דימות - איזו בדיקה הכי מדויקת?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/09/2019 | 16:05 | מאת: PET CT

ד"ר חרמון שלום האם ישנה בדיקת דימות מדויקת יותר מ PET CT ? אמא שלי עברה כריתת שד אבל הפט-סיטי לא הראה לה שיש בלוטות נגועות, אבל הפתולוגיה אישרה שהלימפות נגועות, איזו בדיקה מדויקת יותר, גם באופן פרטי, לדעת מה בדיוק נגוע? כמה לימפות נגועות יש? אם חס וחלילה לא התפשט לשום מקום? האם MRI יותר מדויק מ PET CT? או שיש דימות אחר מתאים? תודה

18/09/2019 | 15:39 | מאת: ש

ברשותך, אציין שסוג הסרטן: T1BN0M0 TRIPLE NEFATIVE ILC G1-2 T-5CM NO LVI LCIS האם מיפוי עצמות מסייע לדעת אם לימפות נוספות נגועות בגוף? ואם נעשה MRI לגל חלק בגוף באופן פרטי, זה יהיה מדוייק יותר?

02/10/2019 | 09:01 | מאת: ש

היי מדוע השאלה שלי לא מקבלת מענה מה 15.9 ? מדוע ההתעלמות מהשאלה שלי? אודה לכם על עזרתכם בבקשה

הי ש. אי אפשר להשוות בין בדיקת PET CT לMRI מבחינת דיוק. הבדיקות מכוונות למצוא ממצאים שונים לגמרי זו מזו. MRI נותן תמונה מדויקת ביותר של השד אבל גם לבדיקה זו אין רגישות של 100% במקרים מועטים של גידולים מסוימים. PET CT נותן סקירה כל גופית בשאלה של גרורות מרוחקות. בדיקה זו טובה לגידולים שקולטים את החומר שמזריקים בה וגם לא כל הגידולים קולטים אותו למרות שרוב רובם של הגידולים בשד כן. נכון, זה קשה כשאין בדיקה או תשובה של 100% אבל כמו ברפואה ככה בחיים. יש דברים שצריך לקבל. גרורות (או תאים נגועים) בבלוטות לימפה עדיין נחשב התפשטות מקומית ולא גרורות מרוחקות. אפילו העובדה שאמך עברה ניתוח תומכת בזה כי אם יש גידול גרורתי בדכ אין סיבה לנתח. מקווה שהבהרתי ועזרתי. בריאות שלמה

מיפוי עצמות לא עוזר לראות בלוטות נגועות. ידיעה של הביולוגיה של סרטן השד עוזרת כאן מכיון שהוא לא עובר לבלוטות במקומות מרוחקים בגוף רק באיזור השד. אם עובר את "תחנת המשטרה" הראשונה הזו בדכ יהיו גרורות בעצמות או בכבד. חס וחלילה, ומאחלת שוב בריאות שלמה

04/10/2019 | 00:01 | מאת: עזרת מאד. תודה רבה!!

תודה על המענה עזרת מאד!! רק תיקון קטן.. לאמא שלי היה לפני 13 שנה סוג טריפל והיום קרצינומה לובורלית שלמיטב הבנתי לא נראית בשום דימוי? האם mri יודע להבחין בה?. כי פט סיטי לא אבחן גודל נכון וגם לא את הגרורות שנה טובה וחתימה טובה

מנהל פורום סרטן השד