ריקון קיבה חמור T1/2 330 דקות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/12/2013 | 08:54 | מאת: משה

לאחר מיפוי קיבה (מכון איזוטופי) נמצא ריקון איטי רטנציה 84%(נורמה פחות מ-60%). T1/2 330 דקות (נורמה פחות 72 דקות). הבנתי שמדובר על ריקון איטי מאוד שמסביר את כאבי הבטן הקיצוניים לאחר אכילה. האם כדורים כלשהם או טיפול הזרקת בוטקס לקיבה יכול לעזור, האם במצב כזה יש לחשוב על קוצב קיבה? האם יש מצב שתסמונת ( SMA (5mm aorta-mezantric חוסמת את ריקון הקיבה.

תסמונת SMA אינה קשורה להתרוקנות איטית של הקיבה. היא גורמת כאבי הבטן אך לא קשורה לריקון.הריקון יכול להיות ללא סיבה בד"כ בנשים צעירות. או בחולים סוכרתיים עם פגיעה עצבית שבגללה הקיבה מתרוקנת באיטיות. אחת התרופות היא מוטיליום שיכולה לעזור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול