שאלות בעניין CMV בתינוקת בת 7 חודשים וילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

05/08/2018 | 14:31 | מאת: עדי

שלום ביתי בת 7.5 חחודשים וישנו איזשהו חשד לבעית שמיעה. היות ואינה ממלמלת כמעט.רופא אאג ורופא ילדים הפנו אותי לבדיקת שמיעה שלא עברה בהצלחה וכעת הופנתה לבדירקת BERA אחד החשדות שעלו הן שביתי נדבקה בהיותה בת כמה ימים בCMV מבני הגדול- הוא חלה בתקופה בה הייתי בהריון. אני לא מחוסת לCMV כלומר IGM IGG שליליים ..אך לאורך כל ההריון ביצעתי בדיקות שם ונותרתי שלילית. בבדיקות שתן שבני עשה לאחרונה נראה שהוא עדיין מפריש את הוירוס( עברה מעל שנה מאז שחלה) שאלותי: 1.במידה וביתי נדבקה ישירות מבני כשהיתה בת כמה ימים/שבועות- האם זה יכול בשלב כזה עדיין לגרום לבעיות שמיעה/חרשות? 2.נניח וביתי אכן נדבקה..היום..היא כבר בת 7.5 חודשים- האם בדיקת שתן תעיד בשלב כזה אם נדבקה או לא? או רק בדיקת דם? 3.האם העובדה שבני חלה לפני מעל שנה ועדיין מפריש את הוירוס בשתן בבדיקות עוקבות כל כמה חודשים - האם מסוכן לו?הוא אסימפטומטי.. האם עדיין מדבק? האם דורש טיפול? יש לציין כי בני בן שנתיים וחצי..חלה בגיל שנה וקצת תודה רבה

שלום, אנסה לענות על כל שאלותייך -1. אם את היית שלילית כל ההריון עד סופו , לא סביר שביתך נדבקה במהלך ההריון. 2. פגיעה בשמיעה נגרמת מCMV רק במהלך ההריון, לעיתים נשאלת השאלה בפגים יונקים מאם חולה , אולם ביתך להבנתי לא היתה פגית , ושוב את לא חלית ולכן לא סביר להניח שנדבקה ממך בשום שלב. 3. אין בדיקה בגיל 7.5 חודשים שתוכל להוכיח הדבקה בשלב ההריון - לא דם ולא שתן. 4. ההפרשה בשתן אצל ילדים יכולה להימשך חודשים, וכן לעיתים ילדים נדבקים בגיל הגן ממספר זנים של CMV ולכן יכולים לחזור ולהפריש את הוירוס , בנוסף הוירוס יכול לעבור "ראקטיבציה" ואז להיות שוב מופרש בשתן . אם יש את הוירוס בשתן אז מי שנוגע בהפרשות של הילד יכול להידבק . אבל חשוב לזכור שחלק גדול מילדי הגן נדבקים בוירוס בשנים הראשונות לחיים. בשלב זה נראה לי שהשלב הבא הוא בדיקת הBERA שחשובה מאוד לברור בריאות שלמה, גילת לבני

06/08/2018 | 08:26 | מאת: עדי

ראשעת תודה רבה על תגובתך! שנית- בני (שחלה כבר לפני שנה וחצי כמעט ועדיין מפריש את הוירוס בשתן) הופנה למרפאת מחלות זיהומיות בתל השומר כדי לברר אם העבודה שעדיין מפריש אותו דורשת טיפול רפואי( אני מעדיפה להמנע מלקחת אותו למרפאה שם כדי שחלילה לא יידבק שם במשהו אחר) האם יש צורך בטפול כלשהו? או שפשוט אין טעם להתעסק בזה וכל עוד מרגיש טוב וחיני..אפשר להתעלם מהעובדה שעדיין מפריש? תודה רבה שוב

להערכתי זה מיותר , ואין שום צורך או אינדיקציה לטפל בו

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים