שאלה לגבי בדיקת כירורג

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/01/2018 | 21:30 | מאת: היי

שלום ד"ר, אני בת 22 סובלת מהשמנת יתר ועישנתי עד לא מזמן . מאז ומתמיד אני חרדה לגבי סרטן השד, לפני חצי שנה הייתי אצל כירורג שבדק ואמר שהכל תקין. ולבוא עוד חצי שנה לביקורת . מאז אני כמובן כל דקה בודקת ומחפשת הבדלים ודברים חדשים על גבי השד. לאחרונה שמתי לב אולי לדבר שהיה תמיד -וריד בולט על הפטמה הימנית. ובנוסף יש לי מין עיוות כלפי פנימה בשני השדיים כשאני מרימה ידיים , זה נראב כאילו משתנה מהתזוזה כלפי מעלה , וגם פה הוא דומיננטי יותר בשד הימני . בכל מקרה היום ביקרתי אצל כירורג אחר בעקבות הדברים אבל שכחתי לציין את העיוות כלפי פנימה, מין שקע כזה והזכרתי רק את הוריד. הוא בדק אותי ואמר שהכל בסדר ושאבוא לביקורת עוד שנה. האם כשיש ממצא חריג בשד זה משהו שהוא היה שם לב אליו במהלך הבדיקה גם אם לא אמרתי? עכשיו אני מוטרדת שלא נבדקתי כראוי ואולי באמת יש לי משהו . אודה לתשובתך, בשורות טובות תודה

שלום לך, הסיכוי לסרטן השד בגילך הוא אפסי. ממליצה שתפסיקי לבדוק כל הזמן ולהתעסק בזה, חבל על הבריאות..:) נראה לי שבדיקתו מספיק טובה במקרה הזה. מה שכן, אם עדיין תחושי מוטרדת -תוכלי תמיד לשוב לרופא לבדיקה. שבוע טוב ובריא וחם:)

מנהל פורום כירורגיית שד