תחילת מחלת הנשיקה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

01/09/2017 | 16:36 | מאת: עמית

שלום, בני בן 17 מועמד לניתוח וריקוצלה בעוד כשבוע. בבדיקת דם לקראת הניתוח התגלה borderline IGM EBV, IGG EBV negative, EBNA EBV negative. CMV IGG + IGM negative נאמר לנו שהוא נמצא בתחילת מחלה, אין לדעת מתי ואיך תתפתח. כרגע מרגיש בסדר. האם הניתוח יכול לגרום להתפרצות המחלה או החמרת ההחלמה מהניתוח או לגרום לסיבוכים מהמחלה?

שלום, מאוד מוזר לי שלקחו בדיקות דם לEBV +CMV לפני הניתוח, ואכן התשובה מבלבלת. בהנחה שבנך חש בטוב פרט לבעייה שלשמה הוא מנותח הסבירות שהוא מתחיל מחלה משמעותית לא מאוד סבירה. נוגדן מסוג IGM עולה לעיתים באופן לא ספציפי וקשה להבין מה משמעות התוצאה. הייתי הולכת לרופא לבדיקה גופנית מקיפה ואולי מוסיפה בדיקות תפקודי כבד אם לא נלקח לאחרונה . כמו כן אפשר לשקול לקחת בדיקת נוגדנים חוזרת (במידה ותשובה תחזור לפני תאריך הניתוח). רק אם תהיה מגמה של שינוי ,כמו תשובה של IGM חיובי חזק ולא גבולי , רק אז הייתי דוחה את הניתוח. בהצלחה !

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים