BIRADS 3 בשד סמיך מאוד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/08/2019 | 08:40 | מאת: רוננ

שלום רב בת 50 בצעתי לראשונה אולטראסאונד ידני וממוגרפיה סטנדרטית באולטראסאונד - ציסטה שד ימין BIRADS 2 בממוגרפיה - שד שמאל BIRADS 3 הוזמנתי לבדיקת ממגורפיה של שד שמאל בעוד חצי שנה השאלות שלי הן: 1. בגלל שד סמיך מאוד אני מבינה שדיוק הבדיקה של אולטראסאונד ידני וממוגרפיה סטדדרטית הוא 87 אחוז בערך. האם היית ממליצה על בדיקות נוספות כמו ממוגרפיה דיגיטלית? MRI ? בגלל רקמת שד סמיכה מאוד 2. האם בגלל שדיוק הבדיקה עומד על 87 אחוז לרקמת שד סמיכה. האם היית ממליצה על ביופסיה כבר עכשיו? תודה רבה

הי רונה (?) לא נשמע שאת זקוקה לביופסיה. ציסטות הן ממצא אינו מדאיג ושלא יכול להתפתח ממנו סרטן אם באמת הציסטה צלולה וכו. MRI לא מאושר בקלות אלא אם יש סיבה שמצדיקה כמו סיכון גבוה לפתח סרטן שד (ניתן לגשת לייעוץ גנטי). את יכולה לבצע ממוגרפיה עם חומר ניגוד (יודעת שיש אפשרות בתל השומר וודאי בעוד מקומות) בריאות שלמה

20/08/2019 | 13:23 | מאת: רונה

תודה רבה על המענה דר חרמון רציתי להבהיר שבשד שמאל BIRADS 3 בממוגרפיה הסתיידויות עדינות גרנולריות, בחלקן מפוזרות בחלקן מקובצות ברביע מרכזי עליון. בת 50 וזו הפעם הראשונה שבצעתי ממוגרפיה. ווסת סדיר. האם את עדיין סבורה שאין צורך בביופסיה וניתן לבצע ממוגרפיה שוב בעוד חצי שנה לשד שמאל?

מנהל פורום סרטן השד