רקמת שד נוספת בבית שחי שמאלי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/07/2019 | 15:14 | מאת: Ham

שלום רב אני סובלת הרבה זמן מכאבים חזקים בשד ובבית שחי השמאלי לאח בדיקת אולטראסונד הבחן שיש לי רקמת שד נוספת בבית שחי שמאלי האם זה מסוכן ואיך אפשר לטפל בכאבים שיש כי יש לי גם נפיחות ובלוטה בבית שחי שמאוד משפיע על התזוזה של היד תודה רבה

שלום לך, רקמת שד נוספת (או כפי שנקראת בשפה רפואית - "עודפת") זה דבר די נפוץ. אין בה סיכון, והיא נבדקת כאשר את עוברת בדיקות שד (מומלץ עי כירורג לפחות אחת לשנה וממוגרפיה מגיל 40 פעם בשנתיים). אני מתארת לעצמי שיש יותר נפיחות לפי המחזור- אין למעשה טיפול ספציפי.גם אין בו צורך. אם מפריע יותר מדי ניתן לעבור ניתוח של הסרת הרקמה העודפת עי פלסטיקאים. בריאות שלמה!

מנהל פורום סרטן השד