דלקת גרון - אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

04/10/2018 | 22:18 | מאת: שחר

ד"ר גילת שלום, לאחר יומיים של חום קפצתי לרופא המשפחה עם ביתי בת השנה וחצי. לאחר בדיקה החליט הרופא שיש לה דלקת גרון ונדרש אנטיביוטיקה. בשל רגישות במשפחה נתנו 2 מ"ל בלילה ולמחרת בבוקר לא היה יותר חום. הרופא לא לקח משטח גרון בכדי "לא להעביר את הילדה סבל מיותר". כרגע (כבר יומיים) מקבלת פעמיים ביום 7 מ"ל של מוקסיויט פורטה 250 למשך 10 ימים. האם יכול להיות שזו מחלה ויראלית והילדה מקבלת אנטיביוטיקה לחינם? איך לבדוק זאת? תודה רבה.

שחר שלום, שאלת שאלה מצויינת - לילדים עד גיל שנתיים , בכלל ובד"כ עד גיל 3 לא מומלץ לתת כלל אנטיביוטיקה לדלקות גרון (או בעברית נכונה דלקות לוע) כיוון שמדובר בדלקת ויראלית ולא חיידקית. ועל אחת כמה וכמה לתת אנטיביוטיקה ללא משטח- דבר שאינו נכון בכל מקרה ובכל גיל בילדים. כלומר, סבירות גבוהה ביותר שביתך מקבלת אנטיביוטיקה לחינם. לאחרונה יצאו הנחיות מישראל על טיפול בדלקות גרון- לוע , שזמינות לכל רופא. את יכולה בעדינות ליידע את רופאך במידע הנ"ל .

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים