סימן שאלה מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

09/08/2017 | 11:14 | מאת: אמא

שלום הבן שלי בן 4 ושלושה חודשים. בחודשים האחרונים היה חולה הרבה (סטרפטוקוק, מחלות גרון, מחלות אזניים, מחלות חום, אבעבועות רוח). הוא עשה בדיקות דם ראשונות בתאריך 15.6.17 ונמצא ebv-igm borderline ebv ebna igg positive 300< בבדיקות חוזרות מתאריך 27.7.17 נמצא ebv-igm positive ebv ebna (igg) positive 300< הוא עדיין חלש ועייף, מתלונן על כאבי רגליים, אזניים וראש. נבדק מספר פעמים על ידי רופאי ילדים שונים. 2 רופאים טוענים שיש לו מחלת הנשיקה ושני רופאים אחרים טוענים שהיא היתה בעבר. מה דעתך? האם יש לו מחלת נשיקה פעילה? מה יכול להסביר את התוצאה החיובית גם ל- IGM וגם ל EBNA?

שלום, EBV הוא חלק מקבוצת וירוסים מסוג הרפס . נוגדן ה IGM לא תמיד ספציפי ויכול לעלות כשיש זיהום מוירוס אחר בקבוצה,(לדוגמא CMV), לעיתים אפילו מוירוס שאינו בקבוצה זו, ובנוסף - במהלך חיינו יתכנו עליות לא ספציפיות בנוגדן ה IGM כשאין לכך בהכרח משמעות. אני מצדדת ברופאים שטוענים שילדך חלה לפחות לפני מס' חודשים. EBNA - עולה בין 4-6 חודשים לאחר הופעת המחלה . והוא יותר ספציפי מנוגדני הIGM . יתכן ובנך מחלים לאיטו מצבר מחלות , אך אם לא יחול שיפור יש לבדוק אותו שוב . בברכת בריאות שלמה דר גילת לבני

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים