועה וביקשתי לבצע ביופסיה , תומאות הביופסיה fibrocystic changes with focal atypical ducutalheyperplasia er,p63, ck5/ and k903 stain were erformed , אני בת 40 לא עברתי הריונות ואין לי סיפור משפחתי , מה הממצא הזה אומר , אני ממש לחוצה ומה דרכי הטיפול בזה

09/07/2019 | 11:39 | מאת: ליאור

בנוסף בגלל היותי רווקה מאוד מפחדת מניתוח בגלל השלכות , האם אפשר לטפל בתרופות או שמספיק מעקב ? אין את זה אצלנו לאף אחת במשפחה כל הסיפור נראה לי מוזר , אודה לעזרה

09/07/2019 | 17:12 | מאת: ליאור

בנוסף הכירוג אמר לי שאין גידול עכשיו

שלום ליאור. דבר ראשון אני רוצה להרגיע אותך ולהסביר כמה דברים - באמת אין לך גידול עכשיו. ולצערנו גם אם אין לאף אחד במשפחה מצב או רקע דומה זה לא מונע מהופעה של מצב מסוים אצלנו... חלק מהחומר שיצא בביופסיה מוגדר ADH - Atypical Ductal Hyperplasia. מומלץ מאד להוציא את האיזור הזה כי יש סיכון של 50% שבתשובה סופית (כשרואים את כל האיזור ולא רק מילימטר ממנו) מדובר בעצם בממצא טרום סרטני (DCIS). לכן לא מומלץ רק לעקוב, וגם אין טיפול תרופתי לזה. כדאי להוציא את הגוש בניתוח לא גדול, ולקבל תשובה חד משמעית. בהצלחה ובריאות שלמה!

12/07/2019 | 07:46 | מאת: ליאור

תודה על התייחסותך , אין גושים לפי הבדיקות האם אפשר להוציא בביופסיית וואקום ?

12/07/2019 | 07:48 | מאת: ליאור

ושלחו אותי לבדיקת mri

12/07/2019 | 09:17 | מאת: ליאור

במידה וצריך להוצא בניתוח , האם הניתוי משאיר צלקות , האם יש אופציה לתיקון?

מנהל פורום סרטן השד