תיאור בדיקת US ומספר שאלות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/09/2019 | 10:39 | מאת: טניה

שלום ד"ר הילה אני בת 53. לפני כ-13 שנה, בגיל 40 , ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ראשונה בהמלצת רופא נשים והתגלה אזור חשוד, עברתי ביופסיה והכל נמצא כרקמה פיברוציסטית עם אזורים שפירים. מאז מעקב כל שנה בבדיקה ידנית אצל הכירורג, ממוגרפיה ואולטרה סאונד. השנה בסבב בדיקות הממוגרפייה הייתה תקינה ובאולטרה סאונד כתוב : מבנה איזואקוגני 0.9 ס"מ במראה שפיר דורג כ birads 2 במקום בו בוצעה ביופסיה בעבר ב 2006. ההמלצה : בדיקה חוזרת בעוד 3-4 חודשים..... השאלה : זה יכול להיות אותו ממצא שפיר שהיה במקום לפני שנים ? האם התיאור איזואקוגני מצביע על חשד כלשהן ? בינתיים אני מוטרדת ...הזמנתי תור לרופא כירורג שד... בתודה

הי טניה, בהחלט יכול להיות שמדובר באותו איזור, ושוב הממצא נראה לא חשוד ("במראה שפיר", BIRADS2). אין סיבה לדאגה כך נשמע. בריאות שלמה. פשוט לכי למעקב.

מנהל פורום סרטן השד