חיסון לחצבת ושלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

16/10/2018 | 20:19 | מאת: גיל

בת 60 מעונינת לעשות חיסון לחצבת ושלבקת חוגרת.ידוע לי שהחיסונים הללו מוחלשים ולא מומתים ולכן שאלתי האם יש מניעה שאקבל אותם כאשר אני מטפלת וקרובה לנכדיי שהם בגיל שנה וביתי בהריון בשבוע 33. האם אני מסכנת אותם? מה עלי לעשות? תודה

אענה על כל שאלה בנפרד - לבני גילך מומלץ לקבל חיסון נגד חצבת במידה והם טסים לחו"ל , אולם גם אם את לא טסה ניתן ואולי אף מומלץ להתחסן - אולם הייתי בודקת קודם שנכדך חוסן (בגיל שנה הוא אמור לקבל את החיסון הראשון מבין שניים נגד חצבת. ) לגבי ההרפס זוסטר אני חושבת שעדיף לחכות שביתך תלד , וכמו כן בקרוב יהיה חיסון יעיל הרבה יותר נגד זוסטר - סיבה נוספת שבגללה כדאי להמתין . בריאות שלמה , גילת לבני

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים