גסטריטיס לוסק נקסיום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/12/2013 | 12:08 | מאת: ברוך ח.

שלום, יש לי גסטריטיס. שאלות - 1. מה עדיף - לוסק או נקסיום ? ולמה ? 2. האם להתמיד בלקיחת התרופה, או רק בתקופת ההתקף ? 3. מה נזקי התרופה לטווח ארוך ? 4. האם יש הצעות טובות יותר לטיפול בגסטריטיס ? תודה .

עדיף להתחיל מלוסק ורק אם לא עוזר לעבור לנקסיום אשר נחשב חזק יותר. תופעות לוואי לטווח רחוק הן ירידה בצפיפות עצם אחרי עשרות שנים, לעיתים עצירות או שילשול. צריך להתמיד בלקיחה אם יש כאבי בטן מהגסטריטיס. אבל אם הלוסק ניתן רק לגסטריטיס ללא ארועי צרבת. אם אין כאבים ניתן להפסיק. אני לא מכירה טיפול תרופתי טוב יותר לגסטריטיס אך יודעת שאלכוהול, תרופות אנטי דלקתיות, מגבירות את הדלקת ולכן הימנעות מהן יכולה לעזור.

31/12/2013 | 19:49 | מאת: ברך ח.

תודה לך דר' רחל גינגולד בלפר. תשובה מעולה מפורטת ומדוייקת על כל שאלותיי ! כל הכבוד לך ! ברשותך יש לי עוד שאלה בנידון - אני גם צורך אספירין כל יום - קרטיה - האם יש לו קשר לגסטריטיס ? האם ניתן "לשחק" איתו ? למשל להפחית ליום כן יום לא וכדו' ? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול