הנקה עם CMV פעיל והדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

07/12/2017 | 10:40 | מאת: adi

שלום רציתי לדעת האם מותר להניק תינוק שזה עתה נולד כשלאמא יש CMV פעיל? כמו כן האם יש מניעה לילד בן שנה וחצי שחולה בוירוס ומפריש אותו להתקרב לתינוקת בת כמה ימים? תודה רבה עדי

בד"כ מקובל שאמא חולה ב CMV מסכנת את תינוקה רק אם הוא פג, ואז יכולה להופיע מחלה כמו כשהאמא חולה בזמן ההריון. כלומר מחלה משמעותית לעיתים עם השלכות לטווח ארוך. בילוד בריא שנולד במועד -יתכן שידבק אבל אז התסמינים יהיו כמו של הרבה מחלות ויראליות - חום, דלקת גרון, תתכן הפרעה בתפקודי כבד - אבל המחלה תחלוף. לגבי השאלה השניה - אני הייתי נמנעת מלתת למישהו חולה להתקרב/לגעת בתינוקת בת מספר ימים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים