ממצאי ביופסיית שד במחלת שד HER2 חיובי

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

11/01/2018 | 15:15 | מאת: פאני

שלום ד"ר, מה משמעות ממצאי הביופסיה שעברתי (אני לאחר שנה של טיפולים וזו הביופסיה השניה שעברתי) - her2+3, er+1, pr neg. האם המשמעות להמשיך או להפסיק הטיפול בהרצפטין ופרג'טה ונבלבין ולוקרין או שיש מקום להפסיק הכול מלבד הטיפול הביולוגי ולקבל הקרנות לשד לפני ניתוח כדי להגיע לניתוח משמר שד. בפט סיטי נרשם ללא מחלה סיסטמית וקליטה בשד נמוכה. מצפה לתשובתך. תודה רבה ד"ר. פאני

ממתי ומאיפה הביופסיה החדשה?

18/01/2018 | 13:58 | מאת: פאני

פרט כאInvasive duct carcinoma, grade 2, with lobular features, foci of lymphocytic infiltration, and minimal component of ductal carcinoma in situ, intermediate היי ד"ר זו ביופסיה שביצעתי לאחר MRI בשאלה של איזה ניתוח לבצע ומה מצב הגידול בשד. להלן הממצאים: grade, cribriform and solid type, with focal central necrosis and .calcifications :Immunohistochemical stains Ki 67 - positive in 10% of tumor cells E-cadherin - positive (1+) ER – positive PR – negative (3+) HER-2 – positive מה המשמעות? מה זה ER חיובי ו PR שלישי וHER2ּּ+3 ומה זה אומר לגבי הטיפול וסוג הניתוח שיבוצע? תודה

היי, בביופסיה יש ממאירות שד המגיבה לטיפול ביולוגי . לגבי סוג הניתוח- אין לי מידע מנתונייך. תצטרכי לפנות לכירורג או האונקולוג המטפל שמכירים את התמונה הכוללת. בהצלחה!

21/01/2018 | 07:29 | מאת: פאני

תודה רבה דוקטור. את מקסימה!!!! שהשם יברך אותך בכל הברכות שכתובות בתורה. פאני

מנהל פורום כירורגיית שד