חיידק בעצם הבוהן לא מגיב לאנטיביוטיקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

03/02/2019 | 22:14 | מאת: עדי

דר לבני שלום, נערה בת 13, כחודש לאחר ניתוח להוצאות ציפורן חודרנית, נטלה כבר אנטיביוטיקה דרך הפה: צפוויט פורטה 500 5ימים, אוגמנטין 7ימים, זינת 6ימים, ואנטיביוטיקה דרך הוריד: 7ימים אוגמנטין, ו7ימים דאלאצין דרך הוריד. החיידק עדיין לא הובס, גרם להרס בעצם בבוהן, ועדיין, לאחר ניתוח הטרייה יש דלקת בעצם, איזה אנטיביוטיקה מתאימה כעת?

03/02/2019 | 22:17 | מאת: עדי

עברנו כבר 2 בתי חולים במשך חודש וחצי

03/02/2019 | 22:18 | מאת: עדי

לא נראה שיפור

עדי שלום, אני מבינה שביתך מטופלת בבי"ח. כדי להבין איזה אנטיביוטיקה מתאימה יש לבודד את החיידק שגורם לזיהום. לקחת דגימה לתרבית ואם אין צמיחה לבדוק ע"י PCR במה מדבר. (בדיקה זו מוצאת את DNA של החיידק, כך שגם אם ניתן טיפול אנטיביוטי יש סיכוי טוב לזהות את החיידק.) גם אם מדובר בMRSA יש כמה אופציות טיפוליות אולם התייחסות שלי תהיה לא מקצועית כשאין לי מידע איזה חיידק זוהה ואם אבחנו במעבדה מהי האנטיביוטיקה המתאימה

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים