האדרה לא גושית בשד ימין חיצוני עליון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

07/12/2017 | 16:26 | מאת: חני

שלום ד"ר, בממצאים של בדיקת MRI שביצעתי נרשם ,"אדרה לא גושית בשד ימין חיצוני עליון עם 3 גושים קטנים סמוכים אליו". מה משמעות האדרה לא גושית? והאם ניתן להסירם בניתוח משמר שד? תודה, חני

האדרה לא גושית יכולה להראות על על ממצאים טרום סרטניים כדוגמת dcis בנוכחות גידולים נוספים ליד אם הבנתי מהמשתמע מדברייך שמדובר על ממצא שאתי. לגבי שימור שד -אם כולם באותו אזור והשטח לא נרחב ביחס לגודל השד בהחלט ניתן לנסות לשמר שד

10/12/2017 | 09:00 | מאת: חני

תודה רבה דוקטור. ממש תודה. בממצאים נרשם: "גושים קטנים בסמוךלאיזור האדרה לא גושית: בקוטר כ-8 מ"מ (חתך אקסיאלי 49), בקוטר כ-7 מ"מ (חתתך אסיאלי 57) ובקוטר 5 מ"מ (חתך אקסיאלי64). הממצאים עוברים שטיפה בהחסרה הפוכה". מה משמעות המיקומים? האם מדובר באותו אזור וניתן לנתח בניתוח משמר שד? תודה, חני

זה לא הוסיף הרבה.. אבל נשמע שהכל קרוב.. אם אפשר להסיר הכל יחדיו ולשמור על השד צריך לראות בעינים בכדי להבין הפרופורציות והכמות ביחס לגודל השד.. תבררי מול המנתח שלך! בהצלחה העיקר הבריאות!

מנהל פורום כירורגיית שד