שד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

01/02/2018 | 02:19 | מאת: חן

שלום , בת 42 ביצעתי ממוגרפיה + us כתחילת מעקב שגרה בהמלצת רופאת משפחה, אין סיפור משפחתי. מבצע הבדיקה ציין שיש לי הרבה ציסטות דו צדדי ולא לקח דגימה לבדיקה אמר שלא נראה חשוד. בפענוח כתוב שינוי פיברוציסטי דו צדדי, רקמה סמיכה וסיכון מוגבר 4. והמלצה למעקב אחת לשנה. 1. התעקשתי שיקח דגימה לבדיקה והוא בשום אופן לא הסכים, אמר שהם נראים ציסטות שפירות, האם אכן במקרה זה אין צורך בדגימה של הציסטות? 2. אני דואגת כי לא נלקחה דגימה מצד שני מדוע כתב סיכון מוגבר 4? 3. מה המשמעות לסיכון מוגבר 4? סיכון לחלות? אשמח להסבר

Birads4 מצדיקה המשך בירור בביופסיה.. פני לכירורג השד על מנת להמשיך הבירור

מנהל פורום כירורגיית שד