גוש בשד שמאלי של אימא שלי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/08/2019 | 10:34 | מאת: אורי

שלום רב, אימי בת 74 ולאורך השנים היו לה ורידים ברגליים (כמו לאמא שלה, סבתי ז"ל). ואלה הורדו לרוב בניתוחים. כמו כן, היו לה מיגרנות שבדר"כ נפתרו מקומית ע"י אקמול ואספירין. כמו כן, היו לה קצת בליטות שומניות שהורדו בניתוים קלים יחסית. לפני כחצי שנה היא מצאה גוש של סנטימטר בשד שמאל. זה הורד בניתוח וכרגע אחרי בדיקות אין לה כלום והיא לוקחת כדור למניעה, פעם ביום. איזה בדיקה לא מזיקה אפשר לעשות למעקב פעם בשלושה- ארבעה חודשים לבדוק אם חו"ח יש בעיות ומשהו חזר? כרגע אפשר לעשות ממוגרפיה ו- PET/ PTC, אבל אלה בדיקות עם קרינה ומזיקות. איזה בדיקות לא מזיקות (בדיקת דם/ שתן וכו') ניתן לעשות למעקב שיתנו אינדיקציה מלאה על מה שקורה? תודה על ההתיחסות.

הי אורי, ומצטערת על העיכוב בתשובה. לא ברור לי מדוע בחרת לציין בהסטוריה הרפואית את בעיות הורידים. למעקב אחר חזרה (חס וחלילה) של סרטן שד מומלץ לעשות ממוגרפיה וUS פעם בשנה ולעיתים יש המלצה לMRI אחת לשנה. אין צורך לעשות בדיקה כל 3-4 חדשים מלבד בדיקה ידנית עי כירורג/אונקולוג בדכ לסירוגין. לא ברור לי משמעות PET אם היה רק גוש בשד ללא גרורות לבלוטות. בדיקות דם ושתן לא נותנות אינדיקציה מלאה על מה שקורה. כמעט ואין בדיקות שכאלה (אינדיקציה מלאה). מקווה שעזרתי. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד