מנשקת בעלת הרפס שפתיים לתינוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

17/03/2019 | 17:09 | מאת: אנונימית

שלום, דודה באה לבקר ונישקה את בני בן השבועיים בידיים שלו כאשר יש לה שארית של הרפס בשפתיים, כלומר ההרפס כבר ללא שלפוחיות. היינו אצל רופא וזה ביקש להיות במעקב בשבועיים הקרובים לבדוק שלא יוצאים נגעים ואף שהילד לא ישנוני מידי וחסר תאבון אפטי. מה הסיכוי שאכן נדבק? מהם דרכי הטיפול במידה וחלילה נדבק? מהם סימני האזהרה שעליי לטוס למיון?

סביר להניח שתינוקך לא נדבק, אם הנגעים היו יבשים. בכל מקרה, אם יופיעו שלפוחיות על פני הפנים שלו או בכל מקום אחר - יש לגשת לרופא. כמובן כמו בכל ילוד בגילו- אם יעלה חום צריך להיבדק באופן מיידי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים