כאבי בטן עזים +הקאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/12/2013 | 21:51 | מאת: בתיה

שלום רב , אבי סובל מכאבי בטן עזים , בחילות , הקאות ולעיתים איבוד הכרה מזה כשנה . עקב איבוד ההכרה אבי אושפז כפעמיים בבית חולים , בו נמצא כי לאבי יש חוסר בברזל והוא אנמי . במשך השנה האחרונה אבי עשה בדיקה של גסטרוסקופיה וקולנסקופיה שבהם נמצא שהכל תקין מלבד דלקת קלה בקיבה . לאחר מכן הומלץ לבצע את הבדיקה של קפסולה אנוסקופית . כיון שהתור לבדיקה היה רק בעוד חצי שנה הוריי גיסו את מירב האמצעים וביצעו את הבדיקה באופן פרטי . בבדיקה נראה כי יש דימום במעי הדק . לאחר מכן אבי הופנה לסי טי על מנת לבדוק מה זה הדימום ושוב פעם הכל תקין , אין זכר לדימום . מיותר לציין כי האיכות חיים של אבי נפגע , כמעט לא הולך לעבודה וברגע שיש התקף של כאבי בטן הוא מרותק למיטה ולאחר שהוא מקיא כמה פעמים ( לפעמים 8 פעמים ) נרגעים כאבי הבטן אבל אז לוקח לו שלושה ימים לחזור לעצמו . כעת הפתרון היחידי של הרופאים זה הבדיקה של הבלון הכפול ( שגם התור לבדיקה הוא רק עוד חצי שנה ) . האם יש לכם אולי רעיון לפשר הכאבים ? מעיון באינטרנט אולי מדובר ב FMF ? אודה לקבלת מידע שאולי ישפוך אור על המצב הקשה מאוד שאבי וכל המשפחה שרויים . תודה בתיה

לא הבנתי מה מצאו בקפסולה . הפיתרון הוא לבצע אנטרוסקופיה כפולת בלון ובינתיים לקחת כדורחם כמו ספסמלגין ואומפרדקס

16/01/2014 | 08:20 | מאת: בתיה

ראשית תודה על המענה אבי ביצע את בדיקת הדאבל בלון . בחלק הראשון של הבדיקה ( מהפה) נמצא כי הכל תקין . בחלק השני של הבדיקה ( מהישבן ) לא הצליחו להכניס את כל הצינור ( הצליחו רק חצי מטר עקב מבנה סבוך של המעיים ) בחלק הזה גם הכל יצא תקין . האם יכול להיות שהבחילות וההקאות ( שדרך אגב הולכות ומתגברות - 10 הקאות בפחות מ 10 שעות ) נובעות מבעיה לא בקיבה או המעיים ? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות ? אין דבר מתסכל יותר מלסבול ברמות כאלה ולא לדעת ממה . אודה לעזרתך הרבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול