לאחר שחרור בעקבות דלקת קוליטיס-אנא עזרתכם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/12/2013 | 19:26 | מאת: רונית

היי, מתחננת לעזרה, אנא תשובתכם, אמי בת 73, לפני כחודש אושפזה בגלל הומוגלובין נמוך והחליטו לעשות לה קולונוסקופיה, והיא הרגישה גרוע מאד אחרי הבדיקה ואושפזה בשל כך לעוד שבוע. בשבוע שעבר התאשפזה עם כאבים עזים בבטן התחתונה בצד שמאל ובסיטי אמרו שיש לה קוליטיס. לפני מס' ימים שוחררה מבית החולים ואני ממש לא יודעת מה לתת לה לאכול, הרופאים אמרו שמותר לתת חלב ומוצריו ובפורומים השונים אני קוראת שזה לא מומלץ בלשון המעטה, אנחנו בשבוע הראשון לאחר האשפוז והבנתי שצריך לשמור חודש שלם, ולא לאכול שום דבר שיש בו סיבים... מה לגבי אורז? פסטה? מה מומלץ לתת לה כדי שלא תהיה לה עצירות וגם שלא יפגע בה.. אני ממש לא יודעת מה לקנות ואיזה אוכל לתת לה וכמעט לא נותנת לה כלום למעט מרק... אנא עזרתכם הדחופה כי היא מאד חלשה...

בסיטי אמרו שיש לה קוליטיס -- דלקת סעיפי מעי (דיברטיקוליטיס) או קוליטיס אחרת? מקבלת אנטיביוטיקה? סטרואידים? אני ממש לא יודעת מה לתת לה לאכול -- מומלץ להגיע ליעוץ של תזונאי על מנת לקבל הוראות פרטניות הרופאים אמרו שמותר לתת חלב ומוצריו ובפורומים השונים אני קוראת שזה לא מומלץ בלשון המעטה -- מותר חלב - אך במידה. אנחנו בשבוע הראשון לאחר האשפוז והבנתי שצריך לשמור חודש שלם, ולא לאכול שום דבר שיש בו סיבים... -- בזמן דלקת מעי עדיף לא להתגרות במעי בסיבים גסים. מותר פירו וירקות - במידה, ורק מבושל מה לגבי אורז? -- לחלק מאנשים אורז עושה עצירות פסטה? -- אין בעיה מה מומלץ לתת לה כדי שלא תהיה לה עצירות וגם שלא יפגע בה.. -- תרופות (לקטולוז או אבילק זאת דוגמה לתרופה אחת, נורמלקס או פגלקס זאת דוגמה לתרופה אחרת) אני ממש לא יודעת מה לקנות ואיזה אוכל לתת לה וכמעט לא נותנת לה כלום למעט מרק... -- מומלץ להגיע ליעוץ של תזונאי על מנת לקבל הוראות פרטניות אנא עזרתכם הדחופה כי היא מאד חלשה...

23/12/2013 | 01:39 | מאת: רונית

תודה על התשובה. בדף שחרור כתוב קוליטיס. בדף ההנחיות מה לא לאכול כתוב דיורטיקוליטיס. 2 אנטיביוטיקות, אופלודקס ומטרוג'יל. איך מגיעים ליעוץ של תזונאי? האם הכוונה לדיאטנית? האם אפשר לפנות באופן פרטי? מישהו מומלץ? שאלה נוספת, אני שומעת על אנשים שסובלים מהמחלה מגיל די צעיר, ואני די בטוחה שהכל קרה לאימי בעקבות בדיקת הקולונוסקופיה הלא מוצלחת. האם זה אומר שעכשיו זה יהפוך לכרוני ויכול לחזור? או שזה כבר לא יחזור? יש דרך לדעת?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול