פורום כירורגיית שד

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - בריאות השד וניתוחי שד
פורום זה נועד לעזור לכן להתמודד עם שאלות לכל מצבי השד החריגים: כאבים, גושים והפרשות מהשדיים, הפרעות בהריון והנקה, תשובות ממוגרפיה, סוגי גידולים שפירים וממאירים, הצורך וסוגי הניתוחים. יש לזכור שהמענה בפורום זה אינו מחליף ייעוץ רפואי על ידי כירורג שד שבודק ומזהה את התמונה המלאה. אתן מוזמנות לשאול ולפנות אלינו. .
338 הודעות
318 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית שד

10/03/2018 | 18:37 | מאת: יעלה

האם אכן אין הבדל משמעותי בסיכוי חזרה המחלה ותוחלת החיים בהבדל בין ניתוח למפקטומי למסטקטומי ?

07/03/2018 | 18:10 | מאת: אושרת

סיימתי טיפולים כימותרפיים עם תגובה קלינית מצוינת בגלל הסתיידויות שהיו לא סימנו עם קליפ בראשית התהליך. כעת בממוגרפיה - אין גושים. יש מעט הסתיידויות עדינות בפיזור סגמנטלי. קיימת הקטנה של הסתיידויות. 1. איזו המלצה ניתוחית יכולה להיות במצב כזה והאם אכן הכרחי ניתוח ? 2. מה הסיכוי שהסתיידויות יקטנו או יעלמו ? 3. איך יוציאו מאיזור הגידול שוליים נקיים אם לא יכולים לדעת בדיוק היכן היה הגידול ? 4. מה משמעות סגמנטלי ? אודה לכל עצה או הכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

אתחיל מהסוף - נהדר! זהו סימן מצוין. נותרו הסתיידויות בסגמנט (איזור בודד בשד) שאותן כדאי לסמן ב'סימון תוחם' - הווה אומר הכנסת חוט תיל בקצה האחד ובקצה השני ולפי הצורך וההיקף עוד סמן או שניים לפי הצורך ובניתוח להסיר את האיזור עם ההסתיידויות. נהוג לדגום גם את בלוטת הזקיף. כשלושה שבועות לאחר הניתוח תגענה תשובות שיכולות להיות שפירות למדי/ גידול טרום סרטני או ממאיר באזור ההסתיידויות שהוסר בשלמותו עם שוליים תקינים או במקרה שהצילומים מתעתעים בנו תהיה מחלה נרחבת יותר. יש שיגידו שאם היתה תגובה כה נהדרת אפשר לעשות ביופסיה לאיזור ההסתיידויות ולראות מה יש שם. אני בזרם המקובל התומך בניתוח והסרת האיזור החשוד ביותר. בהצלחה רבה ומזל טוב, החלק הקשה והמשמעותי מאחוריך

07/03/2018 | 21:28 | מאת: אשרת

תודה על תשובה משמחת ומהירה. השאלה שלי היא מה עם האזור בו היה הגידול ולא סומן מלכתחילה? הוא היה בנוסף להסתיידויות. ושם צריך לראות שולים נקיים. לא רק בהסתיידויות. (ואגב- היבט טכני בלבד, כשאת עונה ושמך אינו מופיע בצבע ירוק, זה נותן ספק האם אכן את כרופאה זו שעונה או כל אחד אחר שיכול לרשום את שמך)

תהיה בעיה להגיע לממצא שלא סומן. יהיה המשך מעקב. תודה על תזכורת הצבע. בהצלחה

שלום, יצאתי עכשיו מבדיקת א"ס שבוצעה ע"י הטכנאית אז אין לי עדיין תשובות אבל אני קצת בלחץ. שמעתי אותה מקריאה למזכירה: ציטסה בשד ימין ו- 1 (אולי התכוונה לביראד 1 שזה אני יודעת שתקין. לגבי שד שמאל - אמרה ביראד 3). שאלתי - מדי כמה זמן את ממליצה לעשות מעקב עם ממצאים כאלו? אציין כי לפני חצי שנה נשלחתי לעשות פעם ראשונה א"ס בגלל סיפור משפחתי (דודה ושתי בנות דודות שהן אחיות) ועכשיו ביקשתי לעשות שוב כי התחילו לי כאבים בשני השדיים כחודש לאחר בדיקת הא"ס הראשונה וחודשיים לאחר ביצוע ממוגרפיה בפעם הראשונה. האם הממצאים הללו יכולים לגרום לכאבים? שאלה אחרונה - החלו לי כאבים בחצי שנה האחרונה גם באזור הצלעות והבטן וגם בגב עליון ואמצע הגב. נשלחתי ע"י אורטופד לעשות מיפוי עצמות. אם חלילה יש לי סרטן השד האם גם את זה יראו במיפוי העצמות? תודה רבה !!!

שכחתי לציין כי האולטרה סאונד הראשון מלפני חצי שנה היה תקין לגמרי. ביראד 1 וללא ציסטות או ממצאים כלשהם.

היי, את מלחיצה גם אותי... :) אז ראשית תנשמי עמוק עד לתוצאות כי הכל ספקולציות כעת. BIRADS3 הוא סיכון מאד נמוך לממאירות. כאבים לרוב לא קשורים בסרטן, יכולות להיות ציסטות או שינויים הורמונליים החלים על השדיים. לגבי העצמות - אם יש ממצא ממאיר בהם כמובן שרואים. טוב שאת במעקב בגלל הסיפור המשפחתי. בהצלחה!!

קודם כל תודה רבה :) רק עוד קצת ניג'וס ברשותך: נניח וכירורג השד אומר לי שאין צורך בביופסיה כדי לבדוק את הציסטה או הממצא החשוד השני (מה שהיא אמרה לגבי השד השני זה רק ביראד 3), ואני בכל זאת רוצה לעשות כדי להיות רגועה 100%, האם מקובל לבקש בכל זאת הפנייה? זה משהו שאני יכולה לנסות להתעקש עליו? אני לא מהאסרטיבים לצערי. האם אפשר לעשות ביופסיה באופן פרטי ללא הפניה? ודבר אחרון לגבי מיפוי העצמות - רק לוודא שהבנתי אותך נכון - התכוונת שאם יש בשדיים ממצא ממאיר יראו במיפוי עצמות? או שמיפוי עצמות מראה ממצא ממאיר רק בעצמות? (ואז לא יראה בשדיים, לא?). תודה רבה רבה !!!

שלום, אשמח לדעתך. US שד שמאל בשעה 1 צמוד לפטמה, בעומק השד, מודגם מבנה ציסטי לובולארי, לא צלול, בגודל 1.3 ס"מ. סמוך אליו, מודגם ממצא דומה, בגודל 0.8 ס"מ. מודגמות ציסטות זעירות בודדות בהיקף השד. בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות. BIRADS3 US שד ימין בשעה 6 מודגמת ציסטה זעירה בגודל 0.3 ס"מ בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות BIRADS2 אציין אגב, כי היום אחה"צ, עוד לפני שקראתי את התוצאות, הרגשתי כאבים מתחת לפטמה בשד שמאל. זו פעם ראשונה שאני מרגישה כאב ממש מתחת לפטמה, והנה הגיעו התוצאות ורשום צמוד לפטמה... מציינת למקרה שזה משנה משהו. סיכום והמלצות: ייעוץ כירורגי והמשך מעקב ובירור לפי שיקול קליני אשמח לדעתך. אשמח גם לדעת כמה דחוף לגשת לכירורג שד. תודה רבה !!!

בהחלט יכולה לבקש לעשות ביופסיה ולהסביר שלא נוח לך לחכות חצי שנה לאולטרסאונד ביקורת. כמובן שאפשר לעשות זאת גם פרטי. כדאי לנסות דרך כירורג כי כרוך בעלות של כמה אלפי שקלים

תודה רבה ! מחר אגש למרפאה לראות מתי אוכל לראות כירורג שד. אני מאד לחוצה. אם הרופא שלי ילך לפי בית הלל ולא לפי בית שמאי ויסתפק במעקב ולא ייתן הפניה לביופסיה, אוכל לקבוע תור אליך לקבל הפניה לביופסית מחט עבה? (כבר הספקתי לחפור באינטרנט ולקרוא שיש ביופסיה של מחט דקה וביופסיה של מחט עבה, ושביופסיה של מחט עבה נותנת תוצאות מדויקות יותר).

06/03/2018 | 17:11 | מאת: שגית

חולת סרטן השד לאחר כימותרפיה ולפני ניתוח. רציתי בבקשה לדעת, האם בכל מקרה מוציאים את בלוטת הזקיף ? האם אין מקרים בהם לא נראים שאריות מחלה בבלטות שלא מוציאים ? הוצאת בלוטות למיטב הבנתי עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך... מה אם כן ההתוויה לאי הוצאת בלוטות לימפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, דגימת בלוטת הזקיף היא פרוצדורה אבחנתית ולרוב ללא כל נזק ליד, שיעור הסיבוכים אינו גבוה. בניתוח זה מסירים את הבלוטות שאליהן מתנקז איזור הגידול ובהן הסיכוי הגדול שאם יש ממאירות -תגיע אליהן. מדובר על 1-4 בלוטות בלבד שמוסרות ונשלחות לבדיקה. כשמדברים על הוצאת בלוטות הלימפה מדובר בניתוח הרבה יותר גדול ובו מוציאים לעתים גם 20 בלוטות והוא אכן בר משמעות גדולה יותר מבחינת היד. לא נהוג לוותר על הפרוצדורה הזו. בהצלחה ונשימה עמוקה.. החלק הקשה לגמרי מאחוריך!

06/03/2018 | 13:54 | מאת: מרגלית

שלום לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח כריתה מלאה דו"צ ושחזור מיידי. אתמול גילית סימן חום על השד השמאלי ליד העטרה. האם זה משהו שדורש בירור?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שטף דם שנספג כעת, אין סיבה לדאגה בשלב זה, כמובן תראי זאת לכירורג/פלסטיקאי בביקורת הבאה

03/03/2018 | 19:45 | מאת: מירי

שבוע טוב, אובחנתי לפני כחודש בסרטן שד מסוג קרסיומה טריפל נגטיב, גוש בגודל כ-2 ס"מ. לדעת הרופאים על סמך הבדיקות ככל הנראה לא התפשט לבלוטות אך יש סימן שאלה קטן לגביהן. ביום שלישי הקרוב, יש לי ניתוח למפקטומי להוצאת הגידול וכן להוצאת בלוטות לצורך בירור ודאי. אשמח לדעת מה הצפי לגבי התאוששות אחרי ניתוח כזה. כמה זמן אמור להיות לי קשה ממש ותוך כמה זמן אוכל לחזור לשגרה אפילו באופן חלקי, לצאת מהבית לאירועים וכדו'. אני מניחה שיש הבדל בין אשה לאשה בהתאוששות אבל בכ"ז באופן כללי ובממוצע אשמח לדעת מה צפוי לי. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לרוב ניתוח לא קשה עם החלמה מהירה. אופטלגין מספיק טוב פעמיים ביממה, לרוב לא צריך גם את זה. רצוי לנצל את חופשת המחלה הזו לישיבה בשמש, החלפת הארונות מבגדי חורף לקיץ, המון בתי קפה, ופינוק. נהוג לחזור לעבודה לאחר 10-14 ימים מה שכן, צפויה נפילת מתח כיומיים לאחר הניתוח עם בכי ואיכס- לזכור שזה חלק מהעניין ועובר וטבעי. הניתוח שלך היום אז בהצלחה!!

07/03/2018 | 07:20 | מאת: מירי

תודה רבה!

01/03/2018 | 10:28 | מאת: ורד די

בוקר טוב:) בת 34 רווקה ללא ילדים סבלתי כשנה וחצי מהפרשות מוגלתיות מהפטמה ולאחר לא מעט בדיקות הוחלט על ניתוח.הוסרה פפילומה בגודל 2 סמ מאחת מצינוריות החלב( הניתוח בוצע בנובמבר 2017).מעבר לכך יש לי פיברואנדומה באותו השד כ 3 ס"מ שלגביו הוסבר להיות במעקב שלא גדל. בשבוע האחרון יש לי כאבים מעיין דקירות בשד מה שמקשה עליי לתפקד בצורה נורמלית.ללמרות שעברו כבר 4 חודשים מאז הניתוח האם מדובר בכאבים שעליי לבדוק אותם או שיכול מאוד להיות שהגוף עדיין נרפא/מתאחה מהניתוח? אודה לעזרה,יום מקסים

לקריאה נוספת והעמקה

היי, אכן יתכן שהכאבים משניים לניתוח, לא ניתן לשלול תהליך דלקץי במקקה שהיו לך הפרשות מוגלתיות בעבר.. ממליצה שתפני לכירורג שלך בריאות שלמה!

28/02/2018 | 08:53 | מאת: ורד די

בוקר טוב:) בת 34 רווקה ללא ילדים סבלתי כשנה וחצי מהפרשות מוגלתיות מהפטמה ולאחר לא מעט בדיקות הוחלט על ניתוח.הוסרה פפילומה בגודל 2 סמ מאחת מצינוריות החלב( הניתוח בוצע בנובמבר 2017).מעבר לכך יש לי פיברואנדומה באותו השד כ 3 ס"מ שלגביו הוסבר להיות במעקב שלא גדל. בשבוע האחרון יש לי כאבים מעיין דקירות בשד מה שמקשה עליי לתפקד בצורה נורמלית.ללמרות שעברו כבר 4 חודשים מאז הניתוח האם מדובר בכאבים שעליי לבדוק אותם או שיכול מאוד להיות שהגוף עדיין נרפא/מתאחה מהניתוח? אודה לעזרה,יום מקסים

לקריאה נוספת והעמקה

מפורט מעלה

25/02/2018 | 11:23 | מאת: מור

שלום רב שימי מור בת 28 אשמח התייעצות לגבי ניתוח הסרה 3 גושים בשד נכתב לי הבחנה עבור גוש חדש שנכתב פיברואנדה האם יש ממה לחשוש האם שפיר הוא נקרא סרטן אבל לא ממיר ? עזרתך בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לא כל כך הבנתי את השאלה. פיברואדנומה - הוא גוש שפיר של השד, כלומר לא סרטן ולא ממאיר.

כל אחד נתן הבחנה אחרת באינטרנט מרגישה קצת מבולבלת יש כאלה שכותבים שאכן זה סרטן מפני שמבצעים כריתת שד חלקית.. אני כבר לא מצליחה להבין. האם זה באמת כריתת שד חלקית ?בהרדמה מלאה ?האם נישארת צלקת לאחר הניתוח ? אשמח בבקשה להסבר עבור הניתוח

24/02/2018 | 21:19 | מאת: בת אל

שלום רב, ילדתי לפני חצי שנה סהכ 4 לידות בת 35. בדיקה שגרתית נמצא גוש כנראה ציסטה. לא המליצו על ביופסיה. התוצאה: גוש אובלי גבולות חדים 3*14 מתאים לפיברואדנומה. לא רגועה, אשמח לדעתך. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לרוב ממצאים אלו הם שפירים, אך אם את לא רגועה בקשי שישלימו ביופסיה מהממצא.

17/02/2018 | 08:46 | מאת: נויה

כמה זמן לדעתך לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים מומלץ לעשות את הניתוח, בהנחה שהגוף צריך להתאושש מכל מה שעבר ? ממה שידוע לי מומלץ כחודש, השאלה מה קורה אם זה קצת מתעכב ? כמה הכי רחוק אפשר ?

לקריאה נוספת והעמקה

כמו שציינת- המועד המומלץ הוא חודש מתום הטיפולים. הרושם הוא שהתגובה הטובה ביותר לטיפול הוא סביב הזמן הזה.. רצוי לא להשתהות יתר על המידה

10/02/2018 | 06:36 | מאת: שרונה

שלום רב, מניסיונך הרב, אשמח לשמוע דעתך בעניין: סיימתי טיפול כימותרפי לפני ניתוח וכעת עלי להחליט היכן לבצע אותו האם בבית חולים ציבורי, או בבית חולים פרטי. מי יהיה המנתח ? יש המון שיקולים לכאן ולכאן ואני מבולבלת ולא מצליחה לקבל החלטה. אודה לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

את צריכה ללכת עם מי שאת סומכת עליו. תשאלי לעצת האונקולוג שמטפל בך ותפגשי את הכירורג. אם יתחבר לך - קדימה לניתוח. לגבי בית חולים- מה שיותר זמין מבחינת תאריכים אני מניחה. מועד רצוי הוא כחודש מסיום הטיפולים. בהצלחה רבה ולא לדאוג ניתוח הוא רק דובדבן אחרי כל מה שעברת..

האם בכל מקרה חייב לעשות ניתוח ? מהם המקרים בהם לא עושים ניתוח... ? אם כל בדיקות ההדמיה תקינות, בכל זאת חייב לנתח ? גם אם מקום הגידול לא סומן בקליפ לפני תחילת הטיפול ? איך מתמודדים עם סוגיה כזו ? מראש אודה על כל הכוונה ועצה.

לקריאה נוספת והעמקה

זו ממש שאלת השאלות בעיקר במצבים המצטיינים בהם אין עדות קלינית לשארית מחלה. למה לעשות ניתוח אם לא רואים כלום? כי לעתים תחת מיקרוסקופ יש ממצאים. זה עדיין הנוהל המקובל אבל יש לא מעט תומכים במעקב בלבד וללא ניתוח. כשאין סימון בימינו ההחלטה תהיה במרבית המקרים מעקב בלבד... אני מאמינה שלא רחוק היום בו תבוצע ביופסיה לאזור הקליפ לאחר הטיפול במקום ניתוח.. בהצלחה עם או בלי ניתוח!!

ברשות אישתי ביטוח פרטי, מעבר להיותה מבוטחת בקופת מאוחדת. לאחר בדיקת אולטרסאונד שד שיגרתית היא הופנתה לליקחת ביופסיה מהשד באמצעות מחט. היינו מעוניינים לדעת האם כדאי לנו לבצע את התהליך דרך הביטוח הפרטי, או שהבדיקה הזו היא פשוטה וזולה?

לקריאה נוספת והעמקה

רוב המכונים מעולים ודרך חברות הביטוח תגיעו לאותו המקום.. אז... מה שתבחרו בהצלחה!

04/02/2018 | 22:05 | מאת: חיה

נמצאת בטיפול כימי טרום ניתוחי מתי רצוי ונכון לעשות בדיקות הדמייה ואיזה בדיקות לפני הניתוח ? כמה זמן אחרי הטיפול האחרון ? או שגם טיפול אחד לפני זה בסדר ? כמה זמן אחרי הטיפול הוא עדיין משפיע ?

לקריאה נוספת והעמקה

נהוג לחזור על בדיקות הדימות לאחר כ3 חודשים באמצע הטיפול ובסופו. לרוב עושים ממוגרפיה ואולטרסאונד ולעתים יש צורך להיעזר ב mri. בריאות במהרה, הצלחה רבה ודרך קלה

03/02/2018 | 23:17 | מאת: עדי

שלום דר, שדיים פענוח US + ממוגרפיה, בפענוח, האם יש הבדל בין שני המונחים, Birads 4 / סיכון מוגבר 4 - הכוונה אותה משמעות או משמעות שונה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודעת מה זה דרגת חשד 4 יש birads 4a או 4bאו 4c המתארים מהי דרגת החשד לממאירות

02/02/2018 | 21:47 | מאת: יערה

שלום רב דוקטור… כבר חצי שנה יש לי וריד בולט בשד…בולט רק במגע ובמישוש סוג של חבל פלדה מכיוון הבית שחי עד בערך לפטמה ברביע חיצוני עליון…נבדקתי אצל 2 כירורגים שונים ועשיתי פעמיים סונר שדיים..1 בפרטי אצל רופא והשני בבית חולים אצל טכנאית..שתי הבדיקות יצאו בירדס 1… ממה שהבנתי מהכירורג שד שלטרומבוזיס לוקח להיספג עד שנה ונתן אבחנה של שד פיברוציסטי…אשמח לדעתך האם יכול הוריד הזה להיות ממאיר? לא לוקחים ביופסיה במצב כזה? אפילו שזה כמו חוט ארוך כזה? בת 33 +1 ללא סרטן שד במשפחה..והאם קורה מצב שזה נשאר לצמיתות?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בוריד שטחי שנסתם בשד ויוצר את הכאב והמראה הקלאסי של גיד מתוח. אכן אין סיבה לדאגה מבחינת השד. המשיכי מעקב שגרתי

06/02/2018 | 17:27 | מאת: יערה

הבנתי...הוא לא כואב לפעמים שורף כשאני לפני הווסת...השאלה שלי אם זה יכול להישאר לצמיתות? זה ממש חוט פלדה קשיח מתחת לעור...אני גם כל הזמן ממששת את זה לבדוק אם זה עדיין קיים...

הוא יעלם לו מתישהו, מקווה שבקרוב..

01/02/2018 | 02:19 | מאת: חן

שלום , בת 42 ביצעתי ממוגרפיה + us כתחילת מעקב שגרה בהמלצת רופאת משפחה, אין סיפור משפחתי. מבצע הבדיקה ציין שיש לי הרבה ציסטות דו צדדי ולא לקח דגימה לבדיקה אמר שלא נראה חשוד. בפענוח כתוב שינוי פיברוציסטי דו צדדי, רקמה סמיכה וסיכון מוגבר 4. והמלצה למעקב אחת לשנה. 1. התעקשתי שיקח דגימה לבדיקה והוא בשום אופן לא הסכים, אמר שהם נראים ציסטות שפירות, האם אכן במקרה זה אין צורך בדגימה של הציסטות? 2. אני דואגת כי לא נלקחה דגימה מצד שני מדוע כתב סיכון מוגבר 4? 3. מה המשמעות לסיכון מוגבר 4? סיכון לחלות? אשמח להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

Birads4 מצדיקה המשך בירור בביופסיה.. פני לכירורג השד על מנת להמשיך הבירור

31/01/2018 | 11:27 | מאת: אירית

שלום, בת 30. נוטלת גלולות במינון נמוך, ללא הריונות. לפני כמה ימים שמתי לב שיש לי מעין פצעון שנראה כמו חצ'קון על שולי העטרה למעלה - לא ליד הפטמה אלא בצד השני. ממש על השוליים. הוא אדום, לא כואב ולא מגרד. קבעתי תור לבדיקה אבל הוא עוד רחוק ואני מאוד מודאגת מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לרוב מדובר באמת בחצ'קונון באזור הזה. תני לזמן לעבוד. יתכן שעד לתור הוא יעלם. עדכנינונו

25/01/2018 | 13:53 | מאת: דורית

עשיתי אולטרסאונד שד ולהלן הממצאים: בשעה 2 כ-2 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 0.90 ס"מ, אובלי מוגדר, היפואקוגני, ספק ציסטה עם תוכן ספק סולידי. BIRADS 4A - ממצא חריג - דרגת חשד נמוך. ההמלצה היא כמובן לעשות ביופסיה. האם תוכלי לומר לי מה זה אומר? הביופסיה דחופה??

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בגוש שדרגת החשד שלו נמוכה. הסיכון לממאירות בגוש כדוגמתו עומד על כ10%. טווח של חודש לביצוע הביופסיה בהחלט סביר. לבשורה טובה!

ילדתי לפני חמישה וחצי שבועות וכשניסיתי להניק הבנתי שאין לי כמעט חלב (בנוסף לבעיות בהתחברות לשד, כאבים חזקים שלי, ובכי מצד התינוקת). אחות טיפת חלב אמרה שבגלל שאני לא יודעת כמה יוצא, לשאוב ובהתאם להחליט אם לתת תמ"ל. שאבתי ובהתחלה יצא ממש מעט, פחות מ10 מ"ל, ובפעמים הבאות לא יצא כלום בכלל. וויתרתי והתחלתי לתת תמ"ל. לא לקחתי כדור לייבוש כי הרגשתי שאין מה לייבש. בערך לפני שבועיים כאב לי בשד שמאל, ניסיתי לסחוט ויצאה טיפה קטנה מכל שד, וזהו לא יצא יותר כלום גם כשניסיתי שוב במהלך היום והכאבים עברו אחרי יום-יומיים. מאתמול שוב יש לי כאבים בשד שמאל, בצד השמאלי של השד, (להבנתי איפה שמיוצר החלב), ניסיתי לסחוט ושוב יצאה טיפה קטנה וזהו. זה תקין? האם אני צריכה לקחת כדור לייבוש? ואם כן, ממי מקבלים מרשם? במידה ולא תקין ומצריך בירור רופא, לאיזנ רופא לפנות, כירורג שד?

23/01/2018 | 13:25 | מאת: מיכל

לא כתבתי זאת במפורש אבל אחרי שלא יצא חלב בשאיבות, וויתרתי על ההנקה ונתתי תמ"ל. כך שבעצם איני מניקה החל ממספר ימים לאחר הלידה. מבחינת השד, יש הרגשה של גודש באזור שכואב. השד לא אדום ולא חם יותר מהשני.

היי, לגבי ההנקה- עצוב לי לשמוע שלא הצלחת, אם זה עוד רלוונטי מבחינה נפשית- יועצת הנקה טובה יכולה לשקם בטווח הזה חזרה עד להנקה מלאה. בנושא הכאב בשד - יתכן שיש מרכיב של סתימה כלשהי שכן המערכת עוד לא דעכה לחלוטין. לא מומלץ על טיפול תרופתי בשלב הזה. ממליצה לך לפנות לכירורג שד לבדיקה. מזל טוב!

22/01/2018 | 21:30 | מאת: היי

שלום ד"ר, אני בת 22 סובלת מהשמנת יתר ועישנתי עד לא מזמן . מאז ומתמיד אני חרדה לגבי סרטן השד, לפני חצי שנה הייתי אצל כירורג שבדק ואמר שהכל תקין. ולבוא עוד חצי שנה לביקורת . מאז אני כמובן כל דקה בודקת ומחפשת הבדלים ודברים חדשים על גבי השד. לאחרונה שמתי לב אולי לדבר שהיה תמיד -וריד בולט על הפטמה הימנית. ובנוסף יש לי מין עיוות כלפי פנימה בשני השדיים כשאני מרימה ידיים , זה נראב כאילו משתנה מהתזוזה כלפי מעלה , וגם פה הוא דומיננטי יותר בשד הימני . בכל מקרה היום ביקרתי אצל כירורג אחר בעקבות הדברים אבל שכחתי לציין את העיוות כלפי פנימה, מין שקע כזה והזכרתי רק את הוריד. הוא בדק אותי ואמר שהכל בסדר ושאבוא לביקורת עוד שנה. האם כשיש ממצא חריג בשד זה משהו שהוא היה שם לב אליו במהלך הבדיקה גם אם לא אמרתי? עכשיו אני מוטרדת שלא נבדקתי כראוי ואולי באמת יש לי משהו . אודה לתשובתך, בשורות טובות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הסיכוי לסרטן השד בגילך הוא אפסי. ממליצה שתפסיקי לבדוק כל הזמן ולהתעסק בזה, חבל על הבריאות..:) נראה לי שבדיקתו מספיק טובה במקרה הזה. מה שכן, אם עדיין תחושי מוטרדת -תוכלי תמיד לשוב לרופא לבדיקה. שבוע טוב ובריא וחם:)

13/01/2018 | 09:25 | מאת: סימה

בת 32 אמא ל3 לפני חודש היה לי כאב צדדי בשד ימין יותר בולט בלחיצה על השרירים ואחרי מחזור זה חלף .. הכאב הופיע עוג פעם החודש טרם קבלת מחזור ... האם זה נורמלי? אשמח להתייעצות

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט נשמע שכאב זה מחזורי וקשור בוסת. עם זאת, פני לכירורג לבדיקה וחוות דעת מקצועית.

שלום ד"ר, מה משמעות ממצאי הביופסיה שעברתי (אני לאחר שנה של טיפולים וזו הביופסיה השניה שעברתי) - her2+3, er+1, pr neg. האם המשמעות להמשיך או להפסיק הטיפול בהרצפטין ופרג'טה ונבלבין ולוקרין או שיש מקום להפסיק הכול מלבד הטיפול הביולוגי ולקבל הקרנות לשד לפני ניתוח כדי להגיע לניתוח משמר שד. בפט סיטי נרשם ללא מחלה סיסטמית וקליטה בשד נמוכה. מצפה לתשובתך. תודה רבה ד"ר. פאני

לקריאה נוספת והעמקה

ממתי ומאיפה הביופסיה החדשה?

פרט כאInvasive duct carcinoma, grade 2, with lobular features, foci of lymphocytic infiltration, and minimal component of ductal carcinoma in situ, intermediate היי ד"ר זו ביופסיה שביצעתי לאחר MRI בשאלה של איזה ניתוח לבצע ומה מצב הגידול בשד. להלן הממצאים: grade, cribriform and solid type, with focal central necrosis and .calcifications :Immunohistochemical stains Ki 67 - positive in 10% of tumor cells E-cadherin - positive (1+) ER – positive PR – negative (3+) HER-2 – positive מה המשמעות? מה זה ER חיובי ו PR שלישי וHER2ּּ+3 ומה זה אומר לגבי הטיפול וסוג הניתוח שיבוצע? תודה

היי, בביופסיה יש ממאירות שד המגיבה לטיפול ביולוגי . לגבי סוג הניתוח- אין לי מידע מנתונייך. תצטרכי לפנות לכירורג או האונקולוג המטפל שמכירים את התמונה הכוללת. בהצלחה!

תודה רבה דוקטור. את מקסימה!!!! שהשם יברך אותך בכל הברכות שכתובות בתורה. פאני

שלום בת 28 .בריאה. לפני שנה עשיתי סונר שד שיצא תקין לחלוטין. בימים האחרונים יש לי מעין דקירות כמו עקצוצים כאלה בפטמה בשד השמאלי.במגע במקום מציק יותר. למעט זה אין שום תופעות אחרות. בנוסף אני סובלת באותו צד ( ביד שמאל) מדלקת בגיד. האם יתכן שהכאב בשד קשור ליד ?מקרין? שהמקור שלו שרירי? ואם לא ממה יתכן התחושות האלו בשד? לחוצה. אודה לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הכאבים המעקצצים לא נשמעים כקשורים ליד, אלא כמקור ראשוני מהשד. לרוב מדובר בשינויים מהורמונליים, לעתים יש במקום ציסטה מעצבנת. ממליצה שאם כאבים נמשכים תפני לבדיקת כירורג.. סופש נעים

שלום רב שמי יפית ואני מתגוררת במרכז הארץ. עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד בשבוע שעבר. אתמול קיבלתי את ממצאי הבדיקה שלפי דעתי העלו בי חשד למשהו שלא כשורה. לאחר בירור קצר באינטרנט, ראיתי כי בממצא יש חשד לממאירות. אני שולחת את הממצאים בתקווה שאוכל לקבל תשובה מכם . אשמח לקבל חוות דעת בהקדם האפשרי משום שאני ממש לחוצה. בברכה ובתודה מראש יפית

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הממצאים לא עלו כאן, מקווה שהכל עבר בשלום..

בס"ד היי ד"ר אשמח להתייעצות, ביצעתי בדיקת שד ולאחר הבדיקה הופנתי לבדיקת אולטרא סאונד והממצאים היו: עברה סונר ימין ציסטות שמאל שעה 2 3 ס"מ מהפטמה גוש 1.1 ס"מ מחלקו ציסטי וחלקו סולידי. BIRAD4A זקוקה לביצוע TCB לאחר מכן כמובן עברתי ביופסיה – TRU CUT BIOPSY CORE BIOPSY : שמאל : לאחר הזרקת הרדמה מקומית לידוקאין 2%, בוצע TRUCUT BIOPSY לגוש שתואר בשעה 2, הוכנס קליפ במקום הביופסיה, הפעולה עברה ללא סיבוך. הבדיקות נשלחו לבדיקה היסטולוגית סיכום התשובה הפתולוגית : Cores of biphasic fibro-glandular lesion, the stroma is midly ceiiullar without atypia and without mitotic figure המלצות: הוצאה כירורגית לאחר סימון תחת סונק FNL לאחר שהממצאים הגיעו הרופאה המליצה לעבור ניתוח להוצאה של הגידול השפירי וזאת מכיוון שלא ניתן לדעת איזה סוג גידול שפירי זה, חשוב לי לציין אני בת 31 בריאה, ולא עברתי ניתוח, האם כדאי עפ"י הממצאים לעבור את הניתוח להוצאת של הגידול השפירי? אשמח לשמוע את המלצתך ודעתך בעניין, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, המלצת הפתולוג היא הסרת הגוש על מנת להגיע לאבחנה ברורה בלבד. לא לדאוג, מדובר בניתוח קל. בהחלט ממליצה לבצע, שבוע טוב

06/01/2018 | 17:48 | מאת: דנה

היי, אשמח להתייעצות. לפני כחודש וקצת היה לי כאב די נקודתי בשד, הלכתי לכירורג שאמר שהוא מרגיש "איזור מובלט", טען שככל הנראה זה כלום ושלח אותי לא"ס וממוגרפיה. בא"ס שהתבצע 3 ימים אחרי בדיקת הרופא, הממצאים היו תקינים והרופא שביצע את הבדיקה אמר שזה כלום ושהוא מרגיש את האיזור המובלט הזה אבל אין לו שום משמעות ואמר שגם אין צורך בממוגרפיה (אני בת 35). הכאב חלף וכעבור חודש וקצת שוב חזר ושוב באותה נקודה ושוב יש את אותו איזור מובלט שרגיש במגע. מצד אחד עשיתי א"ס ושני רופאים אמרו שזה ככל הנראה תקין ומצד שני אני עדיין תוהה מה זה יכול להיות? ואם שווה ללכת לרופא נוסף? האם לדעתך זה יכול להיות הורמונלי? כי כן זה חזר כעבור חודש.. אבל מדוע זה ככ ממוקד ומה זו הבליטה הזו? חשוב לי לציין שאני נוטלת גלולות סרזט כך שאין לי מחזור ולכן אני לא בטוחה אם בכלל יש לי ביוץ או מתי. אשמח לשמוע את דעתך, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי, בהחלט נשמע שמדובר בממצא על רקע שינויים הורמונליים, כי את מציינת שבא והולך וחכן ככל הנראה לא ראו אותו באולטרסאונד. ממליצה להמתין מספר ימים ובאם האזור שקט נשמע לי מצוין, ואם לא משתפר אז הרופא ישמח לראותך שנית.. שבוע טוב וחם

שלום רב. לאחר שהרגשתי גולה קטנה, הלכתי לכירורג שקבע בדיקה ידנית תקינה מבחינתו. הגניקולוג ביקש ממוגרפיה, והתוצאות שלה תקינות, אך השד פיברוגלנדולרי ברובו. הכירורג אומר שהכל בסדר, ולא חושב שצריך US. אני עדיין חוששת. האם הגיוני שרופא יהיה בטוח כל כך על סמך הממוגרפיה? שמעתי על מקרה שממוגרפיה בשד כזה, לא עלתה על גידול סרטני. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הבחירה לגוש נמוש היא אולטרסאונד. אם עדיין במתח וממששת תנסי את תחנת רופא המשפחה... בהצלחה!

01/01/2018 | 11:25 | מאת: סמדר

בחלק חיצוני עליון שעה 1 כ9 ס"מ מהפטמה הודגמה קשרית ממרית סדירה בקוטר 0.55 ס"מ. באותה שעה 6 ס"מ מהפטמה הודגמה קשרית ממרית נוספת דומה, בקוטר 0.59 ס"מ. יכולה להתאים לממצא הממוגרפי, שעליו אמרה הרופאה שהוא תקין. לסכום: קשריות ממריות בשד שמאל מראה סונוגרפי שפיר BIRAD-2. האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הפענוח ממצא שפיר לגמרי, אין סיבה לדאגה

27/12/2017 | 11:45 | מאת: אתי

בוקר טוב, אשמח לעזרה כחודשיים סובלת מכאב בשד שמאלי בבדיקה של כרורג שד לא נמצא דבר, המשכתי ברור בבדיקת אולטרסאונד בית שחי ושד ואלו התוצאות. בשד שמאל בשעה 12 מעל הפיטמה הודגמה קישרית לובולרית מוגדרת היטב בגודל 1.31 ס"מ בסריקה של בית שחי ב.מ.פ BIRADS-2 מזה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שמבחינתם הגוש שפיר והבדיקה תקינה. הייתי חוזרת על הבדיקה בעוד 6 חודשים

27/12/2017 | 17:15 | מאת: אתי

תודה רבה על התשובה המהירה, ומה יכולה הסיבה לכאב ? האם יש איזשהו משהו שניתן לעשות או לבדוק ממה נובע הכאב?

לעתים הכאב נובע משריר תפוס תחת השד, שינויים הורמונליים, גושים בשד וכיו"ב. ממליצה לחזור לרופא המטפל להמלצותיו שבוע טוב!

תודה, שיהיה ליחה טוב

25/12/2017 | 05:50 | מאת: חיה

אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול. האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ? האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום.? אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ? האם חששי מוצדק ? 

לקריאה נוספת והעמקה

היי, בהחלט יכול להיות בעייתי אם אין קליפים באזור.. אפשר לשים קליפ גם כעת, תוך כדי הטיפולים לפני שהגוש נעלם כליל.

אמאלה... הגוש כבר נעלם אבל נאמר לי שבגלל ההסתידויות לא תהייה בעייה לזהות את המקום. זה יכול להוביל לכריתה מלאה במקום חלקית ?

לעתים גם ההסתיידויות נעלמות. אני מעריכה שתעשי בקרוב ממוגרפיה וניתן יהיה לראות לאן פנייך..בהצלחה, אני מניחה שהצוות המטפל יודע מה הוא עושה!

23/12/2017 | 15:33 | מאת: אני

דר סמדר היי... הפלביטיס בשד עדיין קיים במישוש... הלכתי שוב לכירורג אך הוא כבר לא סבלני כלפיי... אמר משהו שזה על הבלוטות חלב כי יש לי שדיים פיברוציסטיות שזה טרומבוזיס ולוקח לזה עד שנה להיספג....האם אפשר לסמוך על זה? עברתי בחצי שנה 3 סונרים במכונים שונים... כולם בירדס1. בת 33

לקריאה נוספת והעמקה

היי, עברה שנה בה לא חל שינוי כלשהו לרעה. זה אמור להרגיע אותך. עברת דימות מכוון מספר פעמים וכן נבדקת ע"י כירורג. מציעה לך להיות רגועה. אם עדיין אין בלבך בטחון - אני תמיד ממליצה לפנות לדעה נוספת.

24/12/2017 | 23:31 | מאת: אני

עברה חצי שנה...ואת צודקת אולי חוות דעת נוספת תרגיע אותי...דר סמדר אני יודעת שהתופעה נדירה ולא הרבה נתקלו בה... לך יצא להיתקל במונדור בשד? מישהי שהייתה במעקב עד שהחבל הזה נספג לגמרי? תודה על הסובלנות

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגדרת ברביע המרכזי, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,עם שינוי מבדיקות קודמות, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים .כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, דרגת החשד מאד נמוכה ולכן כדאי בעיקר לא לדאוג. אני מניחה שהמליצו לך לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים. אם מבחינתך המתח הנפשי גורם לכך שזה לא סובל דיחוי ניתן לבצע ביופסיה תחת ממוגרפיה או להשלים mri. לא בטוחה שיאושר לך דרך הקופה, אך אפשר לנסות. בדיקת הדם ונשאר לא מוכחות כמועילות עדיין

תודה על התשובה, לגבי בדיקת הדם הבנתי שזה מדויק, אז תודה שאת מעדכנת אותי, אנסה לעשות mri כי הכירורג אמר לי שביופסיה לא תעזור כי אין ממצא שהוא גוש שאפשר לבדוק אותו. ואולטרסאונד תלת מימד יכול לעזור כאן גם בעינייך? אני בעיקר חוששת כי בטיפולי הפוריות אצטרך לקחת הורמונים וגם בהריון השד משתנה ולכן אני קצת בחששות, אם אהיה בהריון לא אוכל לעשות ממוגרפיה עוד חצי שנה כפי שאכן ביקשו ממני. תודה

20/12/2017 | 14:07 | מאת: מור

היי קמתי בבוקר עם פצע ענק ומוגלתי צמוד לפיטמה אני בת 26 ומעולם לא יצא לי פצע כזה ועוד באזור הזה האם זה מסוכן ?

כדאי לפנות בהקדם לבדיקת כירורג. כדאי לנקז הפצע היטב

20/12/2017 | 14:26 | מאת: מור

אוקי תודה רבה

19/12/2017 | 15:06 | מאת: אנונימית28

שלום, אני בת 28, לפני הריונות. לפני שנתיים (אפילו שלוש לא זוכרת במדוייק) חל שינוי בצבע הפיטמה הימנית שלי. הפיטמה השמאלית חומה ולעומת זאת הימנית שינתה צבע לורודה/שקופה (בצבע של העור כמו סביב הפיטמה). אין הפרשות, אין כאבים ואין שינויים נוספים. אציין גם שמאז ומעולם היו לי פיטמות שקועות וגם בזה לא חל שינוי. נשארו שקועות כמו שתמיד היו. לא ייחסתי לזה חשיבות עד כה, עד שקראתי כתבה כי אחד הסימפוטמים לסרטן השד זה שינוי צבע פיטמה. האם יש סיבה לדאגה למרות שהשינוי בפיטמה חל כבר לפני שנתיים ויותר? האם מדובר בשינוי פיגמנטי? אשמח להכוונה. אני מאוד חרדה רגע. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שאין שום סיבה לדאגה וכפי תיאורך שמדובר בשינוי בן שנתיים אזי שלא מדובר בממאירות. ממליצה להיות במעקב כירורג שד ולא להיות חרדב חג שמח!

19/12/2017 | 02:06 | מאת: יפה

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר בשד ימין,עם שינוי מבדיקות קודמות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תוספת לשאלה- בשד ימין נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,

ונוסח תוצאות האולטרסאונד היו- לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים

לא הבנתי על מה קיבלת birads3 בשד ימין בממוגרפיה.. אשמח שתפרטי את תשובת הממו

שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגרת ברביע המרכזי, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, לאחר האבחנה הוזמנתי לממוגרפיה חוזרת בהגדלה, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה רושם- biards 3 כנראה שפיר כפי שהמשכתי וכתבתי בוצע לאחר מכן אולטרסאונד שיצא תקין והכירורג בדק ואישר תקינות. הדאגה שלי נוסעת מדבריה של הרדיולוגית שאמרה שאין 100 אחוז, וגם משזה שהשד השתנה מהבדיקה הקודמת שבה לא נרא גושים ברקמה הרכה, תודה אשמח להתייחסות לשאלות שלי 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

16/12/2017 | 20:08 | מאת: שאלה

שלום רב,עברתי לפני כמה ימים ביופסיה בשד שמאל :שדעב 12 כ-4 ס''מ מהפיטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 13 מ"מ עם מעט אספקת דם בתוכו מבדיקה קודמת ב 07/17 הממצא מעט גדל (אז הוא היה 9 מ"מ )BIRADS3 .בהנחיית סונר בוצעה ביופסיה TRCB לגוש . אני מאוד חרדה לתוצאה משום הגוש גדל מיולי 2017. האם לדעתך מדובר במשהו מסוכן?האם יכול להיות שהגוש שפיר אך גודל עם אספקת דם בתוכו ואם כן אם יש צורך להוציא אותו?יש לציין שלפני כן היו לי כאבים בשד שמאל . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הגוש לא גדל משמעותית, אך עדיין גדל, ולכן ההמלצה לדגום אותו. דרגת החשד נמוכה מאד, מה שאומר שמרבית הסיכויים שמדובר בגוש שפיר וחברי, שלא צריך לעשות עמו דבר. לא לדאוג!

16/12/2017 | 13:45 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 55 ובמעקב שנים רבות בגלל ציסטות שנשאבו מספר פעמים. ממוגרפיה לפני שנה ו9 חודשים תקינה לחלוטין. בבדיקת us אחרונה לפני כ 10 ימים גוש בחלקו סולידי ובחלקו ציסטי בקוטר 15 ממ. בלוטות לימפה תקינות. בוצע FNA ונשאב נוזל דמי שנשלח לציטולוגיה. בתשובה: Suboptimally preserved multilayered groups of cells with increased nucleocytoplastic ratio and focal hyperchomasia are seen, Suspicious for malignancy .... P63 and calponin stains are negative in section from the cell block and therefore possibility of malignancy cannot be excluded . המלצה על המשך ברור וקורולציה בעזרת רדיו לוגיה קלינית. ולשקול ביופסיה. בהתייעצות עם כרורג שד מומחה ולאחר us נוסף, המליץ על הוצאת הגוש במלואו בניתוח (בהרדמה מלאה) ובהתאם לממצאים הפתולוגיים שיהיו, לשקול המשך התערבות. אודה לדעתך האם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה? או האם נדרש ברור נוסף לפני ניתוח? אלטרנטיבות? אודה לתשובתך בהקדם האפשרי.. הוסף תגובה >

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הדרך לאבחן את הממצאים שנצפו היא, ללא ספק, להשלים ביופסיה ניתוחית ואני בהחלט חושבת שקיבלת המלצה נכונה. בהצלחה!

16/12/2017 | 19:50 | מאת: חגית

תודה רבה האם יש טעם בביצוע ממוגרפיה עדכנית לפני?

אם הממוגרפיה האחרונה בת יותר משנה בהחלט ממליצה להשלים בדיקה עדכנית, כדאי שהתמונה תהיה שלמה לפני הניתוח, יתכן שישקלו גם ביצוע mri אם הממוגרפיה תקינה

16/12/2017 | 21:20 | מאת: חגית

שוב תודה אשמח לדעת מי העונה?

העונה היא כירורגית שד אליה פנית בשאלה.

שלום רב,עשיתי אולטראסאונד שד לפני כחצי שנה (יולי 2017 )ושם יצא בשד שמאל בשעה 12 כ4 ס''מ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 9 מ''מ -לא שינוי משמעותי מבדיקה קודמת לפני 6 חודשים (יש לציין שהגוש הזה היה גם ב פבואר 2017 )BIRADS2 .ושבוע שעבר עשיתי ממוגרפיה ויצא שבשד שמאל נראה גוש אחד גודל 15 מ"מ ממוקם ברביע חיצוני עליון ,גבולות הגוש מוגדרים היטב ,סמיכות רקמת הגוש גבוהה ,נראה לא מוגדר, כנראה שפיר ,יש לציין שהגוש חדש ולא היה בממוגרפיה ביוני2016 BIRADS3 האם מדובר בגוש חשוד?האם זה מסוכן ?אני דואגת להיות במעקב כול חצי שנה ..אני מאוד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

תצטרכי להשלים אולטרסאונד.. יתכן שמדובר בגוש הידוע, וגם אם לא- דרגת החשד מאד נמוכה ולכן אין סיבה לדאגה

08/12/2017 | 19:03 | מאת: שואל

שלום רב. אימי ערכה בדיקת US. בתוצאות נרשם בשד שמאל לאחר למפקטומי, באזור הצלקת מבנה היפואקוגני וממצא ציסטי בגדול 22 מ"מ יכול להתאים לנמק שומני. אין תיאור בתוצאות של דרגת BIRADS. יש ממה לחשוש?? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם התרשמו מנמק שומני אחר ניתוחי אז כדאי לנוח ולהירגע. אני מניחה שיש המלצה לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה או שנה.

שלום ד"ר, בממצאים של בדיקת MRI שביצעתי נרשם ,"אדרה לא גושית בשד ימין חיצוני עליון עם 3 גושים קטנים סמוכים אליו". מה משמעות האדרה לא גושית? והאם ניתן להסירם בניתוח משמר שד? תודה, חני

לקריאה נוספת והעמקה

האדרה לא גושית יכולה להראות על על ממצאים טרום סרטניים כדוגמת dcis בנוכחות גידולים נוספים ליד אם הבנתי מהמשתמע מדברייך שמדובר על ממצא שאתי. לגבי שימור שד -אם כולם באותו אזור והשטח לא נרחב ביחס לגודל השד בהחלט ניתן לנסות לשמר שד

תודה רבה דוקטור. ממש תודה. בממצאים נרשם: "גושים קטנים בסמוךלאיזור האדרה לא גושית: בקוטר כ-8 מ"מ (חתך אקסיאלי 49), בקוטר כ-7 מ"מ (חתתך אסיאלי 57) ובקוטר 5 מ"מ (חתך אקסיאלי64). הממצאים עוברים שטיפה בהחסרה הפוכה". מה משמעות המיקומים? האם מדובר באותו אזור וניתן לנתח בניתוח משמר שד? תודה, חני

זה לא הוסיף הרבה.. אבל נשמע שהכל קרוב.. אם אפשר להסיר הכל יחדיו ולשמור על השד צריך לראות בעינים בכדי להבין הפרופורציות והכמות ביחס לגודל השד.. תבררי מול המנתח שלך! בהצלחה העיקר הבריאות!

היי אני אחרי 2 ניתוחים להוצאת פיברואדנומה שניהם באותו שד ומעל 3 ס"מ. יש עבר של סרטן השד במשפחה (אמא שלי) והכירורג שלי הזהיר אותי מלקחת הורמונים לכן אני לא על גלולות (ולאחרונה אנדומטריוזיס עדיין ללא לפרוסקופיה ולכן לא מאובחן בוודאות ולכן לא מטופלת בהורמונים) וקרתה לי טעות עם חבר שלי ואני במהלך הביוץ אולי קצת אחרי ולא יודעת אם לקחת את הגלולה של היום שאחרי..אין מקום אחר שאוכל להתייעץ בו בתראה כזאת קצרה..אודה לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום מניעה. הדיון הוא על שימוש לאורך זמן. בהצלחה!

04/12/2017 | 23:07 | מאת: חגית

היי אבקש פיענוח תוצאת ביופסיה,,, ״ קבוצות של תאים אפיתליאלים ללא אטיפיה אשר מסתדרים בצורה של פפילות. בנוסף כדוריות אדומות״. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אשמח אם תפרטי יותר את התשובה ואת האבחנה שניתנה... תודה

היי קיבלתי לפני שבוע טיפול לפיטרייה בפיטמות )ילדתי לפני 3 שבועות ואני מניקה ונידבקתי מהלשון של בקטנה היא גם קיבלה טיפול לפיטריה( היום המשכתי לשים משחה רק הפעם זה ממש שרף לי )פיטריון( וראיתי שיש לי נקודה לבן/צהוב כמו חצ'קון שמסביבו אדום יותר מה זה? ומה לעשות? אשמח לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

היי, נשמע כי יש סתימה בדיוק באיזור הפטמה.. תלחצי מסביב, מכיוון העטרה לפטמה ותעזרי לזה להשתחרר, כך ייצא משם החלב והאודם יחלוף. אם לא מצליח לך פני בימים הקרובים לכירורג שג

03/12/2017 | 19:53 | מאת: מיכל

שלום אשמח לתשובתך יש לציין שאני בשבוע 23 להריון Us צד שמאל בשעה 2 במרחק 5 סמ מהפיטמה הודגם גוש מוגדר היטב בעל אקוגניות מעורבת בקוטר 2.2ס״מ הודגמו ציסטות ומקבצים ציסטיים עד קוטר 1.6 סמ פזורים בשד. בשעה 10 במרחק 4 ס״מ מהפיטמה הודגם גוש היפואקוגני בקוטר 0.9 ס״מ BIRADS 4 a

לקריאה נוספת והעמקה

היי, מומלץ לעבור ביופסיה מהגוש שהוא birads 4a. אין סיבה לדאגה , רמת החשד לממאירות נמוכה, אך כדאי לדעת שמדובר בממצא שפיר. בהצלחה!

01/12/2017 | 17:41 | מאת: מורן

היי. מזה למעלה מחודש אני סובלת מכאבים בשד השמאלי. כמו דקירות ולחץ. כאשר אני לוחצת על השד יש כאב חד. עדיתי אולטרסאונד והתוצרה הייתה ביירדס 3. אשמח לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

מהי תשובת האולטרסאונד?

01/12/2017 | 20:38 | מאת: מורן

התוצאה הייתה ביירדס 3

Birads 3 זו לא תשובה אלא חיזוי שממצא כלשהו בעל סיכוי נמוך מאד לממאירות

25/11/2017 | 15:55 | מאת: לילי

שלום רב. אימי עשתה השבוע ביופסית שד תחת אולטרא סאונד. לאחר שנמצאו ממצאים בדרגת חשד גבוה לשאת. בביופסיה נראה שלוש גושים קטנים מחוברים באותו מקום שעה11. שיחד מדובר על 15ממ. לאחר הביופסיה היא נשאלה האם היא קיבלה לאחרונה מכה. האם יש קשר? ואכן אימי זוכרת שאכן קיבלה מכה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, יתכן שיש שטף דם עורי או קרישי דם שנראו בביופסיה..לעתים יש גושים חשודים המתבררים כתגובה לטראומה.. לבשורות טובות!

22/11/2017 | 17:29 | מאת: מאיה

שלום בת 38 תמיד סובלת מכאבים טרום מחזור אך הפעם שבוע וחצי לפני הווסת התחיל כאב ורגישות רק בשד אחד שמקרין בלית השחי היום קיבלתי ווסת אך השד ממש כואב ואי נוחות בבית השחי של ממש.אני קצת מודאגת האם זה יכול להיות שיכאב רק שד אחד?שנה שעברה עשיתי אולטרסט\אונד וממגורפיה כי השד הזה גדל אך הכל היה תקין רק גוש שומי שפיר זה מה שנמצא אבל אני ממש מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

היי, יתכן שמדובר בציסטה המציקה לך או בהליך דלקתי כלשהו, כמו כן יכול להיות מקור שרירי. פני לבדיקה.

21/11/2017 | 08:40 | מאת: רבקה

מהם השיקולים בהחלטה לגבי סוג הניתוח ? האם עצם העובדה שאני טריפל נגטיב - היא זו שתגרום לכריתה מלאה ? האם העובדה שמעבר ל DUCT שהצטמצם מאד יש לי גם DCIS היא זו שתגרום לגבי כריתה מלאה ? אשמח להבהרה לגבי החלטה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האמת היא שהשיקולים היו ברורים בעבר והיום הגישות משתנות. אם פעם חשבו שכריתת שד טובה מכריתת גוש בלבד והקרנות, היום ידוע שההיפך הוא הנכון. העקרון מושתת על גודל הגידול ביחס לשד, ריבוי מוקדים, ולא על האופי שלו (טריפל נגטיב במקרה זה).. אם לאחר טיפול מקדים כמותרפי הגידול קטן משמעותית/נעלם- אין סיבה להסיר את השד. אם היה dcis על שטח נרחב ומלכתחילה התכנוו היה לכריתה- לרוב יתוכנן לכך

21/11/2017 | 22:53 | מאת: רבקה

תודה על תשובתך מהו מבחינתך שטח נרחב של dcis ( האם זו הכוונה להסתיידויות ?) ? ובמקרה של כריתה מלאה מהי ההמלצה שלך לסוג השחזור ? כמו כן מהו זמן ההחלמה הצפוי מניתוח כריתה מלא מול חלקית ?

היי, לגבי ההסתיידויות ושטחן-כאמור הכל יחסי.. לדוגמא- הסתיידויות על שטח של 5 סמ יכולות להוביל לכריתת שד במקרה של שד קטן והן תופסות כשטח של רבע שד ויותר.. אשה עם שד גדול לעתים ניתן להיות שטח גדול יותר אך השטח היחסי שתופס נמוך ולא תצטרך כריתה.. לגבי שחזור מיידי- יש כמה שיטות - לרוב לאחר הסרת רקמת השד מכניסים שתל סיליקון, אם השד קטן ולא מתאים למתח עם הסיליקון מתחילים במותחן ובהמשך מחליפים לשתל. בתקופה זו התחלנו עם נושא שימור פטמה, פחות מומלץ בdcis אבל אפשר לדבר על זה עם המנתח. ההחלמה יותר ארוכה עם שחזור אבל יש משמעות נפשית ביציאה מבית החולים עם שד. אני ממש חושבת שכדאי שתשבי קצת עם הכירורג/ית שלך ותאספי מהם מידע על שאלותייך, כי הן בהחלט חשובות בהצלחה!