הםא אני צריך לדאוג לגביי זה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

02/11/2018 | 12:09 | מאת: עידן

שלום ד"ר. רציתי לשאול אותך בבקשה שאלה שקשורה לכלבת, אך לפניי זה ארצה לציין את היסטוריית החיסונים שלי כנגד כלבת: בתאריך 16.9.18, התחלתי טיפול נגד כלבת בעקבות חשד לחשיפה. הטיפול הסתיים בתאריך 30.9, ובתקופה הזאת קיבלתי 4 חיסונים סך הכל מסוג Verorab. יומיים לאחר מכן, בתאריך 1.10, היה חשש נוסף לחשיפה לכלבת, והפנו אותי לקבל 2 חיסונים נוספים מסוג Verorab. המחסנים היו מאוד מופתעים שהפנו אותי בכזאת קלות לקבל 2 חיסונים נוספים מכיוון שעברו רק יומיים מהטיפול שקיבלתי, אך הם חיסנו אותי בכל זאת. ככה יצא מצב שקיבלתי סך הכל 6 חיסונים מסוג Verorab מהתאריך 16.9 עד התאריך 4.10. עברו מאז המנה האחרונה שקיבלתי כמעט 29 ימים. לנושא: עברתי אתמול ניתוח ברגל ימין בבוהן שבו נאלצו לכרות לי חלק מהציפורן ברגל. הניתוח כלל כמובן הרדמה של אזור הבוהן באמצעות זריקה. כמות הדם שירדה היא גדולה מאוד מן הסתם, מכיוון שכרתו לי חלק מהציפורן של הבוהן. התייעצתי בעברי עם פרופסור איתמר גרוטו שהוא מנהל את שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, והוא אמר לי שכל עוד לא הייתה לי חשיפה של נשיכה עם דם, אין צורך להתחסן פעם נוספת והחיסונים שקיבלתי אמורים לכסות אותי במקרה של ליקוק של פצע פתוח או שריטה על ידי חשד של חיה נגועה. מה שכן, הוא אמר לי שאם אני יודע בוודאות שחיה נגועה בכלבת ליקקה אותי על פצע פתוח או שרטה אותי, מומלץ להתחסן פעם נוספת. השאלה שלי היא כזאת: באזור בו אני גר יש המון תנים ואני גר באזור הצפון. הכלב שלי שתה מקערת המים שלו ורייר לאחר חצי דקה בערך על הרגל שלי איפה שעשיתי את הניתוח וישר רצו לי סרטים בראש שאולי תנים נגועים בכלבת שתו מהקערת מים שלו. מה שאני רוצה לשאול בבקשה זה 4 דברים: 1. במידה ותנים נגועים בכלבת שתו מהקערה של הכלב שלי, לאחר מכן הכלב שלי שתה מקערת המים ואז הוא רייר לי על האזור בו עשיתי את הניתוח, האם החיסון אמור לכסות אותי? 2. האם גודל הפצע ועומק הפצע משפיע על רמת הסיכון להידבקות בכלבת במידה ונגע בפצע רוק נגוע? 3. האם כמות הרוק משנה? הכמות שהכלב רייר עליי זאת לא כמות רוק אדירה אבל גם לא טיפה של רוק. 4. אני לא יכול לשטוף את האזור מכיוון שהוא חבוש ואסרו עליי בתכלית האיסור לפתוח את אזור החבישה עד מחר בערב. האם זה עדיין פוגע בי בחסינות? המון תודה בכל מקרה :)

עידן שלום, נראה שעוברים עליך זמנים לא קלים. לפי תאור המקרה כרגע - אני בהחלט לא חושבת שיש מקום לדאגה. אולם, הן בארץ והן בעולם מקובל שהחלטות על מתן חיסונים לכלבת נתונות בידי נציגי משרד הבריאות . כיוון שכבר היה לך קשר עם דר גרוטו , אם אתה מוגאד פנה אלין לקבלת הנחיות מדוייקות. החלמה מהירה גילת לבני

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים