שאלה לאחר ביופסיית שד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

16/12/2017 | 20:08 | מאת: שאלה

שלום רב,עברתי לפני כמה ימים ביופסיה בשד שמאל :שדעב 12 כ-4 ס''מ מהפיטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 13 מ"מ עם מעט אספקת דם בתוכו מבדיקה קודמת ב 07/17 הממצא מעט גדל (אז הוא היה 9 מ"מ )BIRADS3 .בהנחיית סונר בוצעה ביופסיה TRCB לגוש . אני מאוד חרדה לתוצאה משום הגוש גדל מיולי 2017. האם לדעתך מדובר במשהו מסוכן?האם יכול להיות שהגוש שפיר אך גודל עם אספקת דם בתוכו ואם כן אם יש צורך להוציא אותו?יש לציין שלפני כן היו לי כאבים בשד שמאל . תודה רבה

היי, הגוש לא גדל משמעותית, אך עדיין גדל, ולכן ההמלצה לדגום אותו. דרגת החשד נמוכה מאד, מה שאומר שמרבית הסיכויים שמדובר בגוש שפיר וחברי, שלא צריך לעשות עמו דבר. לא לדאוג!

מנהל פורום כירורגיית שד