גסטריטיס אטרופיק - תת חומצה בכיבה לאחר בדיקה גסטרו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/12/2013 | 21:28 | מאת: איבה לריק

שלום אני בן 41 . כתוצאה מלשון לבנה פניתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי לגסטרולוג שעשה לי בדיקה קולונסקופיה וגסטרופיה מהפה ומלמטה(בגלל פריטין נמוך שהיה בזמנו 17 לפני שהתחלתי לקחת ברזל בינתיים עלה) . במעי הכול בסדר חוץ מפוליפ שפיר 4 סמ שהוצא החוצה. ובקיבה נאמר לי שחיוורת הרופא אמר שחומציות נמוכה גורמת לאי ספיגה של ברזל וויטמין B12 וזה נקרא גסטריטיס אטרופית אמר לי שצריך כל שנה להבדק. שאלותי: 1. האם יש טיפול והאם צריך לצרוך מזונות שגורמים לחומציות. 2. האם לא נורא לחיות עם זה אני צריך לקחת ברזל ו B12 לכל החיים?

במידה ובביופסיה גסטריטיס אטרופית אז נכון לקחת ויטמין B12 לכל החיים . גסטרוסרופיה כל שנה - זה הרבה מעל הנדרש ולמרות שאין קוים מנחים ממוסדרים כל שנה גסטרוסקופיה זה יותר מידי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול