בדיקת ממוגרפיה ובדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/12/2017 | 22:26 | מאת: שאלה

שלום רב,עשיתי אולטראסאונד שד לפני כחצי שנה (יולי 2017 )ושם יצא בשד שמאל בשעה 12 כ4 ס''מ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 9 מ''מ -לא שינוי משמעותי מבדיקה קודמת לפני 6 חודשים (יש לציין שהגוש הזה היה גם ב פבואר 2017 )BIRADS2 .ושבוע שעבר עשיתי ממוגרפיה ויצא שבשד שמאל נראה גוש אחד גודל 15 מ"מ ממוקם ברביע חיצוני עליון ,גבולות הגוש מוגדרים היטב ,סמיכות רקמת הגוש גבוהה ,נראה לא מוגדר, כנראה שפיר ,יש לציין שהגוש חדש ולא היה בממוגרפיה ביוני2016 BIRADS3 האם מדובר בגוש חשוד?האם זה מסוכן ?אני דואגת להיות במעקב כול חצי שנה ..אני מאוד מודאגת

תצטרכי להשלים אולטרסאונד.. יתכן שמדובר בגוש הידוע, וגם אם לא- דרגת החשד מאד נמוכה ולכן אין סיבה לדאגה

מנהל פורום כירורגיית שד