ייעוץ לגבי ניתוח לאחר תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

07/01/2018 | 13:14 | מאת: אלינור

בס"ד היי ד"ר אשמח להתייעצות, ביצעתי בדיקת שד ולאחר הבדיקה הופנתי לבדיקת אולטרא סאונד והממצאים היו: עברה סונר ימין ציסטות שמאל שעה 2 3 ס"מ מהפטמה גוש 1.1 ס"מ מחלקו ציסטי וחלקו סולידי. BIRAD4A זקוקה לביצוע TCB לאחר מכן כמובן עברתי ביופסיה – TRU CUT BIOPSY CORE BIOPSY : שמאל : לאחר הזרקת הרדמה מקומית לידוקאין 2%, בוצע TRUCUT BIOPSY לגוש שתואר בשעה 2, הוכנס קליפ במקום הביופסיה, הפעולה עברה ללא סיבוך. הבדיקות נשלחו לבדיקה היסטולוגית סיכום התשובה הפתולוגית : Cores of biphasic fibro-glandular lesion, the stroma is midly ceiiullar without atypia and without mitotic figure המלצות: הוצאה כירורגית לאחר סימון תחת סונק FNL לאחר שהממצאים הגיעו הרופאה המליצה לעבור ניתוח להוצאה של הגידול השפירי וזאת מכיוון שלא ניתן לדעת איזה סוג גידול שפירי זה, חשוב לי לציין אני בת 31 בריאה, ולא עברתי ניתוח, האם כדאי עפ"י הממצאים לעבור את הניתוח להוצאת של הגידול השפירי? אשמח לשמוע את המלצתך ודעתך בעניין, תודה רבה

היי, המלצת הפתולוג היא הסרת הגוש על מנת להגיע לאבחנה ברורה בלבד. לא לדאוג, מדובר בניתוח קל. בהחלט ממליצה לבצע, שבוע טוב

מנהל פורום כירורגיית שד