עצירויות והתקן מירנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/12/2013 | 14:44 | מאת: טל

שלום, אני בת כמעט 30, מאז ומתמיד לא הייתי אחת שהולכת בתדירות גבוהה לשירותים. לפני כשנתיים, לאחר שניסיתי את מרבית אמצעי המניעה (שגרמו לתופעות לוואי שונות) עברתי להתקן "מירנה". מאז אני מרגישה שתופעת העצירות הלכה והחריפה. יש לי פעמים שאני לא הולכת לשירותים במשך שבוע- שבוע וחצי ואפילו יותר. בנוסף, לעיתים קרובות- בין פעם לכמה פעמים בחודש יש לי כאבים חזקים במפשעה הימנית, שמגיעים כהתקפים בהם אני לא יכולה לזוז ומתפתלת מכאבים. הלכתי לרופא גסטרו ולאחר בדיקות אמר לי כי הכל בסדר אצלי, והציע שאלך לפסיכולוג רפואי. ניסיתי את זה אבל זה לא עזר, אני מרגישה שהבעיה היא לא פסיכולוגית וכי יש משהו. ברופא נשים האחרון שהלכתי אליו אמר כי יכול להיות שקיים קשר בין ההתקן ליציאות. האם כך? האם זה יכול להיות גם מה שגורם לכאבים במפשעה הימנית? אשמח להמלצה ולחוות דעת. תודה!

יכול להיות קשר בין המירנה לעצירות . אם עשית את כל הבירור והכל תקין ורק המירנה חוצץ בינך לבין ימציאות רגילות אז אולי תפסיקי את המירנה ולכי על אמצעי מניעה אחר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול