תוצאות לא ברורת לשד צפוף והריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

19/12/2017 | 02:06 | מאת: יפה

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר בשד ימין,עם שינוי מבדיקות קודמות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

19/12/2017 | 02:23 | מאת: יפה

תוספת לשאלה- בשד ימין נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,

19/12/2017 | 12:50 | מאת: יפה

ונוסח תוצאות האולטרסאונד היו- לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים

לא הבנתי על מה קיבלת birads3 בשד ימין בממוגרפיה.. אשמח שתפרטי את תשובת הממו

19/12/2017 | 21:14 | מאת: יפה

שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגרת ברביע המרכזי, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, לאחר האבחנה הוזמנתי לממוגרפיה חוזרת בהגדלה, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה רושם- biards 3 כנראה שפיר כפי שהמשכתי וכתבתי בוצע לאחר מכן אולטרסאונד שיצא תקין והכירורג בדק ואישר תקינות. הדאגה שלי נוסעת מדבריה של הרדיולוגית שאמרה שאין 100 אחוז, וגם משזה שהשד השתנה מהבדיקה הקודמת שבה לא נרא גושים ברקמה הרכה, תודה אשמח להתייחסות לשאלות שלי 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

מנהל פורום כירורגיית שד