לאחר טיפול כימותרפי - ניתוח, כן או לא ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/02/2018 | 06:06 | מאת: רננה

האם בכל מקרה חייב לעשות ניתוח ? מהם המקרים בהם לא עושים ניתוח... ? אם כל בדיקות ההדמיה תקינות, בכל זאת חייב לנתח ? גם אם מקום הגידול לא סומן בקליפ לפני תחילת הטיפול ? איך מתמודדים עם סוגיה כזו ? מראש אודה על כל הכוונה ועצה.

זו ממש שאלת השאלות בעיקר במצבים המצטיינים בהם אין עדות קלינית לשארית מחלה. למה לעשות ניתוח אם לא רואים כלום? כי לעתים תחת מיקרוסקופ יש ממצאים. זה עדיין הנוהל המקובל אבל יש לא מעט תומכים במעקב בלבד וללא ניתוח. כשאין סימון בימינו ההחלטה תהיה במרבית המקרים מעקב בלבד... אני מאמינה שלא רחוק היום בו תבוצע ביופסיה לאזור הקליפ לאחר הטיפול במקום ניתוח.. בהצלחה עם או בלי ניתוח!!

מנהל פורום כירורגיית שד