בחילות ללא הפסקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/12/2013 | 12:10 | מאת: רותם

שלום רב, אני בן 22 וסובל כבר כמה חודשים מבחילות חוזרות ונשנות לא הפסקה. הבחילות מלוות אותי בבוקר, בצהריים ובערב אך מחמירות בשעות אחהצ. לאחרונה ביצעתי סדרת בדיקות מקיפות - תבחין נשיפה ל- ה. פילורי שיצא חיובי, הותחל טיפול משולש אך הופסק באמצע על רקע ת. לוואי קשות. בדיקות דם שכולן יצאו תקינות, נשלל צליאק. מאז הטיפול המשולש המשכתי בטיפול רק עם האומפרדקס אך ללא הקלה בתחושות הבחילה החזקות, רק בתחושת הצרבת. אני מאוד חושש מבדיקת גסטרוסקופיה ושאלתי היא האם יש לך הצעה להקלה בתסמיני הבחילות או למענה על הגורם לבחילות האלו ללא בדיקת גסטרוסקופיה? האם יכול להיות שהן נפשיות בלבד? (חודשיים אחרי מות קרוב משפחה). בנוסף אני ללא תיאבון וירדתי הרבה במשקל מכיוון שאני חושש להקיא את האוכל שאני אוכל. אני אובד עצות ואשמח לכל הצעה לייעול תחושותיי המתסכלות...

יש לזכור כי ארועי בחילה יכולים להיות גם על רקע נוירולוגי וגם על רקע מערכת א.א.ג שאחראית על שיווי משקל וארועי בחילה וסחרחורת. בכל מקרה ארועי בחילה מאספקט גסטרואנתרולוגי הוא סימן אזהרה המצדיק בדיקת גסטרוסקופיה על אחת כמה אם יש ירידה במשקל ובתיאבון. לכן ממליצה להתגבר על החשש ולבצע גסטרוסקופיה. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול