פורום מחלות זיהומיות בילדים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות זיהומיות
רוב מחלות הילדים הן מחלות חום. הסיבות לחום מגוונות: מרבית מחלות החום הן תוצאה של זיהומים. בגילאים הצעירים רוב המחלות הזיהומיות נובעות מווירוסים וחולפות מעצמן. בנוסף, ישנן מחלות זיהומיות הנובעות מחיידקים, להן טיפול אנטיביוטי יעיל. בשנים האחרונות, חל שינוי במחלות הילדים בזכות חיסונים שמונעים חלק מהזיהומים. לדוגמה: דלקת קרום מוח חיידקית הפכה לנדירה הרבה יותר מאז הכנסת החיסון בשנות ה-90. חזרת שגרמה לעיתים לחרשות, ואדמת שגרמה למומים מולדים בתינוקות לנשים שנדבקו במהלך ההריון - זיהומים אלו ואחרים ניתנים היום למניעה. ישנן שאלות רבות לגבי החיסונים השונים, שמועות ודיסאינפורמציה. כאשר ילדך סובל/ת מחום יש להיבדק על ידי רופא, וזה אמור - לפי התלונות והבדיקה הגופנית - להחליט כיצד לנהוג: האם מספיק מעקב, או האם יש לנקוט בצעדים נוספים, למשל בדיקות דם, טיפול או צעד אחר. .
158 הודעות
140 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים

17/04/2019 | 14:07 | מאת: תום

שלום. הבן שלי עשה בדיקת צואה ויצא חיובי dientamoeba fragilis. הרופאה המליצה על תרופה בשם פלג'יל אך אני ממש חוששת מהתופעות לוואי של התרופה. רציתי לשאול- מה ההשלכות של טפיל זה בגוף, איזה סכנות הוא יכול לגרום ? האם הוא יכול לעבור מעצמו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש התלבטות אם לטפל בבנך. הסיבה העיקרית להתלבטות היא שבד"כ הטפיל שהזכרת לא מצריך טיפול. האם בנך משלשל ? האם יש תלונות כלשהן? אם הוא חש בטוב, אפילו אם שלשל אך כעת החלים אין צורך בטיפול. אם הוא חולה , אפשר לשקול טיפול. במידה וכן אינך צריכה כ"כ לחשוש . פלג'יל זו אנטיביוטיקה מוכרת, שאינה גורמת לנזקים לטווח ארוך. עיקר תופעות הלוואי היא כאבי בטן ושינוי בתחושת הטעם בעת נטילת התרופה . תופעות אלו חולפות עם הפסקת הטיפול כך שאין מה לחשוש.

שלום, בתי בת ה- 3 האכילה גדי בבקבוק עם תחליף חלב לחיות משק. ראינו שהיא הכניסה את הפייה של הבקבוק לפה כדי לטעום. האם אנחנו צריכים לדאוג? או לבצע בדיקות כלשהן? אציין שיש לנו בבית תינוק בן כמה ימים

אם ילדתך מרגישה טוב, וסביר להניח שכך יהיה אין מה לדאוג. אם היא תחלה - חום או תסמין אחר , רק צייני את הארוע בעת בדיקת הרופא המטפל

22/03/2019 | 05:12 | מאת: בתי

פתאום הופיעה לי נקודה אדומה לא כואבת בחיך העליון בצד ימין האם זה מסוכן ? מה זה יכול להיות ?

לא ניתן לדעת. סביר מאוד שזה לא מסוכן , אולם פני לרופא המטפל לבדיקה

17/03/2019 | 17:09 | מאת: אנונימית

שלום, דודה באה לבקר ונישקה את בני בן השבועיים בידיים שלו כאשר יש לה שארית של הרפס בשפתיים, כלומר ההרפס כבר ללא שלפוחיות. היינו אצל רופא וזה ביקש להיות במעקב בשבועיים הקרובים לבדוק שלא יוצאים נגעים ואף שהילד לא ישנוני מידי וחסר תאבון אפטי. מה הסיכוי שאכן נדבק? מהם דרכי הטיפול במידה וחלילה נדבק? מהם סימני האזהרה שעליי לטוס למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שתינוקך לא נדבק, אם הנגעים היו יבשים. בכל מקרה, אם יופיעו שלפוחיות על פני הפנים שלו או בכל מקום אחר - יש לגשת לרופא. כמובן כמו בכל ילוד בגילו- אם יעלה חום צריך להיבדק באופן מיידי.

דר לבני שלום, נערה בת 13, כחודש לאחר ניתוח להוצאות ציפורן חודרנית, נטלה כבר אנטיביוטיקה דרך הפה: צפוויט פורטה 500 5ימים, אוגמנטין 7ימים, זינת 6ימים, ואנטיביוטיקה דרך הוריד: 7ימים אוגמנטין, ו7ימים דאלאצין דרך הוריד. החיידק עדיין לא הובס, גרם להרס בעצם בבוהן, ועדיין, לאחר ניתוח הטרייה יש דלקת בעצם, איזה אנטיביוטיקה מתאימה כעת?

לקריאה נוספת והעמקה

עברנו כבר 2 בתי חולים במשך חודש וחצי

03/02/2019 | 22:18 | מאת: עדי

לא נראה שיפור

עדי שלום, אני מבינה שביתך מטופלת בבי"ח. כדי להבין איזה אנטיביוטיקה מתאימה יש לבודד את החיידק שגורם לזיהום. לקחת דגימה לתרבית ואם אין צמיחה לבדוק ע"י PCR במה מדבר. (בדיקה זו מוצאת את DNA של החיידק, כך שגם אם ניתן טיפול אנטיביוטי יש סיכוי טוב לזהות את החיידק.) גם אם מדובר בMRSA יש כמה אופציות טיפוליות אולם התייחסות שלי תהיה לא מקצועית כשאין לי מידע איזה חיידק זוהה ואם אבחנו במעבדה מהי האנטיביוטיקה המתאימה

24/01/2019 | 23:04 | מאת: לב

הילדה שלי בת שנה ו 5 חודשים. אחרי שובע חום 39-40 לקחנו אותה למיון והתגלה בצילום שיש לה דלקת ריאות. אחרי יומיים אישפוז ואנטמביוטיקה, שוחררנו עם מרשם למוקסיפן ל5 ימים. יום למחרת הילדה שוב העלתה חום, וחזרנו לבית חולים, לאחר צילום ובדיקות דם ראו שדלקת הריאות השתפרה, אך אישםזו למעקב ולאחר יום שיחררו. כשהגענו הביתה התקשרו להגיד שמצאו בדם cmv. עכשיו(לילה) הילדה שוב העלתה חום. האם זה תסמין רגיל של cmv? יש מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בניסיון להבין את סיפור מחלתה של ילדתך , אני מניחה שמצאו נוגדנים לCMV בדם. במחלת הנשיקה מCMV לעיתים יש חום ממושך , אולם פחות אופייני חום שעולה ויורד לסירוגין. לדעתי, יש לחזור לבדיקת הרופא המטפל.

23/01/2019 | 10:59 | מאת: דנה

בת 5, סובלת מתולעים טופלה ע"י ורמוקס אבל התולעים חוזרות... טופלה במינון גבוהה יותר +טיפול מונע כל המשפחה, חזרו... בבדיקת צואה התגלה טפיל blastocytis sp רופא הילדים אמר שלא מטפלים, אבל לאחר הישנות התולעים החליט לטפל בפלאג'יל 14 יום .היא כבר ביום האחרון לטיפול ועדיין מתלוננת כל ערב על גרד ואני גם מוציאה לה... מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, אכן הדבקה חוזרת בתולעים ידועה בקרב ילדים והתרופה היחידה היא וורמוקס. יש כמה שיטות טיפול (שתי מנות בהפרש של 10 ימים בין המנות, או 3 ימים רצוף) וכן לטפל בבני המשפחה. צדק רופא המשפחה שלך בתחילה, לא מטפלים ב blastocystis ולא צפוי שהטיפול בפלג'יל יטפל בתולעים. יש לטפל בתולעים, להחליף מצעים ולקוות שעם גדילת ילדך הזיהומים החוזרים יפסקו.

17/01/2019 | 13:14 | מאת: ד

שלום, האם קיים בישראל טיפול בבקטריופאג'ים? תודה.

לידיעתי , לא קיים טיפול כזה בקליניקה. יתכן ורק במסגרת מחקר אך איני מכירה

16/01/2019 | 13:58 | מאת: דורית

שלום, איזה טיפול מקבלים ילדים עם UTI כתוצאה מ- pseudomonas aeruginosa שרגיש רק לציפרוגיס? הבנתי שילדים לא אמורים לקבל פלורוקווינולונים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערנו, קווינולונים הם הקבוצה היחידה של תרופות דרך הפה לפסאודומונס. אומנם אין אישור רשמי לתת לילדים אולם מזה שנים אנחנו מטפלים בסיטואציות שונות בקווינולונים בילדים והתחושה המשותפת של רוב (אם לא כל ) הרופאים שאנינו מסכנים את הילדים. במקרים שיש חלופה סבירה- כלומר לא בזיהום מפסאודומונס נעדיף תרופה אחרת . אולם, במקרים בהם צריך לשקול מתן לוריד ואישפוז (כי את התרופות לפסאודומונס דרך הוריד יש לתת 3 פעמים ביום), פעמים רבות טובת החולה לדעתי, ולדעת רבים, היא טיפול דרך הפה בקווינולון ולא אשפוז.

09/01/2019 | 12:34 | מאת: נירית

שלום, בתי בת ה 8 סובלת מזה כבר 4 שנים מהופעת תולעים, פעם בחודש וחצי מופיעה תולעת ותמיד בנרתיק, מקבלת ורמוקסים שכלל לא עוזרים, כל חודש וחצי זה חוזר חלילה, כתוצאה מכך סובלת גם מהפרשות מרובות וריח לא נעים בפות, איך נפטרים מהצרה הזו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי, אין תרופות נוספות פרט לוורמוקס לטיפול בתולעים. יש להקפיד לתת לכל המשפחה טיפול בו זמנית, ולאחר הטיפול לכבס את כל המצעים בבית. יש מספר צורות טיפול - טיפול חד פעמי, טיפול ל3 ימים , או שני טיפולים בהפרש של 10 בניהם , והדעות חלוקות מה היעילת ביותר - בכל מקרה שווה לנסות צורת טיפול שונה ממה שטיפלת , ויש הרבה "תרופות סבתא" שאינן מוכחות ואני לא יכולה להצדיק או לשלול אותן. הרבה פעמים ילדים נדבקים מאחרים שבגן כל פעם מחדש , אכן לא נעים , אבל לא מסוכן

שלום ילד בן 4 סובל מדלקת ריאות , לפני האיבחון הרופאה נתנה לו אזנול לשלושה ימים(נלקחו רק 2 מנות מתוך השלוש) , לאחר יומיים שלא הייתה הטבה הלכנו לרופא שעשה צילום ריאות וראה שיש דלקת ונתן אוגמנטין הילד לקח 2 מנות ובפעם השניה התגלתה לו פריחה על הרגלים יש מצב שהוא אלרגי לפנצילין? אם כן אין נמשיך עם הטיפול לדלקת אחרי שכבר עברנו בין טיפולים והאם הפריחה יכולה לנבוע מהשילוב בין שני התרופות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראשית - לא בטוח שהפריחה נובעת כרגע מאנטיביוטיקה אולם , לא ניתן לשלול זאת. לא סביר להניח שזה תוצאה של השילוב. אם מדובר ברגישות- זו רגישות לפניצילין , שהוא חלק מהתרכובת של אוגמנטין. העובדה שלאחר 2 מנות לא נראתה תגובה, אינה אומרת שאכן האזניל לא עזר - אני חושבת שהיה מוקדם מידי לשפוט זאת. בשלב זה הייתי נותנת עוד מנה אזניל. אם עדיין ימשך החום הייתי חוזרת על צילום ובמידת הצורך שולחת למיון או למוקד למתן אנטיביוטיקה תוך ורידית.

תודה, אכן נתנו היום מנה שלישית של אזינל , חום כבר אין מאתמול אני לא יודע אם זה מהמנה של האוגמנטין או המנות של האזינל יומיים לפני זה. הרופא שהביא לי את המרשם בטלפון , נתן מרשם ואמר לתת שוב טיפול של 3 מנות ? האם זה לא הרבה במיוחד שכבר אין חום? והאם האינדיקציה שהטיפול עובד זה חום?

ביתי בת שנה ושלושה חודשים. האם צריכה לתת לה ויטמין די?אם כן כמה? ביתי אוהבת לאכול והיא באחוזון 98 למרות שאוכלת רק אוכל בריא. האם היא צריכה לעשות בדיקות בשל כך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אומנם אין זן שאלה במחלות זיהומיות בילדים - אולם אענה על שאלותייך - 1. ויטמין D מומלץ ע"י משרד הבריאות לתת עד גיל שנה . 2. בקשר למשקל של ביתך מומלץ ללכת לרופא מטפל שיתרשם מהילדה ויחליט האם יש צורך בבדיקות (בסבירות גדולה שאין צורך), והייתי פונה לתזונאית שמטפלת בילדים על מנת להתייעץ

15/11/2018 | 14:01 | מאת: ליאורה

עכבר ששוטט בבית נתפס במלכודת, הוא היה נראה מת וברגע שהרמתי את המלכודת הוא נשך אותי. שטפתי את האזור וחבשתי אותו. אני צריכה לעשות משהו נוסף?

ביתי בת שנה וחודשיים. עד איזה גיל צריך לתת לה ויטמין די וברזל? תודה

03/11/2018 | 13:40 | מאת: מיכל

ילידת 59 וצריכה להתחסן נגד חצבת. ביתי צריכה ללדת תוך 10 ימים ואני צריכה לעזור ןלטפל בתינוקת. מותר לי להתחסן מבלי לסכן את התינוקת שרק נולדה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנשים שנולדו אחרי שנת 1957 אכן צריכים להתחסן אם לא חלו. רשמית- אין מניעה מלהתחסן , ואין הוראה לא לחסן אחים לילודים שנולדו. בעיקר אם ביתך מחוסנת היא תעביר נוגדנים לילוד ולכן הסבירות שידבק ממך גם אם תפתחי מחלה קלה הוא מאוד מאוד נמוך. אם את לא חשופה לאוכלוסיות לא מחוסנות ורוצה מעט לדחות את החיסון , זה גם פיתרון סביר .

02/11/2018 | 12:09 | מאת: עידן

שלום ד"ר. רציתי לשאול אותך בבקשה שאלה שקשורה לכלבת, אך לפניי זה ארצה לציין את היסטוריית החיסונים שלי כנגד כלבת: בתאריך 16.9.18, התחלתי טיפול נגד כלבת בעקבות חשד לחשיפה. הטיפול הסתיים בתאריך 30.9, ובתקופה הזאת קיבלתי 4 חיסונים סך הכל מסוג Verorab. יומיים לאחר מכן, בתאריך 1.10, היה חשש נוסף לחשיפה לכלבת, והפנו אותי לקבל 2 חיסונים נוספים מסוג Verorab. המחסנים היו מאוד מופתעים שהפנו אותי בכזאת קלות לקבל 2 חיסונים נוספים מכיוון שעברו רק יומיים מהטיפול שקיבלתי, אך הם חיסנו אותי בכל זאת. ככה יצא מצב שקיבלתי סך הכל 6 חיסונים מסוג Verorab מהתאריך 16.9 עד התאריך 4.10. עברו מאז המנה האחרונה שקיבלתי כמעט 29 ימים. לנושא: עברתי אתמול ניתוח ברגל ימין בבוהן שבו נאלצו לכרות לי חלק מהציפורן ברגל. הניתוח כלל כמובן הרדמה של אזור הבוהן באמצעות זריקה. כמות הדם שירדה היא גדולה מאוד מן הסתם, מכיוון שכרתו לי חלק מהציפורן של הבוהן. התייעצתי בעברי עם פרופסור איתמר גרוטו שהוא מנהל את שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, והוא אמר לי שכל עוד לא הייתה לי חשיפה של נשיכה עם דם, אין צורך להתחסן פעם נוספת והחיסונים שקיבלתי אמורים לכסות אותי במקרה של ליקוק של פצע פתוח או שריטה על ידי חשד של חיה נגועה. מה שכן, הוא אמר לי שאם אני יודע בוודאות שחיה נגועה בכלבת ליקקה אותי על פצע פתוח או שרטה אותי, מומלץ להתחסן פעם נוספת. השאלה שלי היא כזאת: באזור בו אני גר יש המון תנים ואני גר באזור הצפון. הכלב שלי שתה מקערת המים שלו ורייר לאחר חצי דקה בערך על הרגל שלי איפה שעשיתי את הניתוח וישר רצו לי סרטים בראש שאולי תנים נגועים בכלבת שתו מהקערת מים שלו. מה שאני רוצה לשאול בבקשה זה 4 דברים: 1. במידה ותנים נגועים בכלבת שתו מהקערה של הכלב שלי, לאחר מכן הכלב שלי שתה מקערת המים ואז הוא רייר לי על האזור בו עשיתי את הניתוח, האם החיסון אמור לכסות אותי? 2. האם גודל הפצע ועומק הפצע משפיע על רמת הסיכון להידבקות בכלבת במידה ונגע בפצע רוק נגוע? 3. האם כמות הרוק משנה? הכמות שהכלב רייר עליי זאת לא כמות רוק אדירה אבל גם לא טיפה של רוק. 4. אני לא יכול לשטוף את האזור מכיוון שהוא חבוש ואסרו עליי בתכלית האיסור לפתוח את אזור החבישה עד מחר בערב. האם זה עדיין פוגע בי בחסינות? המון תודה בכל מקרה :)

לקריאה נוספת והעמקה

עידן שלום, נראה שעוברים עליך זמנים לא קלים. לפי תאור המקרה כרגע - אני בהחלט לא חושבת שיש מקום לדאגה. אולם, הן בארץ והן בעולם מקובל שהחלטות על מתן חיסונים לכלבת נתונות בידי נציגי משרד הבריאות . כיוון שכבר היה לך קשר עם דר גרוטו , אם אתה מוגאד פנה אלין לקבלת הנחיות מדוייקות. החלמה מהירה גילת לבני

18/10/2018 | 20:14 | מאת: יעל

בתי בריאה בדכ ומזה עשרה ימים סובלת מחום נמוך ( עד 37.5). בהתחלה החום לווה בחולשה וחוסר תאבון אך תסמינים אלו כבר חלפו.בדיקות הדם שביצעה כולל cmv יצאו תקינות ( מחוסנת cmv). גם שתן.מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

בילדים , טמפרטורת גוף לא תקינה היא 38.0 מי' ומעלה . לכן, חום עד 37.5 אינו מהווה כל בעיה ,ולכן אין צורך לעשות דבר בהעדר תסמינים כלשהם.

16/10/2018 | 20:32 | מאת: גלית

אני ילדת 1959. האם עלי להתחסן נגד חצבת. אם כן , כמה מנות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הנחיות משרד הבריאות ילידי השנים 1957-1977 נחשבים כלא מחוסנים ולכן ההמלצה היא שמי שנולד בשנים אלו ונוסע לחו"ל עליו להתחסו , ולכן במקרה כזה גם עלייך להתחסן.

16/10/2018 | 20:19 | מאת: גיל

בת 60 מעונינת לעשות חיסון לחצבת ושלבקת חוגרת.ידוע לי שהחיסונים הללו מוחלשים ולא מומתים ולכן שאלתי האם יש מניעה שאקבל אותם כאשר אני מטפלת וקרובה לנכדיי שהם בגיל שנה וביתי בהריון בשבוע 33. האם אני מסכנת אותם? מה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אענה על כל שאלה בנפרד - לבני גילך מומלץ לקבל חיסון נגד חצבת במידה והם טסים לחו"ל , אולם גם אם את לא טסה ניתן ואולי אף מומלץ להתחסן - אולם הייתי בודקת קודם שנכדך חוסן (בגיל שנה הוא אמור לקבל את החיסון הראשון מבין שניים נגד חצבת. ) לגבי ההרפס זוסטר אני חושבת שעדיף לחכות שביתך תלד , וכמו כן בקרוב יהיה חיסון יעיל הרבה יותר נגד זוסטר - סיבה נוספת שבגללה כדאי להמתין . בריאות שלמה , גילת לבני

04/10/2018 | 22:18 | מאת: שחר

ד"ר גילת שלום, לאחר יומיים של חום קפצתי לרופא המשפחה עם ביתי בת השנה וחצי. לאחר בדיקה החליט הרופא שיש לה דלקת גרון ונדרש אנטיביוטיקה. בשל רגישות במשפחה נתנו 2 מ"ל בלילה ולמחרת בבוקר לא היה יותר חום. הרופא לא לקח משטח גרון בכדי "לא להעביר את הילדה סבל מיותר". כרגע (כבר יומיים) מקבלת פעמיים ביום 7 מ"ל של מוקסיויט פורטה 250 למשך 10 ימים. האם יכול להיות שזו מחלה ויראלית והילדה מקבלת אנטיביוטיקה לחינם? איך לבדוק זאת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום, שאלת שאלה מצויינת - לילדים עד גיל שנתיים , בכלל ובד"כ עד גיל 3 לא מומלץ לתת כלל אנטיביוטיקה לדלקות גרון (או בעברית נכונה דלקות לוע) כיוון שמדובר בדלקת ויראלית ולא חיידקית. ועל אחת כמה וכמה לתת אנטיביוטיקה ללא משטח- דבר שאינו נכון בכל מקרה ובכל גיל בילדים. כלומר, סבירות גבוהה ביותר שביתך מקבלת אנטיביוטיקה לחינם. לאחרונה יצאו הנחיות מישראל על טיפול בדלקות גרון- לוע , שזמינות לכל רופא. את יכולה בעדינות ליידע את רופאך במידע הנ"ל .

שלום ד"ר. אני נמצאת בתןכנית של חיסונים נגד כלבת שבה מקבלים 4 חיסונים סך הכל מסוג Verorab. היום קיבלתי את החיסון השלישי ולאחר החיסון הבחנתי בטיפה על הרצפה. במידה והטיפה יצאה מהמזרק, האם זה מעיד על כך שהחיסון לא יעיל? במידה והוא לא יעיל, האם החיסון הרביעי והאחרון בעוד כמה ימים אמור לכסות את זה ואני אהיה מוגנת ב- 100%? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גם אם נפלה טיפה בכל סידרת החיסונים אין לכך משמעותוילדתך תתחסן אם תשלים את סידרת החיסונים כנדרש

שלום רב, לפני 5 ימים ראיתי בצואה של ביתי (בת 2.5) תולעת שנראית כמו חוט לבן (למיטב הבנתי - תולעת סיכה) .קיבלה ורמוקס 5 מל משך שלושה ימים. גם אנחנו ההורים קיבלנו טיפול. חוץ מאותה תולעת , לא היו סימפטומים של גרד, אי שקט, לא ראיתי עוד תולעים בלי הטבעת. היום, יומיים אחרי סיום הטיפול, שוב ראיתי תולעת בצואה ועוד מעיין כדורונים לבנים. 1. האם ניתן להסיק שהטיפול לא עזר או שייתכן ומדובר ב"שאריות" , כלומר כאלו שקבעו מביצים שלא הושמדו? 2. האם כדאי לעשית בדיקת צואה מיד או לחכות רק אחרי קבלת המנה הנוספת (הרופאה אמרה 10 ימים ממועד הפעם הראשונה), האם בדיקת צואה מהימנה ( הבנתי משיטוט ברשת כתוצאה שלילית לא מעידה על אי קיום תולעים, האם נכון? ) 3. האם ייתכן ויש השפעה על תאבון ירוד או משקל נמוך ? 4. לי יש קרוהן, האם אני חשופה לסכנה גבוהה יותר עקב חשיפה או הידבקות? אודה לתשובותיך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אענה על שאלותייך אחת לאחת - 1. יתכן שאלו "שאריות" של ביצים שבקעו עכשיו, ולכן התבקשתם לתת מנה נוספת של וורמוקס בתום 10 ימים. 2. אין צורך בבדיקת צואה , כמו שקראת. אם לא תראי תולעים, ולילדך לא יהיו תלונות של גרד, או אי שקט (בעיקר לילי), סביר להניח שאינו סובל מתולעים. 3. אם מדובר , וככה נשמע בתולעים הנפוצות - "אוקסיוריס" - אז אין השפעה על תיאבון או משקל. . ולבסוף, לא ידוע לי שאנשים שחולים בקרון, חשופים יותר לתולעים, או להדבקה. לאחר המנה הבאה אני מציעה בבוקר למחרת להחליף את המעים לכל בני הבית , על מנת לעשות את המקסימום כדי למנוע הדבקה חוזרת

14/08/2018 | 09:44 | מאת: מאיה

שלום. האם מי שחולה בעכברת עלול להדביק את הסובבים לו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הדבקה מאדם לאדם היא לא סבירה. תיאורטית יכולה להיות רק למי שנחשף לשתן של חולה

11/08/2018 | 03:27 | מאת: עינבל

שלום רב, בביקור בים ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים התיישבה ערומה על החול, ובדיוק על נייר טואלט שהיה מונח על החול. הילדה היתה ישובה על הנייר מספר דקות . 1. האם יש סכנה במגע בין נייר הטואלט ובין פתחי המין שלה (פות וישבן)? - נייר טואלט לא היה שלנו ואינני יודעת אם היה מלוכלך/נגוע במשהו. 2. האם פתוגנים/וירוסים/חיידקים יכולים לחיות מחוץ לגוף בכלל, ועל נייר טואלט בפרט, ולהמשיך להדביק באופן זה גם אחרים? אם כן, באיזה משך זמן מדובר? אודה לתשובה מהירה, אני דיי לחוצה.

שלום ביתי בת 7.5 חחודשים וישנו איזשהו חשד לבעית שמיעה. היות ואינה ממלמלת כמעט.רופא אאג ורופא ילדים הפנו אותי לבדיקת שמיעה שלא עברה בהצלחה וכעת הופנתה לבדירקת BERA אחד החשדות שעלו הן שביתי נדבקה בהיותה בת כמה ימים בCMV מבני הגדול- הוא חלה בתקופה בה הייתי בהריון. אני לא מחוסת לCMV כלומר IGM IGG שליליים ..אך לאורך כל ההריון ביצעתי בדיקות שם ונותרתי שלילית. בבדיקות שתן שבני עשה לאחרונה נראה שהוא עדיין מפריש את הוירוס( עברה מעל שנה מאז שחלה) שאלותי: 1.במידה וביתי נדבקה ישירות מבני כשהיתה בת כמה ימים/שבועות- האם זה יכול בשלב כזה עדיין לגרום לבעיות שמיעה/חרשות? 2.נניח וביתי אכן נדבקה..היום..היא כבר בת 7.5 חודשים- האם בדיקת שתן תעיד בשלב כזה אם נדבקה או לא? או רק בדיקת דם? 3.האם העובדה שבני חלה לפני מעל שנה ועדיין מפריש את הוירוס בשתן בבדיקות עוקבות כל כמה חודשים - האם מסוכן לו?הוא אסימפטומטי.. האם עדיין מדבק? האם דורש טיפול? יש לציין כי בני בן שנתיים וחצי..חלה בגיל שנה וקצת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אנסה לענות על כל שאלותייך -1. אם את היית שלילית כל ההריון עד סופו , לא סביר שביתך נדבקה במהלך ההריון. 2. פגיעה בשמיעה נגרמת מCMV רק במהלך ההריון, לעיתים נשאלת השאלה בפגים יונקים מאם חולה , אולם ביתך להבנתי לא היתה פגית , ושוב את לא חלית ולכן לא סביר להניח שנדבקה ממך בשום שלב. 3. אין בדיקה בגיל 7.5 חודשים שתוכל להוכיח הדבקה בשלב ההריון - לא דם ולא שתן. 4. ההפרשה בשתן אצל ילדים יכולה להימשך חודשים, וכן לעיתים ילדים נדבקים בגיל הגן ממספר זנים של CMV ולכן יכולים לחזור ולהפריש את הוירוס , בנוסף הוירוס יכול לעבור "ראקטיבציה" ואז להיות שוב מופרש בשתן . אם יש את הוירוס בשתן אז מי שנוגע בהפרשות של הילד יכול להידבק . אבל חשוב לזכור שחלק גדול מילדי הגן נדבקים בוירוס בשנים הראשונות לחיים. בשלב זה נראה לי שהשלב הבא הוא בדיקת הBERA שחשובה מאוד לברור בריאות שלמה, גילת לבני

06/08/2018 | 08:26 | מאת: עדי

ראשעת תודה רבה על תגובתך! שנית- בני (שחלה כבר לפני שנה וחצי כמעט ועדיין מפריש את הוירוס בשתן) הופנה למרפאת מחלות זיהומיות בתל השומר כדי לברר אם העבודה שעדיין מפריש אותו דורשת טיפול רפואי( אני מעדיפה להמנע מלקחת אותו למרפאה שם כדי שחלילה לא יידבק שם במשהו אחר) האם יש צורך בטפול כלשהו? או שפשוט אין טעם להתעסק בזה וכל עוד מרגיש טוב וחיני..אפשר להתעלם מהעובדה שעדיין מפריש? תודה רבה שוב

להערכתי זה מיותר , ואין שום צורך או אינדיקציה לטפל בו

02/08/2018 | 13:08 | מאת: אביגיל

לבתי בת השנתיים ו11 חודשים איבחנו שלבקת חוגרת היום. בגיל 7 חודשים היה לה אבעבועות רוח וכמובן ולאחר מכן קיבלה את כל החיסונים לפי גיל. הרופאה הופתעה שבגילה יש לה שלבקת חוגרת. מאוד נלחצתי מהעניין. איך יכול להיות שגם קיבלה את המחלה בגיל קטן, גם חוסנה ועדיין עכשיו נדבקה בשלבקת חוגרת????..........

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שלבקת חוגרת אומנם לא אופיינית בגיל צעיר , אך קורית לעיתים, והיא גורמת פחות לכאבים מבמבוגרים. אולם הבהרה קצרה. לאחר שאנחנו חולים או מתחסנים נגד אבעבועות הוירוס נשאר בגופנו בצורה חבויה. תכונה זו משותפת לכל הוירוסים ממשפחת ההרפס , והוירוס של אבעבועות הוא אחר מהם. ולכן, כ"כ שכיח שלאנשים חוזר פצע מהרפס בשפתיים. בוירוס האבעבועות זה פחות שכיח שיש חזרה , אולם זה קןרה - יותר בגיל המבוגר אולם בכל גיל. כלומר, ביתך לא "נדבקה" שוב בוירוס , אלא הוא "התעורר". הסיבות לכך רבות, ופעמים רבות אנינו יודעים מה הסיבה , ובילדים אין צורך לברר מדוע, אם המחלה לא סוערת. בסיכומו של דבר, אם ביתך מחלימה והיא ילדה בריאה בד"כ , אין מקום לדאגה או לברור.

11/07/2018 | 20:38 | מאת: מור

שלום ד"ר, בבדיקות שעשיתי השבןע נודע לי שאני חולה בcmv (המחלה מתרחשת כרגע בגוף לראשונה). ברצוני לדעת,תוך כמה זמן צפוי הוירוס להתפרץ אצל בני בן השנה וחצי אם נדבק ממני? האם בטוח לעשות לו עכשיו חיסון גיל שנה וחצי נגד דלקת הכבד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זמן הדגירה של CMV כשלושה שבועות. אולם, יתכן שאפילו בנך - בעיקר אם הוא הולך לגן/פעוטון הדביק אותך, כיוון שבמרבית המקרים ילדים קטנים שנדבקים בCMV כלל אינם חולים. בקשר לחיסון לצהבת- אין כל בעיה , מדובר בוירוס אחר וכדאי לתת את החיסון

12/06/2018 | 16:28 | מאת: מיכל

ביתי בת 10 חודשים זוחלת רק על הגחון. היא יושבת לבד ומתהפכת לשני הכיוונים. יש בעיה בזחילה כזו ומה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלתך מופנית לפורום הלא נכון- מחלות זיהומיות בילדים. אולם, כרופאת ילדים אענה לך שעל פניו מהתיאור שלך , בעיקר אם היא מתיישבת לבד ולא רק יושבת , לא נראה שיש בעיה . אולם, פני לרופא/ת הילדים שלך שיתרשם ובמידת הצורך יפנה/תפנה אותך לפיזיוטרפיה על מנת לקדם את ילדתך בברכה, דר גילת לבני

04/05/2018 | 23:16 | מאת: רויטל

חום הולך וחוזר במשך כמה ימים היום ניתנה אנטיביוטיקה פעמיים בהפרש של 8 שעות היום עולה שוב

04/05/2018 | 15:03 | מאת: מעיין222

הי שלום בתי בת ה3 חולה המון בממוצע כל שבועים עולה חום פעם דלקת ריאות פעם שלשולים כל פעם משהו אחר פעם סינוסיטיס פעם וירוס יש לה שקד שלישי כימעט חסום באופן מלא נזלת ירוקה השאלה שלי האם זה נורמלי שילדה שנכנסה לגיל 3 תהיה חולה כל שבועים ? שהייתה בת שנה וחצי הייתה חולה אחת לחודש או חודש וחצי מה ההגיון שבגיל 3 היא חולה יותר האם צריך לבדוק כשל חיסוני ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן , לא רגיל שילדה בת 3שנים תהיה חולה כ"כ הרבה , ובודאי לא יותר מאשר סביב גיל שנה. מאידך גיסא, אם היתה סובלת מכשל חיסוני , שוב , סביר יותר שהיתה מתחילה לחלות בגיל צעיר יותר וברוב המקרים כשיש כשל חיסוני מולד , יש זיהומים משמעותיים הדורשים בד"כ אשפוז כיוון שהגוף מותקף ע"י וירוסים/חיידקים שבחלקם לא יגרמו לזיהום כלל באוכלוסיה בריאה , וכן כשנדבקים לגוף אין היכולת להתמודד ולכן ידים אלו בד"כ סובלים ממלות חמורות יותר ובד"כ מטופלים באשפוז. וכמו כן בד"כ לא גדלים היטב. לכן, לא סביר שביתך סובלת מכשל חיסוני - אם כי אני כותבת את הכל בהסתייגות כיוון שלא עברתי על תיקה הרפואי ולא בדקתי אותה. יחד עם זאת - יתכן כי חלק ממחלותיה נובעות מרגישות יתר בשילוב של שקד שלישי. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לנהל יומן מדוייק של מחלות החום לתקופה מסויימת , וכן יתכן שעם בוא הקיץ היא גם תחלה פחות. אם כל זאת לא יקרה הייתי פונה עם המידע שהזכרתי לרופא ילדים שיעבור על היומן והאבחנות עד כה וכן שוקלת הוצאת שקד שלישי. בריאות שלמה , גילת לבני

16/04/2018 | 13:57 | מאת: ברכה

שלום ד,ר, ילדהבת שנתיים, נפיחות ואודם בבלוטה, אבחון atypical mycobacterium/ קיימות 3 אופציות וקש לנו להחליט באיזו מהן לבחור...הוצאה ע"י ניקוז, ניתוח להוצאת הבלוטה או המתנה ארוכה עד שהבלוטה תבריא מה שעלול לגרום להדבקויות נוספות. מתקשים לבחור באופציה המתאימה. אשמח לעזרתך והסבר מה עדיף ביותר? יתרונות וחסרונות. תודה רבה מקרב לב! ממתינה לתשובתך.

בס"ד ביתי בת שנתיים בדיוק לא גמולה. לפני שבועיים וחצי החלה להתלונן על כאב בבטן או הפופיק. התלונות היו בגדר אמירה, לא נראה שסובלת, אמרה והמשיכה בעיסוקיה כרגיל, לא ניכר שינוי בהתנהגות, בתאבון, בשינה, נתנה שתן ויציאות. לא היה חום. גם האמירות לא היו תכופות, במהלך השבועיים אמרה שכואב 4-5 פעמים בודדות. לפני יומיים הרגשתי ריח חריף בשתן,בבדיקת שתן עם שקית ראו שיש דלקת ונתנו אנטיביוטיקה (סיפלקסין), טרם התקבלה תשובת תרבית. כבר אחרי יום ריח השתן עבר, לא אמרה שוב, מדי פעם אני רואה אותה לוחצת קלות את הבטן. א. האם יש סיכוי שמדובר בדלקת שעלתה גם לכליות? שכן כל הארוע נמשך כשבועיים וחצי עד קבלת אנטיביוטיקה? ב. האם יש צורך בברור כלייתי רחב יותר? ג. האם יש צורך בהמשך מעקב או טיפול אחרי סיום האנטיביוטיקה?(ניתנה לשבוע), או בדיקת דם או שתן חוזרת? ד. קיימת הקפדה על ניגוד נכון, האם יתכן שנדבקה מחיידקי צואה במידה ולא החליפו בזמן והצואה נכנסה גם לדרכי השתן? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי הנראה יש לביתך דלקת בשתן , על אף שאין זה ודאי , כיוון ש"שתן משקית" הוא בדיקה בעייתית - חיידקים שיש באזור, בגלל הקירבה למערכת העיכול יכולים "לזהם" את התרבית על אף שהשתן נקי. אבל, כיוון שביתך התלוננה והפסיקה להתלונן נניח שאכן היה זיהום. זיהום בשתן לא חום אינו מחייב ברור נוסף. כשהזיהום עולה לכליות יש חום גבוה וצמרמורת ולכן לא סביר שעלה לכליות או פגע בכליות. לאחר סיום האנטיביוטיקה אין צורך במעקב או בתרבית חוזרת , ובקשר לשאלתך האחרונה- קשה לדעת מדוע יש דלקת חד פעמית בשתן ואין צורך לעשות ברורים אם התופעה לא תחזור על עצמה בריאות שלמה דר גית לבני

09/04/2018 | 16:37 | מאת: אא

שלום רב, בני בן 3. לפי מספר שבועות החל להתלונן על כאבי בטן. במקביל החלה עצירות. לאחר 10 ימי עצירות קיבלנו מהרופא חוקן ביתי שעזר. אבל מאז העצירות חזרה והיציאות לא סדירות כלל. כאבי הבטן מתבטאים בבטן התחתונה - אזור תחילת הפין. היום ביצענו בדיקות דם והתוצאות מאוד מדאיגות אותנו. אני מצרפת את התוצאות. מה שהכי מדאיג - הוא ה B12 הגבוה * אבקש מענה מרופא/ה בלבד. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובה - היתה לי בעיה טכנית בפתיחת הקובץ המצורף. תשובות הדם הן תקינות , כולל ויטמין B12 כשהערך העליון הוא 1060 ולבנך 1067 - חריגה זניחה , ללא משמעות .הערכים האחרים שמופיעים באדום - תקינים כמעט כולם לילד בן 3ש' . החריגה המינימלית היחידה היא בכמות האאוזיונופילים(Eosinophils) שמעט גבוהים. לכשעצמו אין בכך בעיה , הם רק מרמזים לנו בערך שמופיע , שיש לבנך קצת נטיה "לאלרגיה". לא צריך לחפש אלרגיות , אבל יתכן שהוא נוטה קצת יותר לנזלת, שיעול , או קוצר נשימה . אני לא חושבת שלתלונות שתארת יש קשר לתוצאות בדיקות הדם הללו בריאות שלמה דר גילת לבני

28/03/2018 | 01:39 | מאת: מורני

שלום ביתי נולדה חיובית לcmv אבל לאחר בדיקות אסיפטומטית השאלה לחסן כרגיל ? לדחות ? יש דברים שכדאי לדחות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן, אין שום מניעה מלחסן את ביתך, או לדחות חיסונים. כמובן משמח לדעת שהיא אסימפטומטית חג שמח!

תודה על תשובתך המסבירה ומהירה.

ביתי בת חמישה חודשים.לפני שבועיים שרטה את עצמה בלחי.עדיין קיימת שריטה. אפשר למרוח שמן נבט החיטה על המקום? תודה

שלום, אם המקום נראה נקי וסגור ונשאר רק גלד בצורה של "פס" לא נראה לי שיש בעיה במריחת שמן. בברכה גילת לבני

22/01/2018 | 19:44 | מאת: מיכל

שלום בתי בת 3.10 סובלת כבר 9 ימים מחום גבוה, שיעול עם ליחה ונזלת. שלשום ערכו לה בדיקות דם נוספות וקיבלנו את התוצאות הבאות: CMV IgG Positive CMV IgM Positive שאלה ראשונה - האם החום הגבוה שנע בין 38-40 כבר 9 ימים אופייני למחלה זו? אם כן כמה זמן זה אמור להימשך? שאלה שנייה - האם יש טיפול כלשהו מעבר לתרופות להורדת חום שיכול לסייע לה להתגבר על הוירוס? שאלה שלישית - האם את ממליצה לבצע בדיקות לצורך מעקב בזמן המחלה?(לדוגמא תפקודי כבד וכד') תודה רבה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלותייך - 1. חום גבוה יכול להיות מCMV . 2.אין תרופה רלוונטית לווירוס . 3. אם הילדה תחלים בקרוב תוך מס ימים ותפקודי הכבד תקינים כרגע אין צורך לחזור עליהם. בריאות שלמה, גילת לבני

שלום רב, האחיין שלי ננשך לפני 3-4 שבועות על ידי אוגר. לפי כשבועיים היו לו שלשולים וחשבו שזה זיהום חולף. לפני כשבוע אושפז עם חום של כ 40 מעלות ותחושת שריפה בשתן. הרופאים טענו שזה דלקת בדרכי השתן ונתנו אנטיביוטיקה שלא הועילה והם החליפו אותה פעמיים. עדיין חום גבוה. בינתיים בדיקת שתן שללה המצאות דלקתבדרכי השתן. אחותי אמרה שהוא מטפל באוגר אבל לא ציינה שננשך והצוות הרפואי צחק עליה. בינתיים האנטיביטיקה לא עוזרת. החום יורד ועולה בחזרה. לא יודעים מה יש לו ושולחים לבדיקותדם. האםזו יכולה להיות מחלה זאונטית? למי אפשר לפנןת כי נראה שהצוות אפילו לחשוב על הנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

תיקון לא היו שלשולים אלא חולשה וחוסר תיאבון מוחלט

הסיכוי למחלה זאונוטית שעולה מהתיאור שלך הוא בסבירות נמוכה. כיוון שהילד מטופל בביה"ח להבנתי , יהיה זה שטחי וחסר אחריות שאתן תשובה מדוייקת יותר ללא תוצאות הבדיקות שנעשו עד כה. אם יש לכם ספק , בקשו התערבות של מומחה למחלות זיהומיות . בברכת בריאות שלמה דר גילת לבני

שלום. ביתי בת שבועיים. היום סטעות הוכנה לה מנת סימילאק בבקבוק לא נקי. מדובר על בקבוק ש10 שעות לפני אכלה ממנו ולא נשטף בסבון או מים כלל..לאחר מכן בטעות הוכנה בה מנת סימילאק שוב. עד כמה זה מסוכן בגיל כזה? למה עלי לשים לב? חום/ שלשול/ הקאות/ זיהום ותוך כמה זמן יכול חלילה להתפתח משהו/ זמן דגירה? חוששת מאד

לקריאה נוספת והעמקה

יש לצערי סיכוי לזיהום. שימי לב אם יש חום/שלשול/ או הקאה . בדכ יקח 24-48 ש' . אם הן יחלפו אפשר בפי הנראה להרגע.

בני, בן השנה ו 5 חודשים כרגע מאושפז בשל חשד לאוסטאומיאליטיס בעצם הקלביקולה...( עבר סונר עם בו עלה חשד לצלוליטיס וצילום בו לא נראה שבר אך יש אירגולריות קלה בעצם, שלא בטוחים אם בכלל קיימת. רופא הילדים מעונין לבצע מיפי העצמות. מאוד מאוד חוששת מהבדיקה בשל עוצמת הקרינה הגבוהה ... לשאלתי, האם אפשר לדלג על הבדיקה, להניח שמדובר באוסטאומיאליטיס ולהתחיל לטפל ל חודש? ברור לי שלמתן ארוך טווח של טיפול יש גם השלכות, אבל אולי הן עדיפות על פני חשיפה גבוהה לקרינה לילד כך כך צעיר? הרי רוב הסיכויים הם שבכל מקרה מדובר באוסטאומיאליטיס.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן השאלה של הצורך במיפוי עולה שוב ושוב . לאחרונה, בחלק מבתי החולים בתמונה קלאסית של אוסטאומיאליטיס לא עושים מיפוי. אפשרות נוספת לאבחנה היא ביצוע mri אולם זו פרוצדורה שכרוכה בהרדמה מלאה . מיפוי אכן כרוך בקרינה אבל יש שאלה האם היא מאוד משמעותית. במקרה של בנך , כיוון שבקלוויקולה אוסטאומיאליטיס לא שכיח גם אני הייתי רוצה הוכחה שאכן מדובר באוסטאומיאליטיס .

תודה רבה לך על תשובתך. הייתי שמחה לדעת מהן שאר האבחנות המבדלות שיכולות להיות במקרה שלו (אירגולריות בעצם הקלוויקולה)?. אם רואים שיפור מבחינת השימוש ביד על האנטיביוטיקה שהוא כרגע מקבל(צפליזין) האם זה מחזק את ההשערה שמדובר באוסטאומיאליטיס או שיש אבחנות אחרות להן טיפול שונה?

אכן התגובה לטיפול מחזקת את האפשרות שאכן מדובר באוסטאומיאליטיס, עדיין מיפוי יראה אם יש סימני דלקתאו אולי בעיה אחרת בעצם הבריח שגורמת לאירגולריות. מציעה שתדוני עם הרופאים המטפלים על ההכרח שבביצוע המיפוי

07/12/2017 | 10:40 | מאת: adi

שלום רציתי לדעת האם מותר להניק תינוק שזה עתה נולד כשלאמא יש CMV פעיל? כמו כן האם יש מניעה לילד בן שנה וחצי שחולה בוירוס ומפריש אותו להתקרב לתינוקת בת כמה ימים? תודה רבה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ מקובל שאמא חולה ב CMV מסכנת את תינוקה רק אם הוא פג, ואז יכולה להופיע מחלה כמו כשהאמא חולה בזמן ההריון. כלומר מחלה משמעותית לעיתים עם השלכות לטווח ארוך. בילוד בריא שנולד במועד -יתכן שידבק אבל אז התסמינים יהיו כמו של הרבה מחלות ויראליות - חום, דלקת גרון, תתכן הפרעה בתפקודי כבד - אבל המחלה תחלוף. לגבי השאלה השניה - אני הייתי נמנעת מלתת למישהו חולה להתקרב/לגעת בתינוקת בת מספר ימים.

05/11/2017 | 09:45 | מאת: אפרת

שלום, לבן שלי יש תולעים כבר כמעט חודש היה שבוע שהיה חום כל יום בערב 38.2 ובבוקר היה בסדר שלשולים יום כן יומיים לא... בדיקת דם עשה ויצא 20% Eosinophils % . 23.3 Eosinophils % confirm. Neutrophils % confirm 28 הרופאה נתנה ורמוקס 5 CC לשלושה ימים ועוד שבוע מנה 1, ביום השלישי עשה קקי והיה תולעים חיות ומתות ,, עדיין יש תולעים היתכן?? חום כבר אין מהיום הראשון של המנה. בנוסף יש לי תינוק בן שנה וחצי שנדבק האם מותר לתת לו ורמוקס (כתוב רק בגיל שנתיים)...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בתיאור המחלה אצל בינך אתה מתאר- תולעים, חום , שלשולים וספירת אאוזינופילים גבוהה. אני מניחה שראיתם תולעים , אבל בהנחה שמדובר באותן תולעים קטנות שנראות בלילה וגורמות לגרד - הן אינן גורמות לחום, לא לשלשולים , ולא לספירת אאוזינופילים גבוהה. צריך לטפל בתולעים אולם לחפש סיבה אחרת לשאר התופעות. ובקשר לאחיו בן השנה וחצי - אומנם כתוב רק מגיל שנתיים אבל רוב רופאי הילדים מטפלים גם בצעירים יותר. כדי להיפטר מהתולעים כדאי שכל בני הבית יטופלו במקביל, ומיד לאחר מכן יש להחליף את כל המצעים, מקווה שיעזור.

27/09/2017 | 10:40 | מאת: נטע

היי, קצת בלחץ ואשמח לתשובה בהקדם.. יש לי תינוק כמעט בן שלושה שבועות. חיממנו לו אתמול חלב שאוב ואחרי שהוא כבר אכל, שמנו לב שחלק גדול מהכמות נשפך אל תוך המים שבהם חיממנו את החלב (מים חמים מהברז, לא סוננו ולא הורתחו כי משמשים רק לחימום הבקבוק). אני מניחה שזה אומר שחדרו גם מים כאלה אל תוך הבקבוק. זו פעם ראשונה ששמנו לב אבל ייתכן שזה אומר שהבקבוק לא היה אטום עוד קודם ומדי פעם היו חדירות כאלה. האם זה מסוכן? צריך לעשות חיסון כלשהו? לגשת לבדיקה כלשהי בהקדם? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מאוד לא ברור לי מה גרם לחלב להישפך לתוך המים. מאוד לא סביר שיש תקלה בבקבוק ,והדרך לבדוק זאת - לשים מים בבקבוק ולהניח אותו על השיש . אם יש בו חתכיםהמים יטפטפו על השיש..קשה לדעת כאמור מה גרם לכך , ולכן לא ברור לל שמים חדרו לבקבוק. בכל מקרה, אין מה לעשות כרגע. אין חיסון או טיפול . אם הילד יתחיל לשלשל , או להקיא , או יראה כל סימן לא רגיל שתפי את הרופא שלך במידע.

22/09/2017 | 12:58 | מאת: שלומית

שלום רב. האם ניתן לחסן ילדה נגד שפעת בזמן שעוברת טיפול נגד כלבת לאחר נשיכה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לתת חיסון שפעת , והחיסונים אינם מפריעים אחד לאחר. אולם, כיוון שאנחנו רק בתחילת העונה ויש עוד זמן כנראה עד שיהיו מקרי שפעת רבים אני חושבת שהייתי ממתינה כיוון שלכל אחד מהחיסונים יתכנו תופעות לוואי, שאומנם אינן משמעותיות אבל יכולות לגרום להרגשה לא טובה. אני חושבת שהייתי מסיימת את הטיפול נגד כלבת ואז מחסנת את הילד/ה

01/09/2017 | 16:36 | מאת: עמית

שלום, בני בן 17 מועמד לניתוח וריקוצלה בעוד כשבוע. בבדיקת דם לקראת הניתוח התגלה borderline IGM EBV, IGG EBV negative, EBNA EBV negative. CMV IGG + IGM negative נאמר לנו שהוא נמצא בתחילת מחלה, אין לדעת מתי ואיך תתפתח. כרגע מרגיש בסדר. האם הניתוח יכול לגרום להתפרצות המחלה או החמרת ההחלמה מהניתוח או לגרום לסיבוכים מהמחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מאוד מוזר לי שלקחו בדיקות דם לEBV +CMV לפני הניתוח, ואכן התשובה מבלבלת. בהנחה שבנך חש בטוב פרט לבעייה שלשמה הוא מנותח הסבירות שהוא מתחיל מחלה משמעותית לא מאוד סבירה. נוגדן מסוג IGM עולה לעיתים באופן לא ספציפי וקשה להבין מה משמעות התוצאה. הייתי הולכת לרופא לבדיקה גופנית מקיפה ואולי מוסיפה בדיקות תפקודי כבד אם לא נלקח לאחרונה . כמו כן אפשר לשקול לקחת בדיקת נוגדנים חוזרת (במידה ותשובה תחזור לפני תאריך הניתוח). רק אם תהיה מגמה של שינוי ,כמו תשובה של IGM חיובי חזק ולא גבולי , רק אז הייתי דוחה את הניתוח. בהצלחה !

לבן שנולד לי לפני שבועיים . עליה ברמת הבילרובין הישיר כיום עומד על 7 .עברנו סדרת בדיקות . נעשו לו 3 בדיקות אולטרה סונד במהלכם לא הצליחו לראות את כיס המרה . רוב בדיקות הדם תקינות .התינוק אוכל סדיר יושן טוב והצואה שלו בצבע רגיל ללא צבע לבן . צואה חרדלית חומה . הרופאים ברמבמ החליטו שצריך לעשות לו פיופסיה בכדי להבין אם כן יש חסימה או לא ואם יש בעיה נוספת בכבד . מבקש את עזרתכם בנושא והשאלה שלי האם מדובר במחלה קשה . האם יש דרך לאבחן את הבעיה בטרם ההחלטה לעשות ניתוח קאסי שלצערי לרוב נגמר בכישלון וסבל מיותר . האם צבע הצואה הטבעי מצביע על תקווה כלשהי או שהוא שולי מאחר ולא נצפה כיס מרה . מרגיש אבוד עצה

שלום רב, השאלה אנינה מתחום המחלות הזיהומיות בילדים. אבל, אתייחס בקצרה לכמה נקודות- 1.אין לי את הנתונים של בילירובין ישיר ולא ישיר2. אני מניחה ואפילו יודעת שברמבם יש רופאים מצויינים ואם הם דיברו איתכם על קסאי אז כנראה יש בילירובין ישיר גבוה. 3. בניתוח עצמו , לפני שמחליטים אם לעשות ניתוח ע"ש קסאי בודקים קודם את דרכי המרה , כך שלא עושים במרבית, מרבית המקרים ניתוח מיותר 4. אם אתם רוצים חוות דעת נוספת, יש בביח שניידר מחלקת גסטרו מצויינת , וכן מנתח כבד מעולה , אז אתם יכולים לנסות ןלפנות אליהן. בהצלחה בהמשך, גילת לבני

10/08/2017 | 08:07 | מאת: עדי

שלום. בני חטלה cmv פעיל ובדיקת שתן נמצא כי עדיין מפריש את הוירוס. אני בשבוע 22 להריון ואינני מחוסנת. מקפידה על היגיינה אך היום בחוסר תשומת לב היה לי מגע ישיר עם הרוק ללא הקפדה על שטיפת ידיים. האכלתי את בני ביד שלי והיא נגעה המון בפה שלו וברוק שלו. אחכ לא שטפתי ידיים. לאחר חצי שעה הכנתי לי כריך כשהידייים שלי אינן נקיות. אני יודעת שאמנם תוך חצי שעה הרוק התייבש שלי על היד אך הוירוס עדיין שורד ואני מממש מפחדת מהדבקה. כעת עלי לחכות לפחות 3 שבועות לביצוע בדיקת דם. עד כמה סביר הדבקה שלי בסיטואציה כזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה לדעת בכל מקרה פרטי, מה שיעור ההדבקה. רוב האוכלוסיה שחיובית (מחוסנת ל CMV ) אינה יודעת ממי ואיפה נדבקה. כיוון שבנך מפריש את הוירוס בשתן חשוב שתהיי במעקב, דהיינו, בדיקה עוד 3 שב' , נשמעת כמהלך הגיוני. מאחלת לך בריאות שלמה והמשך הריון קל, גילת לבני

09/08/2017 | 11:14 | מאת: אמא

שלום הבן שלי בן 4 ושלושה חודשים. בחודשים האחרונים היה חולה הרבה (סטרפטוקוק, מחלות גרון, מחלות אזניים, מחלות חום, אבעבועות רוח). הוא עשה בדיקות דם ראשונות בתאריך 15.6.17 ונמצא ebv-igm borderline ebv ebna igg positive 300< בבדיקות חוזרות מתאריך 27.7.17 נמצא ebv-igm positive ebv ebna (igg) positive 300< הוא עדיין חלש ועייף, מתלונן על כאבי רגליים, אזניים וראש. נבדק מספר פעמים על ידי רופאי ילדים שונים. 2 רופאים טוענים שיש לו מחלת הנשיקה ושני רופאים אחרים טוענים שהיא היתה בעבר. מה דעתך? האם יש לו מחלת נשיקה פעילה? מה יכול להסביר את התוצאה החיובית גם ל- IGM וגם ל EBNA?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, EBV הוא חלק מקבוצת וירוסים מסוג הרפס . נוגדן ה IGM לא תמיד ספציפי ויכול לעלות כשיש זיהום מוירוס אחר בקבוצה,(לדוגמא CMV), לעיתים אפילו מוירוס שאינו בקבוצה זו, ובנוסף - במהלך חיינו יתכנו עליות לא ספציפיות בנוגדן ה IGM כשאין לכך בהכרח משמעות. אני מצדדת ברופאים שטוענים שילדך חלה לפחות לפני מס' חודשים. EBNA - עולה בין 4-6 חודשים לאחר הופעת המחלה . והוא יותר ספציפי מנוגדני הIGM . יתכן ובנך מחלים לאיטו מצבר מחלות , אך אם לא יחול שיפור יש לבדוק אותו שוב . בברכת בריאות שלמה דר גילת לבני

03/08/2017 | 21:15 | מאת: סבתא מודאגת

נכדי בין שנתיים וחצי חלה במחלת הנשיקה ובנוסף גם דלקת גרון עם סטרפטוקוקוס. אחרי שבוע כבר אין לו חום אבל הוא מזיעה בצורה קשה גם המנוחה. האם זו תופעה שכיחה במחלה זו או שיש צורך לפנות לבירור דחוף . תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לסבתא המודאגת, הזעה יכולה להיות סימן למחלת הנשימה, אולם למחלות אחרות גם. אני לא חושבת שצריך "לרוץ" לרופא , אולם כדאי ללכת לרופא שיתרשם מהילד , וישקול לקחת בדיקות דם לפי מצבו. בברכת בריאות שלמה, דר גילת לבני

10/07/2017 | 10:02 | מאת: נורית

יש לי תינוקת בת שנה, היה לה וירוס, האחות בקופת חולים נתנה לי את המדחום ללא כיסוי להכניס לטוסיק, היא שכחה לשים ניילון מגן על המדחום. האם יש סכנת הדבקות במחלות והאם אני צריכה לעשות לה בדיקות האם איידס יכול לעבור דרך המדחום?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך