תולעים עקשניות ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

23/01/2019 | 10:59 | מאת: דנה

בת 5, סובלת מתולעים טופלה ע"י ורמוקס אבל התולעים חוזרות... טופלה במינון גבוהה יותר +טיפול מונע כל המשפחה, חזרו... בבדיקת צואה התגלה טפיל blastocytis sp רופא הילדים אמר שלא מטפלים, אבל לאחר הישנות התולעים החליט לטפל בפלאג'יל 14 יום .היא כבר ביום האחרון לטיפול ועדיין מתלוננת כל ערב על גרד ואני גם מוציאה לה... מה עושים ?

ערב טוב, אכן הדבקה חוזרת בתולעים ידועה בקרב ילדים והתרופה היחידה היא וורמוקס. יש כמה שיטות טיפול (שתי מנות בהפרש של 10 ימים בין המנות, או 3 ימים רצוף) וכן לטפל בבני המשפחה. צדק רופא המשפחה שלך בתחילה, לא מטפלים ב blastocystis ולא צפוי שהטיפול בפלג'יל יטפל בתולעים. יש לטפל בתולעים, להחליף מצעים ולקוות שעם גדילת ילדך הזיהומים החוזרים יפסקו.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים