גוש בשד שמאל מלפני שנתיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/08/2019 | 14:35 | מאת: הילה

היי אני בת 40. לפני שנתיים נובמבר 2017 עשיתי אולטראסאונד שבו בשד שמאל מאחורי הפטמה בשעה אחת נרשם שיש אושם לגוש איזואקוגני מוגדר בגודל 0.8 סמ ייתכן רקמתי. בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות. מודגמת רקמת שד נוספת, רקמה שומנית. Birads3. נתבקשתי לחזור על הבדיקה טחרי 6 חודשים אך נכנסתי להריון וכאמור ילדצי לפני 9 חודשים. לגיסתי לאחרונה התגדלה סרטן בשד ומאז אני בחרדה שחיכיתי כל כך הרבה זמן. השאלה מטופשת אני יודעת. אבל כמה חמור זה שבעצם חיכיתי? הייתי אמורה לעשות בהריון? קבעתי ממוגרפיה לאוקטובר כי יש היסטוריה משפחתית (סבתי עברה כריתה ונפטרה בשיבה טובה) ועברתי טיפולי פוריות. אני ממש חוששת. האם עליי לזרז את הבדיקות? אני ממש בפחד פתאום. אשמח לתשובתך

הי הילה לא חושבת שזה חמור, ומקווה באמת שזה לא השתנה. בדכ אני ממליצה לחזור על סונר לאחר 3-4 חדשים לא חצי שנה. וכן, ניתן גם בהריון. האם את מרגישה גוש? זה הדבר הכי משמעותי בעיני. אם הוא גדל או משתנה לפי התחושה שלך. לא הרגשת אז ולא מרגישה עכשיו< קרוב לודאי שהכל בסדר. אין צורך להיות בפחד, לנסות לקבוע תור לכירורג להבדק אפילו לפני הממוגרפיה והUS. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד