הסתיידויות בשד צד שמאל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/08/2019 | 11:08 | מאת: רונה

שלום רב בת 50 עשיתי לראשונה ממוגרפיה וקיבלתי תשובה של ״יש לך הסתיידויות בשד שמאל תבואי בעוד חצי לבדיקה נוספת של ממוגרפיה״ אני ממש דואגת - למה לא ביופסיה ? זה יכול להיות מצב טרום סרטני. אני ממש לחוצה

הי רונה על פניו את צודקת, וכשרואים הסתיידויות יש צורך בביופסיה. אסייג את דברי בכך שלהסתיידויות יש גם צורות שונות (לפחות 8 תיאורים של התקבצות וגודל) ולכן יש רמת חשד משתנה. את מוזמנת להגיע לייעוץ אלי או לקחת את הדיסק להתייעצות אצל רדיולוג מומחה בשד. בריאות שלמה

20/08/2019 | 17:47 | מאת: רונה

תודה רבה על המענה הנה מה שכתבה הרדיולוגית על הממוגרפיה: BIRADS 3 הסתיידויות עדינות גרנולריות, בחלקן מפוזרות בחלקן מקובצות ברביע מרכזי עליון. בת 50 וזו הפעם הראשונה שבצעתי ממוגרפיה. ווסת סדיר. המלצה:,ביצוע ממוגרפיה שוב בעוד חצי שנה לשד שמאל מה תורם צילום עוד חצי שנה? זה בסדר במיקרה הזה לחכות? תודה רבה

מנהל פורום סרטן השד