מלאות בבית שחי ימין חרדה ומפוחדת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/08/2019 | 18:55 | מאת: שלי

שלום ד״ר, בת 40, ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25/26 מאז הגילוי של האנדומטריוזיס מטופלת בטיפול שמרני על ידי גלולות למניעת היריון (נוטלת שלושה חודשים רצוף, הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה). אני נבדקת אחת לשנה בבדיקה ידנית אצל כירוג שד. לפני כשנה עשיתי us בשד כבדיקה שגרתית, אך נאמר לי שהבדיקה אינה אפקטיבית מכיוון שהשד סמיך. הבדיקה הייתה תקינה אך הומלץ לעבור ממוגרפיה. אני הרבה פעמים בודקת את עצמי, ממששת שד ובית שחי כדי להרגיש עם יש שינויים. לפני מספר ימים מיששתי את בית השחי שלי והרגשתי תזוזה של משהו כמו מעין הרגשה של שריר ארוך שזז. ניגשתי לכירוג שד הקבוע שלי בדק ואמר שהוא מרגיש את מה שאני מרגישה וזה מרגיש לו כמו שריר אורכי או עורקי (לא הבנתי למה הוא מתכוון). צריך ללחוץ ממש עמוק כדי להרגיש את זה, וזה לא כואב אין לי נפיחות או ״גולה״ בכל מקרה נתן לי us וממוגרפיה אך לדברין בגילי ספק אם יסכימו לעשות לי us אלא יתעקשו על ממוגרפיה (אני נרתעת ממוגרפיה בשל רמות הקרינה על השד) . שאלתי את הרופא אם זה ממצא מדאיג אבל הוא לא ממש ענה או הרחיב לגבי העניין. מאז אני בלחץ וחרדה עד שאקבע תור (לאחר סוף השבוע). שאלותיי הן: 1) הרופא ציין בהפנייה מלאות בבית שחי ימין! מה זה אומר בבקשה? 1) האם us תלת מימדי יכול להוות בדיקה טובה במקרה של שד סמיך? 2) האם מתחת לבית השחי יש כל מיני בליטות וגושים טבעיים כמו שיש בשד 3) האם אפשר להימנע מבדיקת ממוגרפיה? 4) האם נטילת הגלולות לזמן כה ממושך מעלות סיכון לסרטן השד ? כל הרופאים ששאלתי אומרים שהסיכוי הוא קטן ממש.. יודגש כי במשפחתי אין סיפור משפחתי של סרטן השד. הרופא ציין בהפ אודה לתשובתכם כי אני חרדה מאוד.

הי שלי. יש לפעמים כל מיני ממצאים בבדיקה אבל אם זה משהו חשוד ממש אז מציינים ומפנים לבדיקת המשך. כך לפעמים אנחנו ממששים מלאות וזה אומר שיש שם יותר רקמה מבצד השני או אצל אנשים אחרים. כן יש גבשושיות גם בבית השחי. בדיקת הממוגרפיה היא היחידה שנקבעה כבדיקת סקר, יש לבצע מגיל 40 בתוספת (!) US בגלל שהרקמה צפופה. בדכ רקמה תפופה לא מגבילה את הUS אלא רק את הממוגרפיה. אבל השילוב שלהם מעלה את הסיכוי למצוא דברים חשודים. הקרינה בממוגרפיה גם מינימלית ושוות ערך לכמות קרינה שסופגים בטיסה לניו יורק. לכן גם מומלץ לבצע כל שנתיים ולא כל שנה. גלולות - אם בכלל מגבירות סיכון לחלות בסרטן שד - אז באופן מינימלי. לכי תיבדקי, ובריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד