חוות דעת על תסמינים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/12/2013 | 22:01 | מאת: אלעד

שלום רב, כבר חודשים רבים שאני סובל מהתופעות הבאות: - נפיחות בבטן (בעיקר בשעות הערב) - התקפי גזים בעלי ריח חריף - צואה רכה - קולות ומיחושים בבטן לאחר האוכל חשוב לי לציין שניסיתי לעשות ספורט, דיאטה ללא חלב וגלוטן ולקחת כדורים פרוביוטים כל זה עזר לתקופה מסויימת וממש נעלם כמו קסם אבל חזר לאחר שחזרתי לתפריט רגיל וכרגע הכדורים הפרוביוטים אינם עוזרים להקהל על הבעיות חוץ מאולי צואה פחות רכה כיום אני נמנע מלאכול הרבה כדי לא לסבול מהתסמינים הנל אשמח לדעת מה זה יכול להיות תודה רבה

מאוד תלוי ממה הדיאטה שלך מורכבת. יש מזונות שעושים גזים, כגון: ברוקולי, כרובית, קטניות. ויש להימנע מהם. כמו כן עם הגיל יש ירידה באינזים שמפרק לקטוז ויש גזים ממוצרי חלב. השאלה כמה זמן ניסית להפסיק מוצרי חלב, כדי לראות אם יש הקלה - צריך לפחות חודש. יש גם כדורים על בסיס פחם לגזים. אולי כדאי לנסות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול